Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dotaz

Chirurgie Fadi 1.9.2017

Dobrý den,

na začátku července jsem si při pádu z výšky cca 2 metrů způsobil šikmou zlomeninu distalní části levé tibie a zlomeninu levé fibuly typu weber B.
Operován jsem byl o týden později MIPPO metodou. Vsunuty byly dvě dlahy ukotvené celkem 13 šrouby. Otoky, pooperační rány a hybnost kotníku se hojí velmi dobře.

Cca před dvěma týdny jsem měl první pooperační prohlídku. Z rentgenů pořízených 6 týdnů po operaci byly dle mého ortopeda patrny známky hojení na lýtkové kosti, bohužel kost holenní je údajně bez známek hojení.

Rád bych se zeptal - jak průkazná, co se týče budoucího vývoje je skutečnost, že na rentgenu po 6 týdnech nebyly vidět známky hojení? Existuje i přes tento výsledek naděje, že kost bude nadále srůstat normálním tempem?

Velice mě děsí představa, že kost již nikdy nesroste a budu doživotně odkázán na berle. Bohužel další prohlídka s operatérem je až za dalších 6 týdnů.

Mnohokrát děkuji za reakci.

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková


Dobrý den pane Fadi. Váš dotaz je určen spíše pro specialistu a proto Vaši otázku odesílám dále specialistovi v oboru chirurgie. Prosím o strpení při čekání na odpověď. S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Je třeba vidět končetinu a snímek
Pokud jsou fragmenty kosti holenní v kontaktu, zlomenina je znehybněna stabilní osteosyntézou je třeba mít trpělivost s rtg zobrazením svalku.
Pokud je zlomenina léčena kompresně, fragmenty jsou silně k sobě osteosyntézou ztlačeny, potom se vlastně zlomenina zhojí bezsvalkově a není svalek rtg víídět vůbec a tak je to správně.
Pokud je mírná distance mezi fragmenty a ta se po úraze a operaci často a v normě objevuje odbouráním okrajů fragmentů, potom je svalek objeví. Objeví se ještě více při neklidu zlomeniny.
Zatím bych tedy vyčkal, existuje hojení zlomeniny, prodloužené hojení zlomeniny a teprve potom tvorba pakloubu a ten lze dnes operačně dobře vyřešit. Myslím, že to poslední vám jistě nehrozí.
Konzultujte vše s vaším ortopedem nad končtinou a rtg snímkem.
Dostatek bílkovin, vitamínů a lehce končetinu zatěžovat. Vše určí rovněž váš ortoped.

Související dotazy

Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Bolest kolene
Dobrý den,asi před 17 lety jsem měl po úrazu operované...
Důvěra k lékaři
Prosím o Váš názor. Lékaři z vyhlášené nemocnice,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz

Dobrý den, byla jsem v 25+0 tt na testu na těhotenskou cukrovku, naměřené hodnoty...

Dotaz

Dobrý den, jsem dlouhodobě léčen inzulinem a stále nemám jasné informace kolikrát...

Dotaz

Dobrý den, mám již delší dobu problém se štítnou žlázou mám ji zrychlenou a...

Dotaz

Dobrý deň, mám na Vás otázku.Po odstránení nechtov, ktoré som si nechala spraviť...

Dotaz

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, je možné udělat gyn. vyšetření, když mám menstruaci? Mám...

Dotaz

Dobry den, uz pres tyden me trapi bolesti bricha (predevsim v noci a pred vyprazdnenim),...

Dotaz

Dobrý den chtěl bych se zeptat asi týden zpět se mi začala loupat kůže na žaludu...

Dotaz

Dobrý den, již několik let mám problém se zapáchajícím pocením v oblasti konečníku,...

Dotaz

Chci se zeptat,je vhodné při roztroušené skleroze držet měsíc pouze proteinovou...

Dotaz

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně problémů s průjmem po antibiotické...

Dotaz

Dobrý den prosím o radu asi rok mám problém s oteklými víčky i když denně užívám...

Dotaz

Dobry večer Přitel se do me vyejakuoval 19,20,26, a 1.ledna 20 jsem mela plodne...

Dotaz

Dobry večer. Trpím OCD již 3 roky beru leky asentru... Mam dotaz bral jsem...

Dotaz

Dobrý den, chci se Vás zeptat, jíž pár dnů se mi špatně polyká, v ústech...

Dotaz

Dobrý den, v pátek 11.8. večer od 19.30 - 21:00 jsem byla laparoskopicky operována...

Dotaz

Dobry den, od ledna 2017 me trapi zazivaci obtize, nevolnost, ranni prujmy....

Dotaz

Dobry den, obracim se na vas s prosbou o pomoc. Zhruba pred dvema mesici se...

Dotaz

Dobrý den už 9 den mám bolesti levého spánku možná nad spánkem. Stále na stejném...

Dotaz

Dobrý den.Můj otec si dlouhý čas stěžuje na bolesti zad.Byl zaslán na RTG a...

Dotaz

Dcera byla již na mikrobiologickém vyšetření i na cytologii a výsledky byly...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Komplikace po výplachu ucha

Dobrý den. Ve středu jsem byla na ORL se zalehnutým uchem. Lékař provedl výplach,...

Přeskakování tepu v předklonu

Dobrý den, ve zkratce je mi 25 let, výška 178 cm, váha 76kg, jsem sportovec,Asi...

Moje stolice je tmavé barvy- zeleno-černé

Dobry den, Jiz asi mesic pozoruji, ze je moje stolice tmave barvy- zeleno-cerne....

Psychofarmaka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký vliv má uživání Invega 6mg u muže na sperma....

Ospen 1500 - antibiotika X alkohol

Jak dlouho po 10 dnech braní ospenu 1500 je možné pít (i tvrdý) alkohol? Používal...

Pupínky okolo pusy a nosu

Dobrý den, už asi 14 mě trápí pupinky okolo pusy a nosu. Pupinky nesvedi. Příkládám...

Bolest jazyka


Oteklé prsty na nohou

Dobrý den. Je mi 30. Pracuji jako letuška, ale momentálně mám 2měsíční neplacené...

Zoloft vedlejší účinky


Zvětšení stydkého pysku

Dobry vecer rada bych se zeptala.muj partner mi pri pohlavnim styku sal trochu...

Malátnost, tlak v hlavě, nevolnost

Dobrý den, už přes měsíc mně trápí pocity na omdlení,malátnost a celková nevolnost....

Kašel

Dobrý večer, od ledna tohoto roku se mi opakovaně vrací kašel. Naposledy byl...

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Vyrážka na hrudi

Dobry den udelali se me takove skvrny na hrudi prosim o radu o co se jedna.Dekuji

Chronický kašel

Ráda bych se zeptala od ledna mám vlhky kašel ..vykaslavam žlutý a občas zelene...

Nevus pigmentový

Dobrý den, už několikrát se mi stalo to, že jsem se škrábnul do místa, kde...

Bublání v žaludku

Dobrý den, už několik dní mám nafouklé břicho a dnes mi v něm začlo při cvičení...

Fleky na kůži

Dobry den, pred nekolika tydny se mi na kuzi udelaly nevzhledne fleky (viz....

Lymfadenopatie a herpes v oblasti oka

Dobrý den chci se zeptat dneska mi bylo řečeno vpravo pod US laluckem hmatna...

Mollusculum contagiosum

Dobry den,dceri se udělala na noze neco jako bradavička. Nejdřive jedna,teď...

Reklama
Zavřít