Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Existuje nějaké vyšetření u Alergologa?

Alergie Vendula 22.3.2018

Hezký den,

potřebuji poradit, jak zjistit alergii na tetování. Existuje nějaké vyšetření u Alergologa? Nebo kam se mám obrát? Nikde na internetu nemohu nic najít. Jsem alergická na spoutu léčiv a kůži mám citlivější. Dřív jsme se často osípávala, proto ta předvěžná péče. Nerada bych měla problémy z tetování :)

Předem moc děkuji za odpověd

Vendula

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, u tetování je Vám barvivo vpravováno do kůže. Případná alergie by mohla být na složky použitého barviva. Barviva se používají různé, odlišného složení, kvality, záleží i na případných barevných variantách, toto by jste si měla předem ověřit, případně pořídit i vzorek barviva pro testování tzv. kožními prick-testy. Testy na případné složky může udělat alergolog či kožní lékař, ale pokud nemáte jasné potíže, tyto testy si z preventivního hlediska před tetování budete hradit v plné výši dle ceníku příslušného zařízení. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý den, pokud máte citlivou pokožku a reagujete na různá léčiva, tak bych tetování nedoporučovala. Běžně se vyšetření na tetovací barviva neprovádí. Bohužel ani negativní kožní testy Vám nezaručí, že tetování bude zcela bez reakce. Při prvním podání látky si Váš imunitní systém může vytvořit protilátky proti alergenu a při opakovaném kontaktu se reakce může projevit například kožní reakcí. Někdy záleží i na množství podané látky, celkovém ladění imunitního systému. Riziko reakce Vám tedy s jistotou nelze předpovědět.
Hezký večer MUDr.Vorlíčková

Související dotazy

Vyšetření u alergologa
Dobrý den, příští týden mě čeká vyšetření u alergologa....
Neexistuje i nějaké komplexní řešení?
Dobrý den, již od mala, co si pamatuji, mám oproti...
Metody vyšetření střev
existuje jiná metoda vyšetření střev než kolonoskopie?
Alergolog
Dobrý den , rád bych se objednal k odbornému vyšetření...
Zobrazovací vyšetření
Dobrý den, na RTG plic je na zastínění na pravé straně. Proto...
Vyšetření syna u alergologa
Prosím o radu s následujícím vyjádřením lékaře. Jedná...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Existuje "Správná praxe TEP kyčle a operační kontrola RTG"?

TEP kyčle mi nejen poškodila trvale ischiadicus a operační kontrola RTG se uskutečnila...

Existuje mobilní zařízení na měřeni nitroočního tlaku?


Existuje možnost těhotenství?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně možného těhotenství.. Na začátku prosince...

Existuje nějaká alternativa Bioparoxu?


Existuje nějaká injekce místo prášků?

Dobrý Den, chci se zeptat. V pondělí jdu poprvé na gynekologickou prohlídku....

Existuje nějaká mást?

Dobrý den,existuje nějaká mást na definitivní zmizení jizv?A pak bych měl ještě...

Existuje nějaká šance najít na Praze východ nebo v Praze Internu a Onkologii kde mě přijmou?

Nemohl jsem najít obvodního lékaře dva roky.Nemocné neberou.Nyní mám žádanky...

Existuje nějaké jiné středisko než VFN, kde mi bioptickou verifikaci udělají?

Dobrý den, trápí mne pálení jazyka na pravé straně vzadu, v oblasti mám nyní...

Existuje nějaké pravidlo pro postup lékaře u streptokokové angíny

Dobrý den, zajímá mě váš názor na postup lékaře při podezření na streptokokovou...

Existuje nieco na podporu imunity, co toho bacila zlikviduje

Dobry den, malá (3r) mala hemofilus influenza v nose. Dostala ATB amoksiklav...

Existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG ?

Dobrý den. Rád bych se zeptal jestli existuje onemocnění nebo vada srdce kterou...

Existuje operace? (zhoršený sluch)

Dobrý den, přítelkyně (20 let) prodělala ve čtyřech letech několik zánětů...

Existuje stále po 6 týdnech od operace nějaké omezení ve stravě?

Ptám se za svou matku (nar. 1958). Byla 20.6.2018 operovaná v Motole pro tubulární...

Existuje u mužů něco jako menopauza?

Dobrý den, když se mi holky narodíme, tak přijdou s námi na svět i statisíce...

Existuje v tomto případě nějaký nárok na reklamaci?

Dobrý den, měl bych zájem o Váš názor na případ mé dcery. Je jí šestnáct a do...

Existuje vakcína proti parazitům?

Dobrý den, před dvěma týdny jsem ve vlaku chytla vši. A bohužel se mi také...

Existují nějaké způsoby, jak potratit sama od sebe?

Dobrý den, nejspíš jsem v prvním týdnu těhotenství, ale dítě si nemůžu dovolit....

Exkoriace po puchýři

Pekný deň prajem. Chcel by som Vás poprosit o Vašu radu. Pred 2 dňami...

Exktrakce zubu

Dobry den. V patek mi byl vytrzena sestka napravo dole. Od te doby se mi v dire...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Příliš časté kojení a velký váhový přírůstek

Dobrý den. Mám doma 16ti denního synka, kterého plně kojím. Za 11 dní mi přibral...

Brnění necitlivost leve pulky obličeje

Dobrý den, Druhým dnem mam problem jakoby lehke necitlivosti mozna i obcasneho...

Neschopenka

Dobrý den, již jsem se Vás ptala na délku neschopenky (po operaci krční páteře)...

Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč....

Snížené množství bílých krvinek u 11 měsíčního dítěte

Dobry den, dcerce (11mesicu) bylo pri odberu krve zjisteno, ze ma malo bilych...

Přípravek Heart tonic


Hiatová kýla

Dobrý den,můj přítel má drobnou hiatovou kýlu.Při zjištění na gastru mu doporučili...

Léčba po operativní rekonstrukci pakloubu člunkové kosti

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byl na operaci, rekonstrukci pakloubu pravé člunkové...

Borelie

Dobrý den, naší čtyřleté dceři se na noze objevil větší červený štípanec,který...

Nízký cholesterol - jak zvýšit

Dobrý den, je mi 20 let a z krevních výsledků mi byl zjistěn nízký cholesterol....

Pupínky na žaludu

Dobrý den, je mi 14 let a u spodi části žaludu mám malinkatě bílé pupínky(neměl...

Lék enelbin 100 retard

Dobrý den, ptám se za svého tatínka. Je mu 68 let. Prodělal mrtvici a po ní...

Bolestivá boulička

Dobrý den, před 3 dny se mi udělala boule která je veliká asi jako hrášek a...

Artróza

MAM ARTROZU 4 STUPNE CO PRO ME OBNAŠI VISKOSU PLEMENTACI DO KOLEN JSEM...

Nevolnost po čokoládě

Dobrý den, nedávno jsem omezil cukry a soli v těle. Přestal jsem jist čokoládu...

Mazání rány na čele

Dobry den. Prosim o radu, postup, jak postupovat v osetreni, aby se nevytvorila...

Už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku

Dobrý den , chci se optat už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku občas...

Bolest žaludku


Svědění

Dobry den,tak tyden mam svedeni a bolesti konecniku,hlavne v noci.a pridava...

Mirena a myom

Dobrý den, je mi 37 let a mám 2 děti (19 a 11). Před měsícem na pravidelné...

Reklama
Zavřít