Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dlouhý let a riziko trombózy po operaci

Chirurgie Jakub 30.4.2018

Dobrý den,

26.4. jsem podstoupil laparoskopické vyndání žlučníku. Operace prý probíhala v pořádku, bez komplikací, srůstů a trvala cca 40 minut. Následně jsem byl propuštěn v sobotu 28.4. do domácí léčby, kde budu na home office do pátku 11.5. K dnešnímu dni nemám problém s příjmem lehké stravy (dušené kuřecí maso + bramborová kaše, krupicová kaše atd..). Jediné co mi působí lehkou bolest jsou samotné rány po vstupu laparoskopických nástrojů. Vyndání stehů mě čeká 5.5.

Můj dotaz zní: V pondělí 14.5. bych měl odlétat na 4 denní služební cestu do Indie (Bombay). Pracuji v kanceláři, jedná se tedy o let cca 13-14 hodin, meeting s obchodním partnerem a v nadcházejících dnech let zpět do ČR. V případě, že vše bude probíhat bez komplikací, myslíte, že je možné služební cestu podstoupit aniž bych se vystavil nějakému riziku, případně je možné mi něco doporučit?

Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
vyšší riziko trombózy a následné embolie je během prvních dvou týdnů po operaci - týká se především velkých břišních operací, operací v malé pánvi a zákroků na dolních končetinách. Riziko se dále zvyšuje u pacientů s některou z poruch srážlivosti krve, u kuřáků nebo pokud již je přítomna žilní nedostatečnost.
Na vzniku se potom podílí i imobilita a dehydratace.
Co se tedy týká Vaší operace, tak určitě nešlo o vysoce rizikový zákrok. Cestu nastoupíte za více než dva týdny po operaci, takže tím se také riziko snižuje.
Ostatní faktory mi nejsou známy, ale určitě je možnost konzultovat situaci na chirurgii, až půjdete na vyndání stehů. Dlouhé lety jsou rizikem samy o sobě, je tedy důležité dodržovat pitný režim, je možné pořídit si kompresní punčochy.
Přeji tedy, abyste dorazil v pořádku až do Bombaje.
S pozdravem

Související dotazy

Riziko trombozy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velké riziko...
Riziko trombozy
Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci...
Riziko trombozy
Dobrý den,jak snížit riziko trombózy při úraze. Podezření...
Riziko trombozy
Zhodnoení rizika není vůbec snadnéDobrý den, mám dotaz...
Jak velké je riziko trombózy či embolie?
Dobrý den, jsem po laparoskopické operaci žlučníku...
Obava z trombózy horních končetin
Ve čtvrtek jsem byla na odběru krve kvůli kontrole...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dlouhotrvající zvýšená teplota

Dobrý den, je mi 18 let a už asi měsíc mám zvýšenou teplotu ( 37-37,5) ze začátku...

Dlouhotrvající, dusivý kašel

chodym lekari s kašlem dala mne kampky a to konci kasel mam dusivej ze ne muzu...

Dlouhudobá kolísavá se a zvyšující se teplota

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, syn 10 let má již pět týdnů hotečku. Začalo...

Dlouhý cukr

Dobrý den, mám těhotenskou cukrovku a nasazenou dietu. Jídlo mám rozdělené na...

Dlouhý cukr

Ještě jsem vám zapomněla napsat, že jsem ve 30. týdnu. Ty porce mám rozdělené,...

Dlouhý cyklus

Dobrý den, odjakživa mám cyklus dlouhý cca 40 dní, v případě že neberu antikoncepci....

Dlouhý cyklus

Vážená paní doktorko, je mi 20 a od 15 jsem brala HA. V červnu jsem ji vysadila,...

Dlouhy cyklus (užívani HAC bez pauzy /bez bílých tablet)

Dobrý den, ráda bych se zeptala na tzv. dlouhy cyklus (užívani bez pauzy /bez...

Dlouhý cyklus Regulon

Dobrý den, chtěla jsem se optat, mám dceru 18 let a bere antikoncepci Regulon....

Dlouhy kašel

prominte že zase otravuji jsem hrozne ale mně to pomaha jak se na neco zeptam...

Dlouhý menstruační cyklus

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je normální mít menstruaci za 31- 50 dní....

Dlouhý menstruační cyklus a špinění

Dobrý den, trápí mě dlouhý a nepravidelný cyklus 32-40 dní, ale především špinění,...

Dlouhý menstruačnícyklus

Dobrý den, jsem po revizi po ZT. Dříve jsem měla cyklus pravidelný po 28 dnech....

Dlouhý průběh covidu

Dobrý den,nám 5 týdnů, teploty do 38 stupňů, bolesti hlavy,svalů,kloubů,pálení...

Dlouhý spánek

Dobrý den, poslední dva dny mám problém s tím že jsem stále víc a víc unavený...

Dlouhý spánek

Dobrý den, moje přítelkyně má neustálý problém se vstáváním, nikdy ji nevzbudi...

Dlouhý spánek

Dobrý den, rád bych se poradil o problému dlouhodobého dlouhého spánku. Vždy...

Dlouuhodobá fissura

Dobrý den, je mi 22 let a na konci září a října 2010 se u mě objevila trhlinka...

Dluho trvajici tlak nad pravim spankem

trapi mě tlakova bolest nad pravym spankem již 3 měsice ,byl jsem vyšetřen v...

Dluho trvajici tlak nad pravim spankem

trapi mě tlakova bolest nad pravym spankem již 3 měsice ,byl jsem vyšetřen v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poštípání hmyzem


Infekce v krku


Potíže v podbřišku

Dobrý den, potřebuji poradit. V červnu jsem měla svůj první zánět močových cest....

Boule na penisu


Duphaston

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli po brání Duphastonu lze otěhotnět? Gynekoložka...

Psychický stav

Dobrý den, asi rok mám stavy, které se teď zhoršují. Mám neustálý strach o všechny,...

Infekce

Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat CNS?Dekuji a preji hezky...

Praskání v uchu

Dobrý den, již 2 roky mám potíže se silným praskáním v pravém uchu při polykání....

Závislost na Rivotrilu

Dobry den chtel bych se zeptat .jestly u me muze zvyknout zavislot na rivotrilu...

Macmiror complex 500

Dobrý deň. Gynekológ mi predpísal Macmiror complex 500, v lekárni mi povedali...

Sípání, pískání při dýchání


Psychický stav a škola.

Přeji dobrý den paní doktorko. Píšu Vám zase o radu ohledně moji dcery 21 let,...

Opakované záněty močového měchýře po pohlavním styku

Dobrý den, je mi 17 let. Už od mala trpím zaněty močových cest, nebylo to ovšem...

Bulka mezi penisem a stehnem


Psychika

Dobrý den,měl bych dotaz související nejspíše s mou psychikou,posledních pár...

Bolesti oka, unavené oči, ztuhlá krční páteř

Dobrý den, před pár dny mě začalo bolet za levým okem a bolest vystřelovala...

Bolest pod pravym zebrem

Dobry den, asi pred 2 dny me nad ranem vzbudila ostra bolest pod pravym zebrem....

Naražený malíček u nohy

Dobrý den, prosím o radu ohledně zranění na malíčku u nohy. Silně jsem si...

Nechráněný styk po "pilulce po"

Dobrý den. Před několika dny jsem měla nechráněný styk, po kterém jsem užila...

Pálení přirození

Mám naléhyvý dotaz. Včera večer po měsíčkách (zhruba jeden den) mě začalo hrozně...

Reklama