#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Cysta v podbřišku

Gynekologie Eva 23.8.2020

Dobrý den. Pře 4 lety jsem měla porod císařským řezem. 3 měsíce po porodu jsem se snažila dle pokynů gynekologa cvičit a dělat sedy lehy, protože jsem chtěla to velké břicho shodit. Nešlo to a naopak, se to zhoršovalo, břicho se paradoxně zvětšilo! až rok po té jsem z internetu zjistila že mám diastázu, dle pokynů měření na 3 prsty. Nevím jestli je to možné, ale zdálo se mi, jakoby mi občas do té mezery vlezl nějaký orgán, prostě mi bylo hodně špatně, obzláště, když jsem se najedla do syta.Od té doby také pokaždé, když jsem: malovala (zdi), věšela prádlo, záclony nebo tahala se s něčím těžkým jsem měla šílené bolesti i záchvaty bolesti, které většinou do 14 dnů až 3 týdnů zmizely na několik měsíců. Byla jsem na různých vyšetření, nikdo v břiše nenašel nic špatného. Když jsme zmínila diastázu, jestli to nemůže být tím nebo kýla, o diastáze ani nevěděli že to existuje protože na mě koukali jakože o čem to mluvím, nebo jako by to byl jen nějaký novodobý trend a ne zdravotní problém. Jen jednou doktor na ultrazvuku věděl o čem mluvím, ale měřil mi jo když jsem ležela, bez toho že bych nadzdvihla hlavu aby se mi svaly rozestouply. za poslední 4 roky jsem měla minimálně jednou a více ročně velké záchvaty. kdy jsem ležela na zemi, zvracela a byla v šílené bolesti (zvracela jsme nic - měla jsem prázdný žaludek , nejednalo se o otravu jídlem nebo podobně, nevím jestli jsme zvracela z té bolesti, každopádně tohle se vždy stane, když jak psáno výše dělám něco namáhavého. Kýla nenalezena. Letos nyní jsem ale měla takový záchvat, že jsme myslela, že už je opravdu moje poslední hodina, ležela jsem 2 hodiny v koupelně na zemi zvracela a nevěděla jak si sednout nebo lehnout aby to přestalo a bála jsem se abych neměla kýlu a uskřípnutí, protože to tak vypadalo. Udělala jsem si klystýr a jsem si jistá, že tohle mě zachránilo ať už to bylo cokoliv. každopádně velká bolest zad a břicha nepřestala ani další den. Šla jsem na pohotovost, kde mi udělali ultrazvuk, kýlu nejprve nenašli, našli 8cm cystu na levém vaječníku a problém viděli v tom. Namítala jsem ale, že cysty mívám neustále a tuhle bolest ne, tak ještě paní doktorku co mě na pohotovosti přebírala napadlo říci doktorovi, který ultrazvuk dělal, aby se podíval do císařského řezu, kde kýlu našli 1.8cm. poslali mě za gynekologem, který po důkladném vyšetření břicha zevnitř ultrazvukem, rukou a z venčí ultrazvukem řekl, že cysta je z krve a že v ní problém nevidím, protože je běžné že do 2 měsíců ve většině případech praskne sama - pokud ne tak až pak laparoskopie a když mě sahal na místo, kde má být kýla, bolest byla veliká zatímco když sáhl na místo cysty, nebylo to příjemné a bolest normální.
Gynekolog mě tedy poslal na chirurgii ať si sjednám datum operace kýly a že zároveň by on odstranil i cystu. Na chirurgii jsme nešla, říkala jsem si že to určitě přejde, jako všechny ty roky. za dva dny po té jsem měla opět záchvat a šílené bolesti ale tentokráte jiné a velký tlak v břiše. začala jsem velice mírně špinit a šly ze mě(vagíny) jakési cucky tmavohnědé, ale krev ne. Říkala jsme si, že asi prakla ta cysta a byla jsem ráda, že se jí alespoň zbavím, jenže potom jsem začala krvácet hodně cca půl hodiny a pak zase nic a takto se to opakovalo a třeba 2 hodiny žádné krvácení a pořád velká bolest, tak jsem šla opět na pohotovost s tím, že mě asi praskla cysta. při kontrole s gynekologem mi řekl, že cysta tam stále je a stejně velká (8cm) takže zřejmě půjde o menstruační krvácení, které přišlo o 9 dní dříve než mělo (což se mi nikdy nestává, když už s cystami vždy mívám zpoždění). Na bolestivé menstruace jsem zvyklá, ale toto bylo o dosti jiné. O pár dní později, po menší domácí námaze, jsem měla bolest zase na pravé straně, kde jsme si nahmatala malou bulku a bolest stejná jako vlevo. Tato bulka se tam udělala za 3 dny! Na chirurgii jsem tedy šla. Chirurg mě osahal břicho, v té době jsme měla bolest všude i v zádech a dle ultrazvuku řekl, že kýlu sice mám (1.8cm) vlevo, ale že není vyklenutá tudíž není možné aby mi působila jakékoliv problémy natožpak nějaké uskřípnutí a záchvat jaký jsem měla a naopak že cítí že je pravděpodobně kýla i na pravé straně, kde jsem měla tu novou bolest, ale problém vidí v cystě a říká, že gynekolog má operovat ne on. tyto problémy mám více jak 14 dní, kdy nejsme schopná normálně fungovat.Takže moje dotazy zní:
1/ jeden mě posílá za druhým, kdo tedy má operovat když se jejich názory liší? osobně cítím, že jd eo problém s kýlou, protože bolest mám v místě třísel, kde jsou malé bulky kýly a ta bolest mě "střílí do zad i nohou". Když odpočívám a nedělám nic, je to téměř dobré, jenže pak musím něco udělat jako např umýt nádobí, vydělat vyprané prádlo z pračky (manžel ho věší já bych to nedala) nebo někdy kousíček zametu když je někde něco třeba (to se pak cítím nejhůř). Chirurg říká ať nic nedělám - :D n na sluhu do konce života opravdu nemám, takže bohužel, jak se mi uleví opět dělám běžné domácí práce a skončím stejně zubožená) pokud by problém byla cysta, proč mám bolest a problémy v době tahání těžkého, úklidu,, ruce vzhůru atd
2/Proc chirurg prostě nespolupracuje s gynekologem a neudělá se laparoskopie, kdy odstraní gynekolog cystu a chirurg kýly?
3/ je možné, že mám nějak poškozenou síťku v břiše nebo oslabenou, která mi dělá tyto problémy?
4/ má diastáza s tímto něco dočinění? proč lékaři diastázu zasklívají a vůbec neřeší?
5/ pokud chirurg odmítne řešit kýlu, protož není vyklenutá, tak proč se mi po další mírné námaze udělala během 3 dnů další kýla v třísle na druhé straně? To mám nechat tělo ať si vytváří nové kýly dál a modlit se, aby se tedy nějaká konečně vyklenula mohla se udělat operace a já měla konečně klid? Do budoucna rozhodne potřebuji tahat těžké nákupy, dítě, kufry a bůh ví co ještě, takže nehodlám sedět doma na zadku abych náhodou neměla další záchvat.

Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Alžběta Vogelová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic, a.s.

Dobrý den, cysta je poměrně velká, domnívám se, že právě ona stojí za Vašimi obtížemi -...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest v podbřišku
Dobrý den, již několik let mám problém s cystami na...
Cysta vaječníku
Dobrý den,tento týden jsem měla strašně bodave bolesti...
Bolesti v podbřišku
Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření u gynekoložky...
Cysty
Dobrý den, mohu se Vás zeptat, co jsou to cysty v prsou,...
Prasklá cysta
Dobrý den, prosím o radu. Před 14 dny mi praskla cysta...
Bolest v podbříšku
Dobrý den. Beru antikoncepci už více jak 5let. Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cysta v l aortě v hlavě

při ct mi byla nalezena větší cysta v levé aortě, na ct jsem byla proto, že...

Cysta v ledvině

Mám dotaz ohledně nálezu cysty v ledvině. Jedná se o mého otce (70 let), před...

Cysta v ledvině

mám cystu v ledvině několik let začala se mi zvěčovat má 3 cm a začíná bolet...

Cysta v levé části krku

Dobrý den, včera jsem absolvovala ultrazvuk ve 21.týdnu těhotenství a u miminka...

Cysta v maxilární dutině

Dobrý den,před 2 lety jsem byla na extrakci pravé retinovaného zubu,byl mi udělám...

Cysta v Maxillárním sinu

Dobrý den. Z vyšetření MR mi vyšlo že mám, cituji: DISKRÉTNI LEMY SLIZNIČNÍ...

Cysta v mozku

Dobrý den,mám dotaz od 6 let mě pozorují lekaří mam nalez cisty 20x15x21 mmm,přišli...

Cysta v oblasti krční páteře

Dobrý den, chtela bych se zeptat nedávno mi bylo zjištěno z MR nález v oblasti...

Cysta v os lunatum

Dobrý den, už druhým rokem mám jednou za čas problém s mobilitu levého zápěstí...

Cysta v panevni oblasti, mimo vajecnik

Dobry den pani doktorko, v patek me silne bolelo v pravem podbrisku, sla jsem...

Cysta v pochvě

Dobrý den, při preventivní prohlídce u gynekologa mi byla zjištěna cysta na...

Cysta v pochve u mocoveho mechyre

jiz pul roku mam problem spousti se mi samovolne moc treba jen 2denne a mam...

Cysta v prsu

dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je vhodné jít na modelaci prsou když...

Cysta v prsu

Dobrý den, chci se zeptat na ¨pojem rezidum má nepravidelný tvar. Byla mi nalezena...

Cysta v prsu

Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať v mene mojej manželky. Gynekológ jej objavil...

Cysta v prsu

Dobry den, pred 2 mesici jsem si nasla v levem prsu cystu o velikosti 1cm na...

Cysta v prsu

Dobrý den Je mi 25 let a dlouhou dobu mě trápila bolestivost levého prsu,kde...

Cysta v prsu

Dobry den, je mi 48let. V pravem prsu DZK jsem si nahmatala kulatou,hladkou,nebolestivou,dost...

Cysta v prsu ?

Dobrý den, je mi 17 let a včera jsem si nahmatela v levém prsu bulku. Objevila...

Cysta v prsu při kojení

Dobrý den, je mi 25 let a kojím 3-měsíční miminko. Sestře diagnostikovali ve...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#