Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ekzém v těhotenství

Kožní obtíže Martina . 11.1.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím o radu - jsem nyní ve 20tt a na malíčku se mi objevil ekzém (zřídka kdy- jednou za tři roky - se mi ekzém v malé ploše objeví, zřejmě k němu mám sklony po matce), moje kožní lékařka mi před rokem a půl předepsala na tzv. seboreu (nevím, jak se to správně píše) mast TRIAMCINOLON E, pomohla mi takřka hned, obsahuje ale kortikosteroidní hormon. Můj gynekolog mi řekl, že by v tom neviděl problém, když mám postiženou tak malou plochu, jako je kousek na malíčku u ruky. Přesto se chci zeptat, opravdu to není pro miminko nebezepečné? Ke kožní lékařce se nyní bohužel nedostanu. Předem děkuji za odpověď. Martina M.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, kortikosteroidy nejsou pro dítě nebezpečné ani když se podávají léky ústy, pokud nejde o nějak vysoké dávky. Proto lokálně krem klidně použijte, riziko je opravdu zanedbatelné, skoro se rovná nule. Hezký den a zdravé veselé miminko přeji.

Související dotazy

Ekzém
Dobrý den, byla jsem na kožním s ekzémem a pan doktor...
Ekzém
Dobrý den, mám atopický ekzém a mám ho po celém těle,...
Chronický ekzém
Dobrý den synovi se dělá skoro pořád ekzém nejhorší...
Od zimy se mi na ruce tvoří ekzém
Dobrý den, od zimy se mi na ruce tvoří ekzém, který...
Ekzém na noze u kojence
Dobrý den, mohu vás poprosit o Vas názor na ekzém naší...
Ekzém
Dobrý den, je mi 27 let a již odmala trpím na ekzémy...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ekzém u kojence

Dobrý den,shanim ruzne nazory,uz si nevim rady,cim by to mohlo byt nebo co na...

Ekzém u vstupu do nosu

Dobrý den, mám již delší dobu problém s nosem, kdy u vstupu do nosu na horních...

Ekzém ucho

Dobrý den. Moje 3 letá dcera má už asi 2 roky šupinatý ekzém v záhybu vnějšího...

Ekzém v dětském věku

Dobrý den , je mi 11 let a trápí mě asi už 2 roky ekzém pod nosem.Není to kvůli...

Ekzém v dlani

Dobrý den, mám už docela dlouho ekzém v dlani, dr mi vždy napíše něco na mazání,...

Ekzem v obliceji, horici rude tvare

Dobry den, uz delsi dobu me trapi problem s vyrazkou v obliceji. V detstvi jsem...

Ekzém v okolí anu

Dobrý den, již 4 den me trápí svědění, štípání v okolí řitního otvoru. Při hygieně...

Ekzém v okolí konečníku

Dobrý den. Dlouho mě trápí ekzém v okolí konečníku. Je dosti svědivý. Vyzkoušel...

EKZEM V PODPAZI

DOBRY VECER,OBJAVIL SA MI ASI PRED 2TYZDNAMI ZACERVENANY FLAK/Y V PODPAZUSI.APLIKOVAL...

Ekzém v souvislosti s HA

Dobrý den, jsem příležitostný ekzematik (zhoršení v zimě, přes léto bez větších...

Ekzém v těhotenství

Dobrý den,jsem právě ve 27.týdnu těhotenství a trpím ekzémem. Ten se mi v prvních...

Ekzem v těhotenství

Dobrý den, moc prosím o radu. Je mi 35 let, jsem podruhé těhotná. Nyní 32. týden....

Ekzém v tříslech

Dobrý den, prosím o radu. Již 5 měsíců si neúspěšně léčím klasickou medicínou...

Ekzém v uchu

Dobrý den, trápí mě vracející se velmi intenzivní svědění v obou uších. Praktická...

Ekzém v uchu

Dobrý den, trápí mě vracející se velmi intenzivní svědění v obou uších. Praktická...

Ekzém víček

Dobrý den. Pár měsíců po druhém porodu mi začala otékat oční víčka. Mám je...

Ekzém, dermatitida

Dobry den, pred cca 5 dny se mi na kuzi z bocni vnitrni strany kolene udelala...

Ekzem, lichen ruben na sliznici pohlaví

Dobrý den, o lichenu jsem přečetla snad již všechno, chtěla jsem se zeptat co...

Ekzém, opuchliny, svědění

Dobrý den, mohla byste mi prosím porardt, čím by mohl být způsoben můj ekzém?...

Ekzém, psoriáza, dermatitida?

Dobrý den, již deší dobu mě trapí tato vyrážka, která se mi postupně zhoršuje,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na kořenu penisu


Bolest na hrudi


Vyšetření cév, srdce


Negativní těhotenský test


Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?


Ucpaný nos stále dokola


Pálení a řezání při močení, výtok, puchýřky na vagíně...


Biseptol


Tvarohovitý nález v pochve


Opakované kvasinkové infekce, opary na rtu a bolest dásní


Vložka v zubu


Žilní nedostatečnost


Preventan a antibiotika


Citalec 20 mg v těhotenství


Test na protilátky po antibiotikách


MUDr. Rudolf Sirota

Odborný lékař kožní

Černé lokty


HIV a darování spermatu


Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×