Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Děložní čípek

Gynekologie Jana 11.10.2012

Dobrý den,

předem se omlouvám, že můj dotaz bude dlouhý, ale chci vše co nejlépe popsat.
Je mi 23 let a sex. životem žiji od 18 mým jediným sexuálním partnerem byl a je můj manžel. Přes 4 roky jsem užívala HA chloe kterou mi předepsala první gynekoložka u které jsem žádné vyšetření neabsolvovala. Po přestehování do Prahy jsem na první vyšetření (bez cytologie) šla v 21 letech kdy vše vypadalo v pořádku a Chloe jsem užívala dál. První cytologie mi byla odebrána letos v Březnu a byla podle slov pana doktora v pořádku, ale od začátku roku mě trápí pobolívání v podbříšku především na pravo, nepříjemný pocit v kříslech, výtok, špinění někdy i po sexu které jsem občas měla už dřív, bolestivá menstruace. ( ale nejsou to problémy co by byly denního rázu, stejně tak menstruace není každý měsíc stejně bolestivá někdy zcela bez bolesti, vše je prostě občas, někdy jsem bez potýží týdny, dny ale i měsíc, ale je mi to už nepříjemné) Změnila jsem antikoncepci z CHloe na Softinel a po cca 3 měsících na Softin. Od Března jsem prodělala už min. 3 záněty pochvy (výtok s minimálním svěděním většinou však bez)
léčeno 2X entizolem, mám varixy na děloze které obcas cítím a v květnu cystu na pr. vaječníku 45 mm. Při poslední prohlídce kterou jsem absolvovala pře 14 dni kvůli špinění mimo menzes, výtoku a občasného pobolívání v podbříšku. Dostala jsem tablety na zavádění,mast a antibiotika na 3 dny po 24 hod. UZ zcela v pořádku. V cytologii my vyšly mírné změny a mám přijít za 6 mesíců pan doktor mi předepsal macmiror complex 500 a vagilac 2x týdně jelikož prý nemám zrovna dobré poš. prostředí. Několikrát my byly dělány krevní a jaterní testy(kvůli pr. laloku jater., ale CT v pořádku pravidelně docházím na sono) krev. a jaterní testy v pořádku. Ještě čekám na výsledky trombo. testu a pro pobolívání v podbříšku především v pravo mi byla doporučena laparoskopie s odstraněním slep. střeva. Jelikož mám i jiné zdrav. potíže, konkrétně jsem za poslední rok často nemocná (3x chřipka, 2x angína, mononukleoza, salmoneloza, Chlamydie pneumonie, zánět dásní, infekce a vůbec zuby ve špatném stavu které prý mohou způsobovat ty gyn. záněty) za tento rok už mám 6 antibiotika.. Jsem objednaná na imunologii, ale zajímalo by mě zda vše spolu může nějak souviset a zda není kontrola za půl roku pozdě příp. zda výsledek nemůže být zkreslený když byl odebírán v době když jsem špinila a ve skutečnosti být třeba horší?Vým že cytologie není nikdy 100% ale připlatila jsem si u lékaře za ThinPrep Pap test který je prý přesnější, ale zase nevím o kolik je lepší než ten hrazený pojištovnou. Mám šílený strach z rakoviny. Nervy pracují o sto šest. A bojím se abych něco nezanedbala v rodině žádné vážné onemocnení nemáme jen vyšší cholesterol. Prestávám věřit doktorům a hned myslím na to nejhorší. Připadám si už jak případ pro psychologa. Myslíte že je tedy možné, že by mohlo jít o rakovinu nebo jen zbytečně plaším....byla by vidět na UZ při pokročilejším stádiu??. Případně zda je postup správný nebo by jste doporučovala ještě nějaké vyšetření? Mockrát děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý dotaz a popis problému.
Jana

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, není zde žádný důvod, abyste přemýšlela o rakovině. Jste mladá žena, v cytologii byly jen mírné změny, předchozí výsledek jste měla v pořádku. Zcela dostačující bude zajít na kontrolu jak Vám bylo doporučeno, tedy za 6 měsíců. Plánovaný postup je naprosto v pořádku a při jeho dodržení nic nezanedbáte. Zkuste nestřídat přípravky antikoncepce, zůstaňte u jednoho, který Vám bude vyhovovat. Vagilact můžete preventivně užívat dlouhodobě. Pokročilé stadium rakoviny (které zcela jistě nemáte !!!) je velice dobře diagnostikovatelné,, vyšetřením i pomocí UZ. Tělo je jeden celek, a tedy souvislost je možná.

Související dotazy

Děložní čípek
Ahoj. má děložní čípek nějakou úlohu v těle ženy nebo...
Hmatala si delozni cipek
Dobry den, mam necely tyden pred menses. Pochva je...
Překrvený děložní čípek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: V úterý jsem byla...
Děložní čípek
Mam podstoupit konizaci delozniho cipku mam 53 let...
Děložní čípek
V současné době se hodně mluví na téma očkování děložního...
Děložní čípek
Dobrý den. Jsem téměř 2 měsíce po odstranění dělohy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Děložní čípek

Dobrý den mám takový dotaz. Je to asi 3 měsíce co jsem si nahmatala na děložním...

Děložní čípek

Mam podstoupit konizaci delozniho cipku mam 53 let nebude lepsi odstranit cipek...

Děložní čípek

Dobrý den je mi 15 let. Při hygieně sem si v pochvě asi 8 cm nahmatala bouličku...

Děložní čípek

dobrý den chtěla jsem se zeptat rok chodím na kontroly po čtvrt roce kvůli zhoršeným...

Děložní čípek

Dobrý den, jsem neuvěřitelný strašpytel a mnohdy mě nahlodá úplná banalita....

Děložní čípek

dneska jsme měli s přítelem milostné hrátky a potom mi řekl že ucítil na čípku...

Děložní čípek

Gynekolog mě zjistil před dvěma lety nález na čípku,nyní se to zhoršilo.Mám...

Děložní čípek

Dobrý den, asi před pěti lety se mi začal uvolňovat děložní čípek, zhruba před...

Děložní čípek

Dobrý den, asi 20.10.2011 jsem Vám posílala můj dotaz ohledně děložního čípku,...

Děložní čípek

Dobrý den pane doktore, je mi čerstvě 23 let a mám takový problém, už delší...

Děložní čípek

Dobrý den,moje sestra má opakovaně špatné výsledky stěru gyn.čípku.Má stupnici...

Děložní čípek

Dobrý den,moje sestra má opakovaně špatné výsledky stěru gyn.čípku.Má stupnici...

Děložní čípek

Dobrý den, p. doktore, byla jsem na preventivním gynekol.vyšetření vč. stěru...

Děložní čípek

Dobrý den, byla jsem na preventivní prohlídce a po týdnu mi pan doktor sdělil,...

Děložní čípek

Dobrý den, našli my nepatrný nález na děložním čípku co to znamená? Byla my...

Děložní čípek

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Včera jsem ukončila poslední...

Děložní čípek

Dobrý den, mám takový dotaz, na čípku jsem si nahmatala takové hrbolky jakoby...

Děložní čípek

Dobrý den, lékař mi napsal žádanku na vyšetření na cyto, jako základní diagnózu...

Děložní čípek

Dobrý den chci se zeptat dceři je letos v říjnu 13 chci se zeptat kdy můžu...

Děložni čipek

Dobrý den, jsem ve 26.tt, mám tři tydny po cerkláži, klidovy režim, magnesium....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sfinkterové obtíže


Suchý zánět nosní sliznice

Dobrý den, už je tomu při nejmenším pět týdnů, co jsem byla u lékaře s bolestivostí,...

Bolest pod nehtem

dobrý den mám bolestivý palec na levé noze ,jednou jsem měla totiž obuté lodičky...

Nízký cholesterol

Dobrý den mám prý extrémně nízký cholesterol pouze 2,2, a také extrémně nízké...

Bolesti žeber


Gynekologické krvácení

Dobrý den, měla jsem 3 dny zpožděnou menstruaci, udělala jsem si asi 5 těhotenských...

Omdlení a následné zvracení

Dobrý den, je mi 16 let. V noci jsem se probudila, protože mi bylo až moc velké...

Nachlazení

Dobrý den, moje dcera 6 let už 4 týdny kašle zprvu to byl kašel suchý dávivý...

Bolest kyčelního kloubu


Pseudotumor mozku

Dobrý den,můžete mi říct váš názor na nemoc pseudotumor cerebri a jakou léčbu...

Svědění vnitřní strany stehen

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - už dlouho mě svědí vnitřní strana stehen....

Oteklé oči

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz - dcera 17 let má asi rok většinou...

Zmenšení penisu

dobry den chci se zeptat muj pritel ma penis okolo 33 cm a kdyz ma erekci tak...

Alkohol po ATB Cefzil 500 Mg

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, za jak dlouhou dobu je možné pít alkohol...

Vyrážka po Biseptolu

Dobry den, dcera užívala na problémy s mocovymi cestami pripravek biseptolProblemys...

Opakovaná interupce

Dobry den, dcera uz bude skoro 5 týdnů po miniinterupci a menstruace se ji stále...

Nažloutlé nehty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém. Už asi měsíc mám nažloutlé...

Zánět ucha

Dobrý den, beru Biseptol 480 na zánět v uchu, bude tomu víc než týden. Mohu...

Bolesti stehen

Dobrý den, trápí mě skoro až nesnesitelná bolest stehen. V srpnu před rokem...

Perianální absces

Dobrý den, v těhotenství se mi udělal 2x perianalni absces pod kůži vedle konečníku...