Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Dědičnost porodních cest

PS . 21.3.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych objektivní názor na genetický průběh porodu, konkrétně kvůli porodním cestám. Babička měla 3 velice těžké porody- miminka malá 2,5kg - 2,9 kg. 1. porod, který skoro neprobíhal až následnou opakovanou medikací, byl ukončen kleštěmi - porod 2,5 kg v řádném termínu, po té musela být provedena kompletní plastika díky rozsáhlým poraněním. 2. porod stejný průběh, nešlo prorodit - úzké porodní cesty po té vytaženo zvonem, následovalo krvácení a zpětná hospitalizace, 3. porod také. Moje mamka přenášela, 1. dítě 2,8 kg 49 cm (prodní odhad původně 1,3 kg.) porod nešel rozběhnout, po x hodinách ukončen akutním CS, odcházela s protokolem úzkých porodních cest a nepostupující porod. U druhého dítěte také 2,8 kg 50 cm zkoušeli i přes doporučení gynekologa na CS vyvolávat po přenášení porod klasicky, stejný scénář, ukončen akutním CS, opět úzké porodní cesty. Její sestra (také dcera babičky), obě miminka 2,8 kg také úzké cesty porodní, ale odmítla CS, takže po medikaci vytahování kleštěmi a zvony. Gynekolog mojí maminky upozornil, že toto bývá dědičné. Nikdo z nás ale nemáme úzkou pánev, co se kostí týče, vždy jsem měli všechny široké kosti. Jsem nyní ve 30tt a opravdu se začínám děsit porodu, nevím, jak to případně řešit, protože moje gynekoložka mi řekla, že mi vždy budou zkoušet porod přirozený. Já se však bojím o dítě v případě, že by nastaly stejné problémy. Jestli není lepší podstoupit raději plánovaný CS v klidu. Proto mě zajímá objektivní názor, či jestli se mám na někoho obracet. Velice děkuji a přeji pěkný den PS

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, způsob vedení porodu se určuje vždy podle aktuální siteací. S rozvojem ultrazvukových metod jsme schopni poměrně přesně stanovit váhu plodu a tím se také ve sporných případech - právě třeba u podezření na úzkou pánev, rozhodnout k ukončení těhotenství plánovaným císařským řezem. Domluvte se přímo v porodnici, pokud byste přenášela, určitě je potřeba doplnit ještě ultrazvukové vyšetření.Nemusíte se bát, všechno dobře dopadne.

Související dotazy

Zánět močových cest
Mám zřejmě nastydlé močové cesty. Projevy - časté nutkání...
Co je to zánět dolních cest močových?
Prosím, co je to zánět dolních cest močových, a jak...
Zánět močových cest
Dobrý den, mám podruhé za tři týdny zánět močových...
Zánět močových cest
Dobrý večer, chci se jenom zeptat může při bakteriálním...
Zánět močových cest
Dobrý den, má tříměsíční dcerka si prodělala zánět...
Zánět močových cest a průjem
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dědičnost familiární hypercholesterolie

Dobrý den. Už dlouhou dobu se léčím s familiární hypercholesterolemií. Je mi...

Dědičnost Hodgkinova lymfomu

Dobrý večer.Chtěl bych se Vás zeptat zda-li je možné, že bych mohl být onkologicky...

Dědičnost infartku

Dobrý den. Oba moji rodiče zemřeli na komplikace infarktu. Otec v 60 letech,...

Dědičnost krevních skupin

Dobry den, mam skupinu B- ,muj syn 0+, jakou skupinu mohl mit otec? Moc dekuji...

Dědičnost migrény?

Hezký den. Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko dědičnosti migrény. Moje...

Dědičnost mnohocetneho myelomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s dědičnosti u myelomu jestli je...

Dědičnost mozkových výdutí

Dobrý den,můj přítel je po třech endovaskulárních výkonech mozkových výdutí,je...

Dědičnost nádorů na mozku

Dobrý den, můj dotaz se týká nádoru mozku. V naší rodině, tedy od táty z matčiny...

Dědičnost onemocnění štítné žlázy

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost, že můj syn 1,5 roku...

DĚDIČNOST POLYPÚ

Dobrý den, mému 62-jetému otci byl diagnostikován invazní adenocarinom. Mel...

Dědičnost psychických chorob

Dobrý den,chtěli bychom si s přítelem pořídit miminko. Oba jsem zdraví, ale...

Dědičnost rakoviny

Dobrý Den. Předem bych chtěl napsat že jsem hledal informace na internetu ale...

Dědičnost rakoviny dělohy?

Dobrý den, mám dotaz v souvislosti s nemocí, na niž před pár lety zemřela moje...

Dědičnost rakoviny endometria

Dobrý den, ráda bych položila dotaz v souvislosti s onemocněním mé babičky: V...

Dědičnost rakoviny ledin

Dobrý den, můj bývalý manžel prodělal rakovinu ledviny, kdy mu byla tato ledvina...

Dědičnost rakoviny prsu

Dobrý den, manželova sestra měla již v 35 letech zhoubnou rakovinu prsu (1 cm)....

Dědičnost roztroušené sklerózy

Dobrý den. Moje babička i její dcera (tedy moje mamka) mají roztroušenou sklerózu....

Dědičnost schizofrenie ?

Dobry den, chci se zeptat, zda se genetickym vyšetřením zjisti také dispozice...

Dědičnost srdeční vady

Dobrý den, můj přítel má od střední školy zjištěnou bikuspidální aortální chlopeň...

Dědičnost syfilisu

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, zda existuje pravděpodobnost, že bych mohl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výsledek kolonoskopie

Dobrý den, předem se omlouvám, pokud svůj dotaz směřuji jinému doktorovi,...

Červené tečky na penise


Úraz kolene a léky na ředění krve

Dobrý den, jsem po úrazu kolena, je to už měsíc a pul a stále se to moc...

Roztroušená skleróza a borelioza

Dobry den, Pred 2 lety diagnostikovana rska,na zakl.magn.res. i lumb.punkce....

Patní ostruha


MUDr. Jiřina Pavelková

Interní a alergologická ambulance

Mycomax


Bradavice na penisu

Dobrý den, udělal se mi na zadní straně penisu tento pupínek. Jedná se o...

Glukózový toleranční test v těhotenství

Orální glukózový toleranční test (oGTT) je metoda obecně využívaná k odhalení...

Přeléčení boreliózy


MUDr. Vlastimil Karlík

Odborný lékař chirurgie

MUDr. Jana Paletová

Praktický lékař pro dospělé

Konopí pomáhá i při problémech se zažívacím ústrojím

Trávicí trakt nás dovede potrápit mnoha způsoby, nevolností počínaje a zvracením...

Vši nebo lupy

Dobrý den, v září jsem od dcerky dostala vši. Měli jsme to poprvé a tak jsem...

Hemeroidy a anální styk


Krvácení po sexu

Dobrý den, paní doktorko. Před čtyřmi měsíci mi byla z důvodu zamlkého těhotenství...

Rehabilitace při paréze n. VII

Dobrý den, Kolem osmi let,jsem se jednou probudil a nešlo mi zapískat (pusou)...

Fototoxické reakce

Kromě takzvané alergie na sluneční záření, která se projevuje fotoalergickou...

Něco v krku

Dobrý den, píšu už podruhé, ale jsem opravdu nešťastná. Jak jsem již psala..před...

Černé skvrny na nohou

Dobrý den, asi tak před rokem se mi začali objevovat v oblasti kotníků, holeni...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×