Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Do nemocnice jsem ale nenastoupila - nevidím důvod

Gynekologie Tereza 24.10.2020

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jsem těhotná (dle UZ 34+2, dle PM 35+6), poslední dobou mám zvýšený TK (doma si naměřím do 140), oteklé nohy, jinak mi nic není a cítím se dobře.
Gynekolog mi ale před týdnem vypsal žádanku k hospitalizaci do nemocnice z důvodu susp. preeklampsii, do nemocnice jsem ale nenastoupila - nevidím důvod a domnívám se, že mi dr. mohl předepsat prášky na tlak stejně, jako při prvním těhotenství (syn se narodil v 38 tt., porod vyvolaný též kvůli vyššímu tlaku).
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že by Vás ošetřující gynekolog posílal k hospitalizaci (zejména v aktuální epidemiologické situaci, s dítětem doma atd.) pokud by k tomu neměl jasný důvod. Prosté mírné zvýšení tlaku krve, či spíš pouze hodnoty na horní hranici které měříte (kolem 140) určitě nejsou důvodem k hospitalizaci, ale právě k nasazení antihypertenzní léčby, někdy stačí režimová opatření. Mírné otoky také ne. Takže se k Vašemu stavu nevyjádřím, ani žádný jiný lékař, gynekolog bez toho, aby Vás řádně vyšetřil a klinický stav zhodnotil. Připadá mně jako hazard se zdravím dítěte i Vaším, pokud doporučenou hospitalizaci nenastoupíte. Případně bych alespoň v pondělí navštívila porodnickou ambulanci nemocnice, kam jste byla odkázaná, kde mají možnost Vás vyšetřit a o případné nutnosti hospitalizace rozhodnou oni. Negativní reverz můžete podepsat vždycky a hospitalizaci odmítnout. To, že obvodní gynekolog indikuje hospitalizaci ještě neznamená, že si Vás tam za každou cenu musí nechat. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Musím být v nemocnici den před zákrokem?
Dobrý den čeká mě odsranění polypu s dělohy v celkové...
Výběr nemocnice
dobry den,maminka ma podstoupit operaci srdicka,a chci...
Dočasně nevidím na levou stranu
Dobrý den, stávalo se mi to v dospívání a pak to...
Vyhřezlá ploténka krční páteře
Dobrý den, od 10.prosince mám problém s vyhřezlou...
Důvod opatření proti coronaviru
Dobry den, prosim o vysvetleni, proc jsou nutna vsechna...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Do auta se dostávají zplodiny z výfuku

Dobrý den, dnes jsem jela s dědou cca 20minut autem a po cestě celou dobu něco...

Do brý den, ještě jsem se...

Do brý den, ještě jsem se chtěla zeptat k posunutí menstruace....pokud beru...

Do kdy je pilulka účinná?

Dobrý den, chystám se vysadit hormonální antikoncepci (Yadine). Nechci ale...

Do kdy je snížená účinnost antikoncepce

Dobrý den, můj zubní lékař mi po zákroku předepsal Augmentin. Doktorka mi řekla,že...

Do kdy roste penis

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Nedávno mi bylo 17 let a můj penis při erekci...

Do kdy se může očkovat 4. dávka hexavakcíny?

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na očkování. Moje nyní roční dcera právě...

Do kolika let davat sunar

Dobry den chci se zeptat do kolika let mam davat dceři mleko minuly tyden jsem...

Do kolika měsíců můžu používat Nutrilon 1 Pronutra

Dobrý den, ráda bych se zeptala do kolika měsíců je možné miminku podávat Nutrilon...

Do kolkych dni by mali kvasinky vymiznut a mohol by som mat sexualnu aktivitu?

Dobry den, chcem sa opytat ze mam trochu kvasinkovu infekciu, pouzivam canesten...

Do krvácející rány se dosta WC přípravek

Dobrý den, mám menší, občasné problémy s hemoroidy. Bohužel mi nedávno trošku...

Do plic a krku to studí a hrozne štípe do plic

Dobry den prosim vas o radu,, ted jak jsou ty krute mrazy tak me se rano cestou...

Do rana jsem otekla v obličeji

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ve čtvrtek jsem si brala posledni antikoncepci...

Do řitního otvoru byla zavedena sexuální pomůcka

Dobrý den, navštívil jsem podnik s nabídkou erotických služeb. Ke styku nedošlo,...

Do svých 15ti let jsem si myslel, že já má orientace heterosexuální, nyní nevím

Dobrý den, je mi 20 a jsem muž. Do svých 15ti let jsem si myslel, že já...

Doatz na osteoporózu u užívání PPI

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na lék Helicid, po vyšetření gastroskopie...

Doba a způsob léčby

Dobrý den,jako pacientovi s kožně-kloubní SLE mi byly letos zjištěny rizarthroza...

Doba dávkování léku Nimesi

Jak dlouho se bere Nimesil pří dávkách 2xdenně?

Doba detekce THC ze slin


Doba dĺžky užívania- Imacort

Dobrý deň. Včera som navšívila kožnú lekárku, nakoľko sa mi na krku vzadu objavili...

Doba fixace ortezou po osteosynteze hlezna

Dobrý den, 3.6. 2015 jsem po osteosynteze lateralniho malleolu LCP dlahou, tahovym...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti varlat

Dobrý den, potřeboval jsem poradit co dál. Pro lepší vzrušení při sexu i masturbaci,...

Nadýchání se plynu ze sporáku


Problém s krční páteří

Dobrý den, předem děkuji za Váš věnovaný čas. Jmenuji se Petr a je mi 25...

Mám osteopenii a osteoporozu

Dobrý den, po zlomenině vřetenní kosti mám Sudeck na zápěstí a prstech se všemi...

Statiny

Beru lék na snížení cholesterolu. Dočetla jsem se, že statiny blokují tvorbu...

Hnědý výtok

Dobry den ,chtela jsem se zeptat :) Ma posledni menstruace prisla o 3 dny drive...

JAKE DIETNI OMEZENI U HELIKOBAKTERIE PYLORI

DOBRY DEN,UZ 10 LET ME TRAPI HELIKOBAKTERIE PYLORI.BYLA JSEM PRELECENA NEJMENE...

Kombinace léků

Dobrý den prosim Vas chci se zeptat uzivam Entizol jednu tabletu rano a jednu...

Hodnoty PSA

Dobrý den,prosím o zodpovězení následujícího dotazu: Je mi 63let. Na začátku...

Chronická bolest zad

Od dětství trpím vadným držení těla,v loni jsem začal mít velké bolesti v oblasti...

Operace šedého zákalu a řezání očí

dobrý den.jsem 3týdny po operaci šedého zákalu a stále mi řežou oči kapu si...

Stav po trhání zubů


Svědění na stehnech

Dobrý den, už několik týdnů mě trápí svědění na stehnech. Svědí mě především...

Tik v oku

Dobrý den, cca 3 měsíce mě trápí cukání nebo tik pravého oka. Většinou toto...

Boule na čele

Chci se zeptat, jak mám řešit tuto malou bouli, která je i přesto nápadná, když...

Mutování

Dobrý den, je mi 15 let a dokonce mi rostou i vousy a řekl bych že celkem dost...

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Extrakce K drátů po zlomenině zápěstí

Dobrý den, domluvili jsme se s mým ošetřujícím lékařem na vyndani drátů na ambulanci...

Cukání ve svalu

Dobrý den, už přes dva týdny mám cukání v horní části břicha (nad pupkem). Je...

Krátká erekce

Dobrý den - fakta1)25 let, uspokojuji se v leže(každý 2 dny-cca 5 min) erekce...

Reklama