Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hormonální profil 2.den menstruace

Gynekologie Michaela 20.9.2021

Dobrý den, chtěla bych znát názor v oblasti gynekologie. V červnu jsem měla pozitivní těhotenský test, následně jsem doslala menstruaci o 10dní později než byla v plánu. Teď v září se to opakovalo, ten samý scénář. Mám za sebou hormonální profil 2. den menstruace
TSH . . . . . . . . 1,561 mIU/l 0,350-4,800
FT4 . . . . . . . . 18,57 pmol/l 11,50-22,70
Anti-TPO . . . . . . 24,7 kU/l 0,0-28,0 , změna metody
LH . . . . . . . . * 4,66 IU/l f.f.1,9-12,5;o.f.8,7-76,3;l.f.0,5-16,9
FSH . . . . . . . . * 4,78 IU/l f.f.2,5-10,2;o.f.3,4-33,4;l.f.1,5-9,1
Estradiol . . . . . . 250 pmol/l f.f.98-571_o.f.177-1153_l.f.122-1094
Prolaktin . . . . . . 13,6 ug/l 2,8-29,2
DHEAS . . . . . . . 6,01 umol/l 2,68-9,23
Testosteron . . . . . 0,74 nmol/l 0,29-1,21
AMH . . . . . . . . 3,873 ug/l 0,000-12,600

a 21. den cyklu
Estradiol . . . . . . 563 pmol/l f.f.98-571_o.f.177-1153_l.f.122-1094
Progesteron . . . . . * 82,76 nmol/l f.f.0-4,45;o.f.10,62-81,28;l.f.14,1-89,1
Prolaktin . . . . . . 7,3 ug/l 2,8-29,2

V srpnu mi byla aplikovaná (12.den cyklu) injekce ovitrelle, 5dní po injekci nasazen Duphaston. Poté vyšel opět pozitivní test, HCG na nízkých hodnotách 72,7 IU/l (v den očekávané MS), 4 dny na to se rozjela menstruace...
Léčím se se štítnou žlázou Autoimunitní tyroiditida se sníženou funkcí, jsem zaléčena Letroxem 50ug 4x týdně a 75ug 3x týdně.

Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Fabiánová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Prostějov

Dobrý den, paní Michaelo, děkujeme, že jste se na nás obrátila. V poradně vždy nejprve odpovídá praktik, který pak může dotaz předat specialistovi. Váš dotaz je velmi úzce zaměřen. Předávám ho proto rovnou gynekologovi. Počkejte, prosím, na jeho odpověď. Přeji pěkné pondělí a držím palce.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

Dobrý den,
hormonální profil je v pořádku, tam odchylky nejsou, to, co popisujete, jsou časné ztráty těhotenství, které jsou velmi časté a mnohdy o nich ženy neví. V případě opakování se doporučuji imunologické a genetické vyšetření, což bych určitě ve Vašem případě doporučila. Větších úspěchů se dosahuje také s použitím gestagenních preparátů ze začátku těhotenství, které se používají jako podpůrné přípravky, jsou a recept, je třeba se domluvit s Vaším gynekologem. Pozitivní je to, že se Vám podařilo otěhotnět, takže rozhodně není důvod k panice a příští cyklus už může být úspěšný. Držím palce.

Související dotazy

Hormonální profil
Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, jestli hormonální...
Vyšetření hormonálního profilu
Dobrý den, je možno si nechat udělat vyšetření hormonálního...
Akne a padání vlasů
Dobrý den, mám několik příznaků:akne,občasné padání...
Výsledky hormonálního profilu
Zdravím, přeji krásný, plánujeme (já 27 let, partner...
Hormonální léčba
Dobrý den, mám za sebou 1,5 roku intenzivní hormonální...
Mentální anorexie
Dobrý den,pět let jsem měla mentální anorexii.Dnes...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hormonální profil

Dobrý den, ráda bych se zeptala 07/2013 jsem přestala brát HA a chtěla jsem...

Hormonální profil

Dobrý den, je mi 37 let a 2 roky se pokoušíme o miminko. 09/2014 jsem měla zamlklé...

Hormonalni profil

Dobry den, prosim Vas co znamenaji nasledujici vysledky hormonalniho profilu...

Hormonální profil

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledku zda je vše v pořádku abych mohla otěhotnět,...

Hormonální profil

Dobrý den, zajímal by mě orientačně můj hormonální profil se zaměřením na plodnost...

Hormonalni profil

Dobry den, je mi 37,5 let, mam sedmimesicniho syna po IVF, nas nalez byl nevysvetlena...

Hormonální profil

Dobrý den, mám od gynekologa žádanku na hormonální profil, 1. odběr krve 3.-5.den...

Hormonální profil

Dobrý den. Třetí den cyklu mi byl dělán hormonální profil. Našla jsem si jaké...

Hormonální profil - PMS - únava

Dobrý den pane doktore, již rok se snažíme o druhé dítě. Příští cyklus se chystám...

Hormonální profil - štítná žláza

Dobrý den, mám laboratorní výsledky hormonálního profilu mimo jiného na štítnou...

Hormonální profil a nepravidelná menstuace

Dobrý den pane doktore, měla bych otázku, před 9 měsíci jsem vysadila po 10...

Hormonální profil v pořádku, OVU testy negativní, ovuluji??

Dobrý den pane doktore. Nedaří se nám s manželem podruhé otěhotnět. Mám problémy...

Hormonální profil v pořádku, OVU testy negativní, ovuluji??

Děkuji za odpověď na mou otázku. Můj gynekolog má nyní 14 dní dovolenou. Naruší...

Hormonalni profil vysvetleni

Dobry den, rada bych se zeptala na vysledky hormonalniho profilu,ktery jsem...

Hormonální přerušení těhotenství

Dobrý den, trpím Neurofibromatózou typ 1 a plánujeme miminko, mám doporučení...

Hormonální rovnováha

Dobrý den, prosím vás, může odstranění polypu děložního hrdla(ambulantně bez...

Hormonální rovnováha po odebrání vaječníků

Dobrý den, mám na Vás následující dotaz. V červenci letošního roku jsem...

Hormonální substituce

Dobrý den, je mi 58 let, před čtyřmi lety jsem přestala používat hormonální...

Hormonální substituce v menopauze

Dobry den,dotaz jsem jiz napsala do oboru ke gynekologovi,ale zajímala by mne...

Hormonální substituční terapie při TS

Mám 25 letou dceru s TS. Ačkoliv byl u ní diagnostikován karyotyp 45 XO, začala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žíla na spánku

Dobrý den trápí mne zvětšená žila na levém spánku už to tam je cca 2dni neboli...

Krev ve stolici u dítěte

Dobry den mam syna 4roky a uz ma dva dny krev ve stolici

Bolest horního patra v ústech

Dobrý den, už několik dní mě trápí velká bolest horního patra. Patro je celkově...

Výrustky na prstech u nohou

Dobrý den, na ukazováčku a prostředníčku levé nohy se my udělaly výrustky. V...

Naběhlá žíla na lýtku

Dobry den. Je mi 29 let. Prosím o radu ohledně pálení u kolene. Před týdnem...

Interupce

Dobrý den chci se zeptat je mi 23 let a deti jeste nemam a minulý rok v květnu...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, trápí mě stužkovitá(zúžená) stolice. Někdy výrazně, jindy téměř...

Bolest v podbříšku při chůzi a kašli

Dobrý den, obracím se s dotazem kvůli přitele. Je mu 23 let a dnes je to 3 den...

Vyšší tep

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na svůj tep. Je mi 43 let, výška 162, váha...

Zálehnutí a praskání v uchu

Dobrý den již 5 měsíců mam problem z pravým uchem ..vse začalo kdyz jsem se...

Cvičení po hysterektomii

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké cviky jsou vhodné po hysterektomii a...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, prosím o radu. Již více než dva měsíce mám bolest čelistního kloubu,...

Azitromycin a alkohol

Dobrý den, beru Azitromycin 500 mg. Mám dvě balení, druhé balení budu užívat...

Folikulitida

Dobrý den, Udělala se mi tvrdá bulka v třísle nebolestivá. Vymáčkla jsem ji...

Operace brániční kýly a refluxu

Dobrý den, v květnu r. 2015 jsem byla na laparoskopické operaci brániční kýly...

Tlak v pravém podžebří

Dobry den, uz cca 4 mesice me trapi mirna bolest, spise tlak v pravem podzebri,...

Úder do břicha

Dobrý den. Před dvěma dny, kdyz jsem šla v noci na záchod, jsem se udeřila do...

Bolest pod žebry

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Trápí mě tlak pod žebry a nepříjemné krátkodobé...

Velikost plodu

Dobrý den, prosím o vysvětlení...Na UTZ v 21+2 tt mi byly naměřeny hodnoty BPD...

Píchání v uchu při vytvoření tlaku, podtlaku

Dobrý den, mám problém s pícháním v uchu za vytvoření tlaku či podtlaku na...

Reklama