Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Duodenogastrický reflux

Vnitřní lékařství Erik . 21.11.2011

Dobrý den, na gastroskopii mi byl zjištěn DGR společně s GER a zánětem žaludku (zřejmě způsobeným výše zmíněným refluxem). Vzhledem k tomu, že jsem posledních několik měsíců procházel silným stresem, domnívám se, že můj problém může mít příčinu právě ve stresu. Myslíte, že je to možné? Může se s psychickou pohodou stav upravit? Moje obtíže začaly jako pálení žáhy (nikdy předtím jsem jím netrpěl), které během zářijové dovolené zmizelo, avšak později se vrátilo a přibyly k němu i bolesti žaludku. Pálení žáhy zhrošovaly bublinkové nápoje včetně piva. Léky i poučení jsem samozřejmě dostal, přesto bych rád věděl, zda je role stresu u tohoto onemocnění opravdu tak velká nebo zda je nutné spíše se ubírat k doživotní dietě.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, ano stres může mít významný vliv na vaše potíže.

Související dotazy

Duodenogastrický biliární reflux
Dobrý den. Dnes jsem byla na gastro vyšetření. Výsledkem...
Omeprazol a diclofenac
dd, před třemi měsíci mi zjistili antrální gastritis...
Časté průjmy
dobry vecer.mam tak velke problemy s travenim ,ze uz...
Reflux
Dobrý den, mého přítele zlobí reflux jícnu a kýla na...
Gastroezofageální reflux
Dobrý den p. doktore, pí. doktorko. Chtěla bych poprosit...
Reflux žaludku
Dobry den,našeho syna 2.mesice trápí pravděpodobně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Důležité

Dobrý den 6.4.2011 Jsem byla na appendectomii, ale i po tomto zákroku mám bolesti...

Důležité...

Dobrý den, chci se jen zeptat, ted ve středu jsem normálně měla dále pokračovat...

Důležitost masa ve výživě

Dobrý den, mám 2,5letého syna, který velmi pěkně jí, pokud jde o chuť k jídlu,...

Důležitý dotaz pro doplneni

Chtěl bych se zeptat jestli mi v lékarně změří tlak? a popřípadě jestli se platí...

Dumox 1000

Dobry den mam otazku mohu pri antibiotikach Dumox1000 k tomu uživat ibalgin...

Duodenitida dle gastroskopie

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků gastroskopie s enterobiopsii tenkého...

Duodenogastický biliární reflux

Dobrý den, asi před 14 dny mi byl diagnostikován dudodenogatsrický biliární...

Duodenogastrický reflux a anémie

Dobrý den. Mám duodenogastrický reflux s velmi nepříjemnými příznaky. Beru léky...

Duodenogastrický biliární reflux

Dobrý den, již před hodně lety mi byl diagnostikován duodenogastrický biliární...

Duodenogastrický biliární reflux

Dobrý den. Dnes jsem byla na gastro vyšetření. Výsledkem je Duodenogastrický...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den, před půl třemi měsíci byla u mne zjištěna gastroskopicky známka duodenogastrického...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den. Mám 12 letech po operaci žlučníku a poslední dva roky mě neustále...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den. Ráda bych znala Váš názor na věc. Před cca 5-6 týdny jsem začala...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den. Jsem 13 let po laparoskopické operaci žlučníku, asi 5 let mám duodenogastrický...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den vážený pane doktore,déle jak půl roku občas cítím tlak a pálení v...

Duodenogastrický reflux

Dobrý den, byl mi zjištěn duodenogastrický reflux, dříve jsem brala Degan, který...

Duodenogastrický reflux a zánět žaludku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před týdnem jsem se probudila se silnými...

Duodentida a bulbitida, Controloc 40mg a dieta?

Dobry den, mam zjistenou lehkou duodentidu a bulbitidu, Helico bakt. negativni,...

Duomax 500, biseptol a antikoncepce Belara

Dobrý den, mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky....

Duomox

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat,brala jsem 10 dní antibiotika Duomox, i s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krevní obraz


Nemožnost se plně nadechnout až dušení


MUDr. Vladimír Beneš

Ordinace lékaře specialisty - ortopedie

Závratě,motání hlavy, nevolnost, bušení srdce,vnitřní neklid


Růžový výtok v těhotenství


Nepříjemný pocit po močení


MUDr. Ladislav Poljak

Odborný lékař psychiatrie

MUDr. Edda Vávrová CSc.

Ordinace praktického lékaře

SBS


Zlatý stafylokok


Mám bouly na šourku


MUDr. Věra Nejepínská

Ordinace PL pro děti a dorost

Chronická leukemie

Dobry den, me babicce byla diagnostikovana chronicka leukemie. Obevila se ji...

Artroskopie kolene


Možná rakovina?


Bolest v podkolenní jamce


Červené tečky na patře, prodělané virózy


Epilepsia - vedlajšie učinky tabletek


Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×