Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Farmakoterapie úzkosti a tachykardie v těhotenství

Psychiatrie Lucie 16.8.2019

Dobrý den. Dlouhodobě se léčím s úzkostnou poruchou. Beru Sertralin a Quetiapin. S partnerem plánujeme miminko. Vím, že Sertralin se v těhotenství muže, ale chtěla jsem se zeptat ohledně quetiapinu. Beru již pouze 50 mg. Dále se léčím s tachykardii, beru Rivocor, pouze 2,5 mg. Lékařka doporučila při těhotenství vysadit. ( mám všechna vyšetření v pořádku) ale tep mám opravdu vysoký, v klidu i nad 100 a je to nepříjemné. Je tedy Rivocor opravdu pro miminko nebezpečný, nebo případně existuje nějaká bezpečnější alternativa? Nechci miminku oblížit, ale zároveň je to hodně nepříjemné a bojím se, že spíše bych mu ublížila tou tachykardii. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Brožová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace MUDr. Jana Voříšková

Dobrý den, Quetiapin není v těhotenství zakázán, je u něj (jako u většiny léků v souvislo...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Tachykardie
Dobry den. Vacsinou mavam vyssi tep okolo 75-80 az...
Tachykardie
Dobrý den,chtěla bych znát váš názor. Jsem po operaci...
Tachykardie
Dobrý den. Nosím chytrý náramek a všimla jsem si,...
Tachykardie
Dobry vecer. Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov,...
Tachykardie
Dobrý den , je mi 26 let , jsem léčená se sinusovou...
Tachykardie
Je mi 46 let. Již delší dobu mám vysoký tep a nízký...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fantomový syndrom bez amputace

Dobrý den. Mám takový zvláštní problém. Jde o to, že už od mala pociťuji prsty...

Farba stolice

Dobrý deň. Mám dlhšiu dobu problémy so stolicou....tak 2dni - týždeň ju mám...

Farba vytoku semene pri menej castom a castom sexe

Môžte my prosím poradiť akej farby je mužské semeno pri častom a menej castom...

Farbenie rias a bolesť očí

Dobrý deň, včera som bola na farbeni rias a počas zmývania farby sa mi trochu...

Farbenie vlasov

Dobry den dufam ze nevadi ze rozpravam po sllovensky. Mam jednu otazku mam...

Farmaceutické doplňky pro zvýšení pozornosti při učení vs. porucha srážlivosti krve

Dobrý den, rád bych se zeptal na případné problémy s užíváním farmaceutických...

Farmakologická léčba závislosti na nikotinu

Dobrý den, mám dotaz, který se týká kouření. Je mi 31 let a kouřím už dobrých...

Farmakologicke preruseni, komplikace a dalsi tehotenstvi

Dobry den jsem po farmakologickem upt v kvetnu. Pote zjisteny residua, ktera...

Farmakoterapie bolesti hrudní a krční páteře v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství. V důsledku svalové dysbalance a patrně...

Farmakoterapie rychle postupující roztroušené sklerozy

Dobrý den, nevím jestli můj dotaz má nějaké řešení, ale přesto se musím zeptat....

Farmakoterapie v graviditě

Dobrý den.Moje dcera 23 let je v 5.týdnu těhotenství a bere léky Olpinat 10...

Farmářská plíce

Dobrý den, matka (60let) trpí 6 rokem farmářskou plící, 2 roky kortikoidy aj.,...

Faryngitida

Zdravím, v krku se mi tak v cca posledním týdnu vyskytly tyto malé bradavičky....

Faryngitida

Dobrý den, od neděle mám strašné bolesti v krku, v pondělí jsem byl na ORL,...

Faryngitida

Dobrý den, již zhruba asi 3 roky mě trápí hleny které mám od rána do večera....

Faryngitida

Dobry den, na podzim minuleho roku mi z dovodu chronickej tonzilitidy odstranovali...

Faryngitida hrtanu chronicka atroficka

Dobry den pane doktore. Jiz rok me bolí neustále v krku. Az na pár dní....někdy...

Fascikulace

Dobrý den, píši doplňující odpovědi k mému již zodpovězenému dotazu č. 418686,...

Fascikulace

Dobrý den, mám na Vás otázku. Již před rokem jsem byl vyšetřován na neurologii...

Fascikulace

Dobrý den, již asi 10 den mě trápí fascikulace v levém rameni. Měla jsem je...