Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Doplnění dotazu - bolest varlat a ledvinové kameny

Urologie Jaroslav 10.7.2013

Je mi 32 let a již více než 2 měsíce chodím po doktorech se svými zdravotními problémy. Začalo to mou hospitalizací pro opakované prekolapsové stavy spojené s bolestí na hrudi. Všechny vyšetření dopadly s výsledkem, že jsem zdráv. Od té doby se moje tělo jakoby hroutí. Před asi třemi týdny jsem musel na pohotovost s velkou bolestí varlete a třísla. Byl jsem vyšetřen na chirurgii i na urologii a také bez výraznějšího nálezu. Drobná cysta na nadvarleti a malá hydrokéla. Také mi doktorka na urologii našla nějaké ledvinový kamínek 3mm a poslala mě na CT IVU. Bolest varlat se nevysvětlila, ale já mám strach, že se ta velká bolest opět vrátí, protože mě obě varlata stále pobolívají. Někdy je to krátká ostrá bolest a někdy bolí varle slabě, ale třeba celý den. Mám již za poslední 2 měsíce za sebou několik RTG a CT plic a hrudníku. Na další CT Močového ústrojí se mi moc nechce z důvodu velkého ozáření. Nikdy jsem s ledvinami problémy neměl, tak nevím jestli mi to CT pomůže odhalit třeba i tu příčinu bolesti varlat. Paní uroložka na žádanku na ct napsala mikrohematurii. Myslíte si, mám na CT chodit a nevíte co by mohlo stát za bolestmi varlat? Moc děkuji.

Odpověď odborníka: Takto malého kamínku v ledvině se zatím nemusíte bát. CT kvůli mikrohematurii je ve Vašem věku na zváženou. Možná by se dalo počkat na kontrolní odběr moči. Záleží, zda něco podezřelého neodhalil ultrazvuk - potom je CT důležité. Bolesti varlat mohou být způsobeny zánětem, nádorem, rozšířenými žilami (varikokéla), ale i cystou nebo

Děkuji za odpověd. Ještě Vám posílám v příloze nález z urologie včetně žádanky na ct. Prosím o vysvětlení mého nálezu a důvod vyšetření na CT. Děkuji moc

Odpověď odborníka:
Podle přiložené zprávy není důvod k provedení CT. Paní doktorka Vám navíc odebrala tzv. tumor markery, které bývají zvýšené při nádoru varlete. Celkově jsou nálezy normální a příčinu potíží nevysvětlují.

Moc děkuji za odpovědi. Na ct mám jít v pátek 12.7. Stále se rozhoduji jestli tam jít, nechci paní doktorce moc odporovat. Přece jen by měla být odbornice v odbornice. Mystlíte, že by ty bolest varlat mohly být od těch ledvinových kamenů? Střídavě bolí obě varlata. Někdy je ta bolest průdká a rychle odezní a někdy bolí slabě, ale třeba i celý den a jsou velmi citlivá i na dotek. Nedávno jsem ani nemohl sedět na kole, jak to bylo citlivé. Ještě Vám v příloze posílám druhý nález z urologie. Pokud by CT mohlo odhalit příčinu mých problémů, tak bych tam šel, ale nevím, jak moc závažné jsou třeba ty ledvinové kameny. Prosím Vás ještě jednou za radu. Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Zmíněné tumor markery máte v normě. Bolesti varlat by neměly souviset s kamínky v ledvině. Bolest se do varlat může při kamínkách projikovat, ale spíše, když vypadne kamínek z ledviny do močovodu. Pokud zůstává uložen v ledvině, neměl by potíže tohoto typu působit. Osobně bych CT z těchto důvodů neindikoval, ale neznám rozvahu paní doktorky.

Související dotazy

Ledvinné kameny
Dobrý den, jsem na začátku 32tt a mám těhu cukeovku...
Ledvinové kameny
dne 3.1.2014 jsem byl v nem. v JN operován, a byly...
MR mozku a krční páteře
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám žádanku na vyšetření...
Ledvinové kameny
Dobrý den, před nějakým časem mi byly zjištěny ledvinové...
Ledvinové kameny
Dobrý den,můj otec má už podruhé ledvinové kameny,poprvé...
Příštitná tělíska
Dobrý den, prosím , v listopadu jsem byla na odstranění...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doplnění dotazu

Dobrý den,doplnění dotazu.Na imunologii mi odebírali krev ohledně Boreliózy...

Doplnění dotazu

Dobrý den, omlouvám se, ale chtěla bych dopnit dotaz, který se týkal nemocí...

Doplnění dotazu

Doplnění!je mi 34let pane doktore,mám velký problém.Dlouho-přes rok jsem se...

Doplnění dotazu

Prosím můžete mi k nascenovanému výsledku něco říci. P.Doktorka mi jen řekla...

Doplnění dotazu

Ještě doplním.. cca před 2 měsíci, jsem byl přelečen s chlamýdiemy, tuďíž všechny...

Doplnění dotazu

Dobrý den, moc se omlouvám, přehlédla jsem, že se mi nezkopíroval poslední...

Doplnění dotazu

Dobrý den, chtěla bych prosím upřesnit odtaz #209755 od pane doktora Folprechta....

Doplnění dotazu

Pěkný den. Včera jsem poslala dotaz,děkuji za odpověd ale potřebovala názor...

Doplnění dotazu

Chtěla bych se zeptat ještě k dotazu č. 221029, který se týkal mojí kamarádky,...

Doplnění dotazu

Dobrý den ještě doplním k otázce co sem psal včera že sem jel včera autobusem...

Doplnění dotazu - hořčík + vit.d

Dobrý den, chci se zeptat, přibližně před měsícem měsícem mi lékař ukončil doplňování...

Doplnění dotazu - hořčík + vit.d

Dobrý den, chci se zeptat, přibližně před měsícem měsícem mi lékař ukončil...

Doplnění dotazu - Očkování priorix a ribomunyl

Dobrý den, předně děkuji za Vaši odpověď (dotaz - Očkování priorix a ribomunyl...

Doplneni dotazu /bolest varlete

dobry den dekuji za zodpovedeni. prave varle me boli stale a zapomenul jsem...

Doplnění dotazu jestli trpím autismem.

Dobrý den paní doktorko, píši znovu kvůli tomu, že pokud bych se rozhodla podstoupit...

Doplnění dotazu na homocystein

Děkuji za předešlou odpověď/homocystein/Prosil bych ještě o doplnˇující odpověď...

Doplnění dotazu o alergii na roztoče a atopic.exému

Doplnení tohoto dotazu úplne dole : Dobrý den,je mi 14 let. Když...

Doplnění dotazu o krku

děkuji za odpověď a mohl bych něco dělat sám pro uzdravení? děkuji

Doplnění dotazu z 9.1. - Hodnoty krevní laboratoře

ještě jednou dobrý den, děkuji za odpověď a ještě bych se chtěla zeptat, jelikož...

Doplnění dotazu- hemoroidy a kolonoskopie

Dobrý den, paní doktorko. Psala jsem Vám o svém problému- občasném krvácení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý výtok z pochvy

Mam už od začátku puberty průhledny až bílý výtok z pochvy, někdy i nepříjemne...

Světlá stolice

Dobrý den, již několik dní mě trápí světlá stolice (mírně nažloutlá), ale žádné...

Tři týdny trvající chřipka, přetrvávající kašel

Pane doktore, jak je to mežné že praktik nedokázal za 3 týdny vyléčit chřipku. Užívali...

Extrakce, komplikace, délka hojení

Dobrý den, 1.10. mi lékař vytrhl zub (šestka), který měl asi půl roku ošetřené...

Zalehlé ucho

Dobrý den. Při zívání mívají lidé často pocit, že jim z ušima jakoby profukuje...

Zánět slinivky

Dobrý den, skončila jsem v nemocnici s tím, že mám lehce podrážděnou slinivku...

Slabost, malátnost, unava, motání hlavy


Skvrny na penisu

Dobrý den, pozoruji na penisu i přímo na žaludu a předkožce již delší dobu tmavé...

Zimnice a zvýšená teplota po vytrhnutí osmiček

Dobrý den, už druhý den po vytržení osmiček mám zimnici a zvýšenou teplotu (37,6),...

Oči-Dg laické přeložení

Dg:Artefakia PC IOL oc.utr. S,suchého 2-4xD do OP ev. i do OL.Membrana epiretinalis...

Svrab


Operace křečových žil ambulantně

Dobrý den,provádí se odstranění křečových žil i ambulantně?nebo je stále nutná...

Bílkovina v moči - může být z nesprávného odběru?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Po angíně jsem byla na sedimentaci. Krev v...

Krátká a slabá menstruace

Dobrý den chtěla jsem se zeptat čtyři roky mám krátké menstruace pouze 2 dny...

Revmatoidní artritida a snížení schopnosti pracovat

Dotaz pro MUDr. Aleš Ducháček Vážený pane doktore, děkuji za Vaší odpověď,...

Červené fleky na kůži


Autoimunitni choroby

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co znamená autoimunita zakladní vyšetření:...

Problémy s trávením

Dobrý den, v únoru jsem podstoupila operaci žlučníku (akutní zánět) a laparoskopicky...

Zvacsene uzliny nad klucnou kostou

Dobry den, nahodne som zistila, ze mam zvacsene uzliny napravo nad klucnou kostou....

Sepse

Dobrý den, prosím o naléhavou radu, jak postupovat, pokud dle lékařů proběhla...

Reklama
Zavřít