Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Granulom v jizvě po operaci

Chirurgie Nela 4.6.2019

Dobry den,
pred mesicem jsem byla na laparoskopickem odstraneni zlucniku a momentalne me trapi boule v horni rane po operaci (kousek pod hrudnikem). Mala tvrda boulicka se mi objevila hned v prvnim tydnu po operaci. Bylo mi receno, ze je to asi vazivova tkan a mam delat tlakovou masaz (po vyndani stehu). To jsem delala, ale boulicka se nezlepsila, naopak, zvetsila se a prijde mi o neco mene tvrda. Docela boli. Na dotyk pomerne dost, ale citim ji i mimo dotyk a pri nekterych pohybech me tam taha. Na povrchu je ranka normalni, celkem hezky zhojena, problem je pod povrchem.
Byla jsem tedy znovu na chirurgii, protoze se obavam, ze by to mohla byt kyla, ale podle pana doktora je to spise granulom a pry by to na ultrazvuku zatim nebylo dobre poznat (zda je to kyla nebo granulom). Ja ted vlastne nevim, co s tim mam delat. Zda mam ocekavat, ze granulom sam zmizi (jak jsem pochopila, tak asi ne), nebo si na nej zvyknout. Nevim, zda ma nejaka rizika (kyla muze uskrinout, muze neco udelat i granulom)? Nevim, jestli muzu najet na normalni (sportovni) rezim po 6 - 8 tydnech granulomu (nebo kyle) navzdory?
Pan doktor se zminil, ze by se to asi dalo operovat (nejdriv na podzim), ale ze se to stejne muze objevit znovu, protoze moje telo patrne bojuje s vnitrnimi stey...
Kdyz jsem si granulom googlila, tak na me vyskocil napr. Schlofferův tumor a podle popisu mi prijde, ze by nebylo dobre, pokud by to nejak prasklo, protoze uvnitr by asi mohl byt hnis?
Budu tedy moc vdecna za dodatecne vysvetleni a radu, co dal.
Mockrat dekuji a preji krasny den,
Nela

Odpovídá lékař:

dobrý den, granulom je opravdu zcela běžná reakce na šicí materiál a vůbec se neměla masírovat !! tím bohužel došlo k dráždění a reakci a místo zmenšování a hojení došlo k opaku... vzhledem k tomu že jde teprve o jeden měsíc od operace, je velká pravděpodobnost, že se stav zklidní a boulička se bude pomalu zmenšovat až přestane bolet úplně a většinou se zmenší do zcela nepatrného rozměru, který si sotva nahmatáte, takže bouličku i jizvu nechte zcela na pokoji, hnisání je naprosto nepravděpodobné, i kdyby k němu došlo, hnis by se tlačil nahoru skrz kůži, resp. jizvičku, a nikoliv "dovnitř", takže se nemáte čeho bát, na každou jizvu je nejlepší vůbec nesahat, nemazat, nechat tělo konat svou práci, pak se všechno zhojí nejlépe samo jak má, sportovat jistě můžete, ale s omezením, tedy nenamáhat břišní stěnu lehsedy třeba a podobně, tedy dokud v té jizvě to bude pobolívat, pak již můžete vše bez omezení, děkuji za dotaz.

Související dotazy

Granulom???
Dobrý den, prosím o radu. Ne proto, že bych nechtěla...
Operace kýly v jizvě
Dobrý den, na chirurgii mi byla doporučena operace...
Dirka v jizvě po operaci
Dobrý den, paní doktorko. 23. 7. 2015 jsem podstoupila...
Operace žlučníku a kýly
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jak je nebezpečná...
Kýla v jizvě
Dobrý den,mám dotaz,pokud má muž na varleti jizvu,slyšel...
Kýla v jizvě
Dobrý den, začátkem června jsem byl na operaci docela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gonokoková pharyngitida

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je možné mít negativní výsledek na kapavku...

GOR(D) u kojence

Vážená paní doktorko, potřebovala bych poradit ohledně gastroezofageálního...

Gotické patro u novorozence

Dobrý den, pediatrička mi dnes řekla, že má dvou měsíční dcera má gotické patro,...

Gracial

Dobre jitro,mela jsem antikoncepci,kterou mi lekar vymenil,protoze jsem cely...

Graf bazalni teploty - je to ovulační cyklus?

Dobrý den, p. doktorko, chtěla bych Vás touto cestou požádat o potvrzení, zda...

Grandaxin

Dobrý den. Asi před měsícem mi zjistili latentní tetanii. Od té doby mívám i...

Granulace v krku

Dobry den, pred par tydny me bolelo v krku a vsiml jsem si, ze se mi vzadu vytvorily...

Granulační tkáň v krku

Dobry den, minuly rok jsem nekolikrat navstivila ORL s bolestmi v krku. Stery...

Granulární faryngitida

Dobrý den, asi měsíc mám pocit překážky v krku, jakoby hleny a nemůžu je polknout,...

Granulom by neměl být žádným rizikem

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jsem po 2 cisarich.(2008,2011)nyní mi byl obstrabem...

Granulom v ráně

Dobrý den, měl bych dotaz a zároveň i prosbu. Na začátku ledna se mi stal úraz...

Granulom???

Dobrý den, prosím o radu. Ne proto, že bych nechtěla k lékaři osobně, ale právě...

Granuloma annulare

Dobrý den, můj čtyřletý syn měl před dvěma lety bouličku na hlavě(temenní oblast),dle...

Granuloma annulare

Dobrý den, má dcerka má tři roky a na nožičkách se jí objevily flíčky, kdy kožní...

Granuloma anulare

Dobrý den, můj problém zní granuloma anulare. Vyzkoušela jsem několik mastí,...

Granulomatozní proces v plících a subfebrilie

Dobrý den. Je to již 3 měsíce co mě trápí denodenně nevysvětlitelné teploty,...

Grapefruitová šťáva může být rizikem při užívání léků

Dobrý den, Potřeboval bych poradit. Beru léky na vysoký tlak a cholesterol....

Graves basedova nemoc a těhotenství

Dobrý den, moc vás prosím o radu. Jsem podruhé těhotná, po prvním porodu mi...

Graves Basedovova nemoc

Dobrý den. Mám takový dotaz, který se týká endokrinologie. Ta záležitost je...

Graves-Basedovova choroba - operace

Dobrý den, moje doktorka mě posílá k sekci štítné žlázy protože mám Graves-Basedovovu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Namožené koleno

Dobrý den, asi před týdnem a půl jsem maloval strop v bytě. Při této práci jsem...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, 29.12. jsem dostala antibiotika (Duomox 1000, dobrala jsem je 4.1.)...

Pupínky na penise

Dobrý den, v posledním týdnu se mi z dvou pupínků udělalo toto. Používám mast...

Špinění po kyretáži

Dobrý den je v pořádku že až 4 den po kyretáži jsem začala špinit?všude jsem...

Pálení a bolest svalů celého těla

Dobrý den,prosím o radu.Práci servírky dělám už několik let ale pálení a bolesti...

Natržený křížový kolenní vaz

u syna sportovce MR zjištěn natržený kříž. vaz u kolena.Koleno při běžném pohybu...

Přetržený vaz + meniskus


Podlomení kolene

Dobrý den, před pár dny se mi při běhání podlomilo koleno. Chvíli jsem nemohla...

Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den. Ve středu mi doktorka napsala antibiotika Azitromycin na zánět...

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Funkční žaludeční dyspepsie

Dobrý den, od 22.11.2014 mě trápí dyspeptické potíže v oblasti žaludku, unáva,...

Solárium v období kojení

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat zda mohu chodit do solária v období...

Vermox a nezadouci ucinky

Dobry den,4lety syn mel v kvetnu roupy,dostal Vermox ale porad se drabal v zadecku...

Stav po zlomenině zápěstí

Dobrý den, Asi před 8 měsící sem měl zlomené zápěstí na levé ruce. Chodil sem...

Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, už nějakou dobu užívám antikoncepci Minervu a nyní jsem dostala...

Bolest žaludku z energetického nápoje

Dobrý den mám dotaz. Je mi 20 let a trpím silnou nevolností po vypití jakéhokoli...

3 denní a 10 denní antibiotika


Problémy s pravou polovinou těla

Dobrý deň, chcem sa opýtať už vyše roka mám problémy s pravou polovicou tela....

Špinění po kyretáži

Dobrý den,před 3 týdny jsem byla na kyretáži kvůli zamlklému těhotenství,bolesti...

Bolestivé píchnutí v kyčelním koubu a následné podlomení nohy

dobrý den,již delší dobu,ale v různých frekvencích mě najdnou bolestivě píchne...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.