Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Frekventní stolice

Trávení Hana 8.12.2016

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o Váš názor. Před 2,5 lety jsem byla na operaci slepého střeva, poté na kolonoskopii z důvodu podezření na Crohnovu chorobu. Ta se vyloučila i s pomocí histologie. Nyní v květnu jsem brala dva druhy antibiotik, po nich mi začly průjmy a hlen ve stolici. Přes léto jsem si měřila teploty 37 a na wc jsem občas šla třeba 3-4 x za den, nejednalo se o průjem, ale o pocit nedostatečného vyprázdnění. Z obav z Crohnovy choroby jsem šla za praktickou doktorkou, aby mě poslala na gastroenterologii. Nejprve mi odebrala krev - CRP a sedimantace v normě. Poté mě na vlastní žádost odeslala na gastroenterologii a imunologii. Na gastroenterologii mi dělali náběr krve - CRP a sedimentace v pořádku, imunolgie v pořádku. Vyšetření stolice - kalprotein <30. Jelikož jsem měla vřídky v ústech, poslali mě ještě na MR enterografii a gastroskopii , které dopadly také v pořádku. Před MR jsem ještě byla na imunologii, kde mě udělali opět kompletní krevní testy - vše v pořádku, akorát našli atypickou ANCU. Krev se dělali ve stejné laboratoři při FN Plzeň. Gatsroenterolog to uzavřel s tím, že je Crohnova choroba nepravděpodobná. (o výsledcích z imunologie věděl). Nadále mi přetrvávají vřídky v ústech na zarudlém patrovém oblouku, o kterých mi pan doktor řekl, že nejsou způsobeny Crohnem, ORL vyšetření také nic neprokázalo, vše v pořádku. Po tom, co mi řekl doktor, že jsem v pořádku, tak jsem se uklidnila, bylo mi lépe. Na stolici jsem chodila normálně, od antibiotik už žádné průjmy. Včera jsem opět byla na záchodě cca 5x s pocitem nedostatečného vyprázdnění a opět mám obavy, jestli jsem opravdu zdravá. Děsí mě ta atypická ANCA (jednou byla v pořádku, pak se našla - rozestup testů cca 3 týdny), ale za gastroenterologem už nechci opět jít, sama si připadám už jako blázen, když nemám průjmy ani bolesti břicha, nyní už ani teploty. Prosím poraďte, co mám dělat. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste byla komplexně vyšetřena imunologicky i gastroenterologicky s negativní kolonoskopií i kalprotektinem ve stolici Crohnovou nemoc skutečně nemáte. Aktuální potíže, frekventní stolice, pocit nedokonalého vyprázdnění mohli být podmíněný jenom nějakou dietní chybou či infekční enteritidou, myslím si že v průběhu pár dnů se stav znormalizuje. Vhodný by byl dietní režim, zkuste probiotika Enterol 2-0-2. Ojedinělý nález atypické ANCA při normálním imunologickém spektru nic neznamená. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Stolice
Dobrý den, poslední dobou pozoruji ve své stolici černé...
Zbarvení stolice
Dobrý den, už nějakou dobu jsem si všiml někdy jinak...
Krev po stolici
Dobrý den, mám otázku na krev po stolici. Již třikrát...
Krev po stolici
Dobry den, mam prosbu dnes rano jsem se vzbudil s silenou...
Odběr vzorku stolice
Dostal jsem od lékaře soupravu na odběr vzorku stolice....
Krvácení při stolici
Dobrý den, mam uz asi 3 měsíce hemeroida, a pri stolici...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fraxiparine O,4 m.

Dobrý den paní doktorko, manžel je 3 týdny po operaci tříštivé zlomeniny lýtkové...

Fraxiparine po operaci

Dobrý den chtěl bych se jen zeptat. Byl jsem na artroskopii kolene kde mě odstranili...

Frejkova peřinka

Dobrý den, mám dceru, je jí 14dní, při UTZ vyšetření kyčlí máme nález na levé...

Frekvence a dávky kojení

Dobrý den, řeším teď takový problém. Můj tříměsíční syn je plně kojen, cca 5X...

Frekvence a kvalita stolice

Dobry den. Dcera, 11 tydnu, zacala dva tydny zpet postupne prechazet na umelou...

Frekvence gastroskopie

Dobrý den, jak často lze opakovat gastroskopii s odběrem vzorků z jícnu a žaludku?...

Frekvence lidského těla

Dobrý den, chtěl bych vědět, jak vysoká je frekvence lidského těla. A jestli...

Frekvence RTG vyšetření, nebezpečí ozáření

Letos jsem již absolvoval RTG vyšetření ledvin, IVU a nyní lékař navrhuje ještě...

Frekvence srdečního tepu

Dvouleté dítě mělo 112 tepů za minutu. Kolik je normál. Děkuji

Frekvence vyšetření v těhotenství

Dobrý den,jsem v 17+2týdne těhotenství.Na poslední prohlídce jsem byla 30.03.,kdy...

Frenuloplastika

Dobrý den, 1.3.2013 jsem podstoupil frenuloplastiku. Vše je v pořádku, jen...

Frenuloplastika

Dobrý den. Jsem čtvrtý den po frenuloplastice. Rána se dle mého názoru hojí...

Frenuloplastika

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je po frenuloplastice doba rekonvalescence...

Frenuloplastika

Dobry den pan doktor. Moj 5rocny syn pred tyzdnom podstupil frenuloplastiku...

Frenuloplastika

Dobry den pristi pondeli mam jit ta frenuliplastiku, ale docetl jsem se, ze...

FRENULOPLASTIKA

Dobrý den, mám asi týden po Frenuloplastice,ale myslím si ze to nepomohlo, pri...

Frenuloplastika

Dobrý den, před asi dvěma týdny jsem podstoupil frenuloplastiku. Po kontrole...

Frenuloplastika

Chtel bych se tedy zeptat, co to je frenuloplastika a na podminky a podrobnosti. Dobry...

Frenuloplastika

Dobrý den, píšu sem podruhé nyní i s fotkou. V pondělí jsem podstoupil frenuloplastiku,...

Frenuloplastika

Dobrý den, v pondělí budu 5 týdnů po frenuloplastice. Jizva se hojí dobře,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy

Dobrý den, je mi 29let, stravuji se tak nějak normálně,alkohol nepiji, kouřím...

Už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku

Dobrý den , chci se optat už pár dní mě pobolívá hlava u pravého spánku občas...

Rýhované nehty na rukou

Dobrý den. Posledních pět let mi rostou nehty na rukou rýhované. Myslím, že...

Angína a předchozí nechráněný pohlavní styk

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat... Měl jsem nechráňěný pohlavní styk. Po 4 dnech...

Přeskakování kloubů

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémem. Již rok mi přeskakuje kyčel....

Není nefér když budu chtít odejít ze vztahu, protože se přes tuto situaci nedokážu přenést?

Dobrý den, mám dotaz spíše na sexuologa/sexuoložku. Jsme s přítelem spolu skoro...

Bolest zad v oblasti ledvin

Dobrý den, už asi čtyři dny me bolí záda v oblasti ledvin. Mám skoliózu (teď...

Bolest SI skloubení

Zdravím a potřebuji poradit s mým dlouhodobým problémem pro zdejši doktory asi...

ATB+paralen

Dobrý den, mohu k anitibiotikám V-Penicilin 1,2 mega biotika užívat paralen?...

Kompulze


Pharmatex


Zvýšené D-dimery

Dobrý den, před 4 dny jsem byl na pohotovosti ohledně bolestech na hrudníku...

Nadměrné pocení u dítěte

Dobrý den, dcerka (14měsíců) se nadměrně potí. A to už od narození, vždy měla...

Únava, malátnost

Dobrý den, prosím o radu, manžel už několik měsíců trpí na nespavost, brzy večer...

Zlomenina prstu na ruce

Dobrý den. Prosila bych o radu. Včera jsem se velkou silou praštila do prsteníčku...

Zvýšený počet bílých krvinek

Dobrý den, je mi 21 let a už cca půl roku mám zvýšenou hladinu bílých krvinek...

Norethisteron pro 13ti letou

Dobrý den moji dceři je 13 let a v době dovolené jí vyjde cyklus. Mám pro...

Jak často se provádí kolonoskopie

Dobrý den, nevím do jaké rubriky napsat, jelikož gastroenterologii jsem nenašla,...

Lék Zaldiar


Štípnutí hmyzem

Dobrý den včera při procházce me stiplo hovado přímo do kotníku místo mám hodně...

Reklama