Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dlouhodobá bolest zápěstí po jeho podvrtnutí

Chirurgie Barbora 28.11.2019

Dobrý den, mého přítele trápí problém se zápěstím. 9. srpna (tedy před 3 a půl měsícem) spadl z elektrické koloběžky a u toho si poškodil zápěstí. Byl mu bezprostředně poté několikrát dělán rentgen, doktoři řekli, že je zápěstí podvrknuté a přítel dostal jen obinadlo. Bolest přibližně po měsíci úplně ustála a na čas měl od ní přítel pokoj, ale cca před měsícem se zase vrátila - se specifickým praskáním v zápěstí, které je podle přítele to, co vytváří tu bolestivost. Objednal se k několika dalším doktorům. Jeden ho poslal na magnetickou rezonanci - nález je podle zprávy normální. CD s magnetickou rezonancí si pan doktor neprohlídl dostatečně dobře, řekl, že z toho není nic vidět (příteli dělali rezonanci dvakrát, poprvé nebylo nic vidět, pan doktor si neotevřel zbylé složky) a objednal ho na únor na operaci (on má podezření na nestabilitu způsobenou určitým vazem v zápěstí), s tím že ho nechal se objednat na rehabilitace, kam jde poprvé 23.12. a uvidíme, jestli rehabilitace zaberou nebo ne. (Pan doktor bude v ordinaci znovu až za několik týdnů.) Mám několik otázek.
1.) Pokud by se dělala operace vazu v zápěstí, sníží se tím hybnost zápěstí? Přítel je výborný kytarista a není pro něj v životě nic důležitějšího než právě hra na kytaru, takže je nesmírně důležité, abychom postupovali co nejopatrněji co se týče tohoto problému..
2.) Pokud bude chodit přítel na rehabilitace od 23.12., pocítí do poloviny února takovou úlevu, aby se mohlo konstatovat, že je nález opravdu normální a není potřeba udělat operaci?
3.) Je lepší operaci odložit s tím že počkáme dál, jestli rehabilitace zaberou, pokud by do poloviny února nezabraly, nebo postupovat rychle a operaci nechat udělat?
Četla jsem, že operace zápěstí zpravidla sníží hybnost zápěstí a proto vážně nechci nechat kohokoli udělat jakékoli ukvapené závěry, protože by to příteli zničilo život.
Mockrát Vám děkuji za odpověď a trpělivost se čtením tohoto příspěvku.

Přidávám zprávu z magnetické rezonance
Bez známek zmožené nitrokloubní tekutiny. Kontury kortikalis jsou nepřerušené. Kostní dřeň normálního signálu bez známek edému. Chrupavka normální konfigurace. Vazivový aparát včetně SL vazu a TFCC bez známek porušené integrity. Měkké tkáně bez hrubých patol. odchylek.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Barbaro.
Bohužel se nemůžu vyjádřit k léčbě a operačnímu zákroku, protože nevím vůbec jaký je objektivní nález na zápěstí, co dotyčný lékař shledal a co plánuje za operaci. Dle zaslané zprávy z magnetické rezonance se nejedná o žádné poranění měkkých struktur zápěstního kloubu. Váš dotaz předám specialistovi, zda bude schopen se vyjádřit lépe. Prosím o strpení s jeho odpovědí. Pokud jste nespokojeni s přístupem lékaře, může zajít za jiným a vyžádat si druhý názor. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Kašpar

Specializace: Onkologická chirurgie Pracoviště: Nemocnice Znojmo

Dobrý den,
z uvedené dokumentace stejně jako kolegyně neshledávám jednoznačný důvod k operačnímu řešení.
Nicméně vždy je nutné hodnotit klinický nález u pacienta zohledněný o výsledek zobrazovacího vyšetření. Lékařský nález a zhodnocení stavu se může jevit odlišně a proto ošetřujícím lékařem může být zvažován operační zákrok. Další postup - rehabilitace, zhodnocení efektu a případně potvrzení indikace k operačnímu řešení -se mi jeví jako možný. S pozdravem Martin Kašpar

Související dotazy

Bolest zápěstí
Dobrý den, již několik týdnů mě trápí bolesti zápěstí....
Bolest zápěstí
Dobrý den. Už skoro týden mám bolesti v levém zápěstí....
Bolest zápěstí
Dobrý den, nedávno, asi před pěti dny, mne začalo bolet...
Podvrtnutí zápěstí
Dobrý den, včera jsem dostal od lékaře tuto ambulantní...
Bolest zápěstí
Dobrý den, poslední dobou se mi zhoršila bolest v zápěstí,...
Bolest zápěstí
Dobry den, jiz asi 3 mesice me zlobi prave zapesti....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dlouhodoba bolest varlete

Dobrý den, chtel bych pozadat o radu. Uz asi pul roku me poboliva leve varle,...

Dlouhodobá bolest zad

Dobrý den, od 16 let mám problémy s bolesti zad. Nejsou stále, vyskytují se...

Dlouhodobá bolest zad

Dobrý den mám problém s bolestí zad u levé lopatky asi před týdnem když jsem...

Dlouhodobá bolest zad

Dobrý den, mám 48let, a už 13 let mám problém s krční páteří. 1x ročně rehabilitace...

Dlouhodobá bolest zad

Dobrý den, již několik měsíců / od března / mě trápí bolest dolního žebra na...

Dlouhodoba bolest zad a ramena

Zdravím Vas, pane doktore, většinou nepisu dotazy pres internet, ale moje...

Dlouhodoba bolest zad s teplotami

Dobry den, jiz treti tyden me trapi dost velka bolest zad, ke ktere je i teplota...

Dlouhodobá bolest zad, svalů a páteře

Dobrý den, je mi 31 let a už přes rok trpím bolestmi svalů na zádech nejvíce...

Dlouhodobá bolest zápěstí

Dobrý den, už asi 4 měsíce trpím bolestí pravého zápěstí. Bolest se objevila,...

Dlouhodobá bolest zápěstí

Dobrý den, je mi 21 let a již 3 rokem mě trápí bolest v levém zápěstí. Jakmile...

Dlouhodoba bolest zeber na dotek

Dobry den, asi deset let me boli spodni zebra na prave i leve strane od zadni...

Dlouhodobá bolest zubu

Dobrý den, před necelými čtyřmi měsíci jsem byla na vrtání většího kazu,...

Dlouhodobá bolest zubů

Dobrý den, v dětství jsem si urazil část předního zubu. Jednička nahoře vpravo....

Dlouhodobá bolest žaludku

Dobrý den paní doktorko, měla bych na Vás prosím dotaz.Již skoro dva roky trpím...

Dlouhodobá bolest žaludku

Jako malá jsem prodělala těžkou infekci Helicobacter p. Nyni se cca rok potýkám...

Dlouhodobá bolest žaludku po jídle

Dobrý den, zhruba měsíc mám problém s bolestmi žaludku. Vždy po jídle (jakémkoliv)...

Dlouhodobá boule na hlavě

Dobrý den, asi v 13 letech jsem spadla na roh patníku a opravdu moc jsem se...

Dlouhodobá dehydratace

Dobrý den, již několik let bojuji s příjmem tekutin. Dobře vím co je ledvinová...

Dlouhodobá deprese, pocit úzkosti

Dobrý den, už několik let trpím depresemi, úzkostí týká se to spíše práce,...

Dlouhodobá deprese.

Již 9.měsíc se léčím s vážnými depresemi.Lékař vyzkoušel již několik druhů antidepresiv...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání pod levým žebrem

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Píchá mě na levé straně, hned jak...

Fraktura klíční kosti

Dobry den Mam jit na operace se zlomeninou klicni kosti. Rentgen viz příloha....

Epilepsie

Dobrý den, moje mamka prodělala nyní v 53 letech poprvé záchvat, proběhl v noci...

Kladívkový prst

Dobrý den, 19. 8. jsem při běhu v lese zakopla o kořeny a blbě upadla. Výsledek...

Mám zlomeninu kotníku a stále není srostlá

Dobrý den. Mám zlomeninu kotníku od 29.1.2017. Dosud kost není srostlá. Mám...

Bolest v krku a po stranách jazyka

Dobrý den. Už tři měsíce mě trápí občasná bolest v oblasti kořene jazyka. Obě...

Kořenová iritace

Dobrý den,prosím o vysvětlení:V.s.kořen iritace C8 vlevo

Tina stehen a

Dobrý den přeji. Mám problém s jasně červenou vyrážkou na tříslech na levé straně...

Coxarthrosis I.dx, gr. II.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak vážná je níže uvedená zpráva či jaký bude...

Krvácení po styku a bolest v podbřišku

Dobrý den, letos 9.září jsem byla na operaci slepého střeva-laparo, vše v pořádku....

Bolest pravé nohy po celé její délce

Bolest pravé nohy po celé její délce (již asi 1,5 měsíce a čím dál horší) ,...

Záda, páteř

Dobrý den, prosím o vysvětlení. Děkuji Plynulá bederní lordoza, lehká dextroskolioza...

Panarícium

Dobrý den, před 6 dny se mi zanítilo nehtové lůžko na palci u ruky, vymačkala...

Zlomenina baze V.metatarzu

Dobry den. Po pade zo schodov mi bola urcena diagnoza zlomenina bazy V.metatarzu-...

Novikov

Dobrý den, mám dotaz ohledně zeleného tekutého obvazu. Byl mi dan na ránu...

Užívání hormnální antikoncepce a antibiotik


Rivotril

Dobry den chtel bych se zeptat bral jsem rivotril 0.5mg kazdy den vecer pred...

Bolest zad, mravenčení v zádech

Dobry vecer, poprosim o pomoc Asi pred mesicem a pul Jsem lezel na gauci a...

Krátká předkožka

Je mi 15 let, můj penis není přetáhly když je bez erekce ani s erekci, je možné,...

Spolknutí střípku

Dobrý den pane doktore, dnes, při velikonočním úklidu se mi stala násl. věc....

Reklama