Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dávkování ATB při zánětu středního ucha

Uši, nos, krk Marie 24.4.2014

Dobrý den, prosím Vás o radu, či Váš názor.Před týdnem jsme byly se synem na pohotovosti ORL s akutním zánětem středního ucha. Syn bez teplot, bez rýmy, pouze bolest ouška. Provedena paracentéza, nasazen pamycon kapky do nosu a ouška. Z ucha nic neteklo. Za dva dny opět bolest ouška , tentokráte toho druhého, pravého, opět návštěva ORL pohotovosti, provedena paracentéza a nasazen prý jen pro jistotu OSPAMOX 250mg 5ml á12 hod. Pamycon vysazen. Ještě ten den večer začala téct z ouška, které bylo pícháno jako první žlutá průhledná tekutina, výtok přetrvával 4dny. Stále bez teplot a rýmy. Včera kontrola u obvodní ORL, bubínky blednoucí, celistvé, paní doktorka se podivovala nad dávkováním OSPAMOXU (syn má 15kg), prý je to nízká dávka, ale přesto toto dávkování ponechala a máme brát ještě alespoň tři dny. Zajímá mě, zda v případě takto nízkého dávkování by byl zánět dobře přeléčen, zda pokračovat v užívání OSPAMOXU má smysl,pokud jsou dávky nízké. Včera také tympano křivka u obou oušek typu B - kontrola za tři týdny.Jen mám obavy, aby se špatným přeléčením něco nezanedbalo a nedošlo k trvalému poškození sluchu. Velice děkuji za Váš názor, či zkušenost. S pozdravem. Skřivánková M

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, paní Marie,
volba antibiotika byla na případný akutní hnisavý středoušní zánět provedne správně, ale dávkování tohoto antibiotika musí být po 8 hodinách, jinak se nedosahuje dostatečné dávky a efektivity. Nicméně je možné, že hnisavý středoušní zánět, ke kterému patří horečky a hnisavý výtok z ucha, vůbec neproběhl, v takovém případě ani volba antibiotika ani poddávkování nehraje zásadní roli. Vy nad tím ale moc nešpekulujte, rozhodující je, jestli se syn zlepšuje. Pokud nemá bolesti, nemá výtok z uší, nejsou horečky, bubínky jsou podle vyšetření lékaře celistvé, můžete být v klidu. Jeden středoušní zánět (léčený nebo neléčený) většinou sluch nijak nepoškodí. Pěkný den.

Související dotazy

Pocit nateklého ucha, stav po zánětu středního ucha
Dobrý den,chtěla bych se zeptat...měla jsem zánět stredniho...
Zánět středního ucha
Dobrý den mam otazku mnel jsem akutni zánět stredniho...
Zánět středního ucha
Dobrý den, 14 dní mě silně bolí ucho, byla jsem na...
Porucha sluchu po zánětu středního ucha
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, Začátkem měsíce...
Stav po prodělaném zánětu středního ucha, ucho je stále zalehlé
Dobrý den, před měsícem jsem prodělal zánět pravého...
Zánět středního ucha, zalehlé ucho
Dobrý den, cca před dvěma týdny mi asi 4 dny v kuse...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dávka letroxu v těhotenství-hodnoty TSH

Dobrý den,mám dotaz v 6týdnu těhotenství,odebrána krev na TSH a ta by la 2,2,beru...

Dávka mirtazapinu

Dobry den, mam dotaz ohledne antidepresiva mirtazen. Zacala jsem uzivat od...

Dávka Norethisteronu pro posunutí menstruace

Je mi 14, mám od svého lékaře předepsaný Norethisteron na posunutí menstruace....

Dávka ozáření při digitálním rentgenu

Dobrý den, musel jsem akutně navštívit jiné zdravotnické zařízení s bolestí...

Dávka při CT hrudník - břicho

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou dávku záření asi obdrží člověk při CT...

Dávka záření

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na škodlivost RTG záření. Bohužel jsem souhlasila...

Dávka záření

Dobrý den, letos na sklonku února jsem byla na rentgenu celé páteře, po 14...

Dávkování antibiotik


Dávkování antikoncepce

Dobrý den, mám předepsanou mou první hormonální antikoncepci v podobě prášků....

Dávkování antikoncepce

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,když je napsáno že po použití 21 tablet následuje...

Dávkování BronchoVaxom

Dobrý den, dostala jsem na místo atb na S. pyogenes Broncho Vaxom na ORL. Beru...

Dávkování BronchoVaxom

Dobrý den, dostala jsem na místo atb na S. pyogenes Broncho Vaxom na ORL. Beru...

Dávkování Cotrimoxazolu AL forte

Dobrý den, Ráda bych se zeptala na dávkování léku – Cotrimoxazol AL forte....

Dávkování Doxybene

Dobrý den. Ze stránek borelioza.cz jsem se dozvěděl, že Doxycyklin musí být...

Dávkování Doxybenne 100 mg

Dobrý den, dostala jsem na gynekologii na ureaplasmata Doxybenne 100 mg. Mám...

Dávkování Doxybenne 100 mg

Dobrý den, dostala jsem na gynekologii na ureaplasmata Doxybenne 100 mg. Mám...

Dávkování doxybenne 100mg

Dobrý den, dostala jsem na gynekologii na ureaplasmata Doxybenne 100 mg. Mám...

Dávkování Euthyroxu

Dobrý den, prodělala jsem autoimunitní zánět štítné žlázy a léčím se tedy na...

Dávkování homeopatik u bradavic

Dobrý den,prosila bych o dávkování homeopatik Thuya occidentalis 9ch. 9-letá...

Dávkování homeopatika Streptococcinum nosode C30


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Obava z rakoviny děložního čípku


Vyrážka na noze

Uz asi tyden mam vyrazku na noze, nesvedi me ale porad nemizi. Ted beru antbiotika(mam...

Krátká výdrž při sexu

Dobrý den, trápí mne již delší dobu "přecitlivělost" penisu a krátká výdrž v...

Candida Albicans

Dobrý den, již dva roky se léčím na gynekologii i u praktického lékaře s kandidozou;...

Augmentin a alkohol

Dobrý den, od pondělí beru na angínu antibiotika Augmentin 1 g, budu dobírat...

Při kašli mám samovolný únik plynů a stolice

dobrý den mám problém při kašli mám samovolný únik plynů a stolice co s tím...

Přenos HIV a HEPATITIDY C

Dobrý den pani doktorko, jestli bude muj dotaz prilis naivni a hypochondricky,...

Kancerofobie


Roztroušená skleroza a magnetická rezonance

Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické rezonance?

Bušení srdce, tlak do hlavy


Cervikokraniální syndrom a migrény

Hezký den, před půl rokem jsem začal mítbolesti krční páteře, ale dalo se to...

Chrapot, ztráta hlasu

Dobrý den. Od včerejška tj sobota 13.10. jsem ztratila hlas a jen sýpu. Dnes...

Zánět nervů

Dobrý den, v červnu tohoto roku mě začalo cukat v pravém oku a začaly mě...

Bolest kyčle a dolní končetiny

Dobrý den, mám artrózu levé kyčle 4. stupně. Jsem v čekací lhůtě na výměnu...

Zapáchající větry

dobrý večer p. doktorko potřebuji jenom poradit nikdo není mi totiž schopen...

Nadměrné slinění

Dobrý den.Mám dotaz.Poslední pul rok v noci silně sliním je mi padesát let a...

Leukémie?

Dobrý den, před měsícem jsem byla na krevním obrazu, kde mi byly zjištěny tyto...

Ibuprofen a kojení


Kýla pupeční

Dobrý den. Objevila se mi u pupku bulka. Sice to nebolí, ale předpokládám, že...

ANTIBIOTIKA A MARIHUANA


Reklama
Zavřít