Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

CT vyšetření a možná rizika

Chirurgie páteře Iveta . 7.5.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, asi mám možná neobvyklý dotaz. Byla jsem na CT vyšetření páteře a byla mi přitom zjištěna vyhřezlá ploténka,ale zajímalo by mě něco jiného.Musela jsem si sundat vše kovové do půl těla,ale rifle s páskem ne.Ty jsem měla mít jen shrnuté.Kovový pásek je na CT vyšetření vidět.Je to běžné ? Vím, že záření je daleko vyšší než při rentgenu. Mám mít obavy z možných do budoucna zdravotních problémů ? Děkuji za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, kovový předmět včetně pásku je na CT vyšetření opravdu dobře vidět, to je naprosto normální. Opakované vystavování těla rentgenovému (ionizujícímu) záření může do budoucna zvýšit riziko vzniku nádorového onemocnění (tzv. stochastické, bezprahové účinky), jednomu prodělanému CT vyšetření bych ale důležitost nepřikládal.

Související dotazy

CT vyšetření
Dobrý den, již několik měsíců zažívám stupňující...
Výsledek CT vyšetření na ORL
Dobrý den, za poslední měsíc jsem byl 4x na ORL...
CT vyšetření
Dobrý den,mám vleklé zdravotní problémy .PL mě vyšetřuje...
CT vyšetření páteře
Dobrý den,prosím o vysvětlení z vyšetření ČT Solidní...
CT vyšetření
Dobrý den, dne 25.1.12 jsem absolvovala CT vyšetření,...
Vyšetření Pet/CT
Dobrý den, p.doktore,Vaše odpověd na mou otázku nebyla...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ct vyšetření

DOBRÝ DEN,MÁM JEN STRUČNÝ DOTAZ,VE STŘEDU JSEM BYLA NA CT VYŠETŘENÍ,ALE VÝSLEDKY...

CT vyšetření

Dobry den, prosim o vysvetleni textu v cervenem obdelniku v priloze. Se...

CT vyšetření

Dobrý den, za jak dlouho po CT mozku s podání kontrastní látky se opět mohu...

CT vyšetření

Dobry den. Mam ist na vysetrenie ct heparu kde mi budu pichat kontrastnu latku....

CT vyšetření

Dobrý den,mám vleklé zdravotní problémy .PL mě vyšetřuje pouze moč,krev,stolice...

CT vyšetření

Dobrý den, dne 25.1.12 jsem absolvovala CT vyšetření, které ukázalo rozsáhlý...

CT vyšetření

Dobrý den, před časem jsem absolvovala kvůli opakovaným infekcím močových cest...

CT vyšetření

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda může mít Ct vyšetření nějaká negativa.Co...

CT vyšetření

Dobrý den, již několik měsíců zažívám stupňující se neidentifikovatelné bolesti...

CT vyšetření

Mojí 55-leté mamince bylo provedeno CT vyšerření mozku.O 2 měsíce později měla...

Ct vyšetření a nádor

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, zda při CT vyšetření malé pánve...

CT vyšetření a plánované otěhotnění a CT vyšetření a obava z budoucího padání vlasů

snažíme se o další miminko. Bohužel jsem nyní musela kvůli otřesu mozku podstoupit...

CT vyšetření a plánované otěhotnění a CT vyšetření a obava z budoucího padání vlasů

snažíme se o další miminko. Bohužel jsem nyní musela kvůli otřesu mozku podstoupit...

CT vyšetření dutin

Dobrý den, již jsem vám psala dotaz, ohledně opakovaných rtg, které jsem absolvovala....

CT vyšetření hlavy

Dobrý den pane doktore, děkuji moc za vaši odpověď týkající se CT hlavy a...

CT vyšetření intervertebrálních prostorů v obl.4/5L a L/S1

Dobrý den. Je mi 70 let a mívam bolesti zad. Byla jsem na vyšetření CT a výsledek...

CT vyšetření mozku

Prosím o Váš názor.Moje maminka byla na CT mozku,nativně.Doba strávená v "tunelu"...

CT vyšetření mozku výsledek

Dobrý den, předem přeji pěkný den, měla bych k vám dotaz byla jsem na CT vyšetření...

CT vyšetření nebo magnetická rezonance

Dobrý den, dcera 10 let má bolesti hlavy, bývaly občas, teď se prohloubila...

CT vyšetření objasnění.

baze plicní - v S10 dx mikronodulus slezina zvětšená - asi 20x8cm s četnými...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×