Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hormony štítné žlázy

Endokrinologie Pavel 23.11.2016 redakce uLékaře

Dobry den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna elevace hodnot štítné žlázy TSH: 4,842 - 5,705, fT4 9,6 a T3 1,7. Prosím o informaci co to znamená ? Mam poruchu štítné žlázy, nebo jsem v normě?
Děkuji Pavel

Odpovídá:

MUDr. Lucie Hasalíková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Nový Jičín

Dobrý den Pavle, ano máte podezření na sníženou funkci štítné žlázy, TSH hormon z hypofýzy je lehce zvýšen (norma do 4,3 záleží i na laboratoři), fT4 a T3 hormony ze štítné žlázy jsou lehce sníženy (norma fT4 12-23), TSH reaguje opačně, při nedostatku hormonů štítnice TSH stoupá. Je to lehce sníženo, což může být i věkem, ale hormony štítnice jsou důležité pro řadu metabolických funkcí, takže bych dále došetřila - ultrazvuk krku buď cestou praktika či endokrinologa a zvážila nasadit malou dávku hormonů, je možné, vzhledem k malému výkyvu, že váš lékař navrhne kontrolu hormonů cca za 3 měsíce a až pak bude uvažovat o léčbě. Tudíž se znova poraďte se svým praktikem, co zvolit. S pozdravem Dr. Hasalíková

Související dotazy

Hormony štítné žlázy a hlad
Dobrý den, už asi 3-4 měsíce beru léky na štítnou...
Hormony štítné žlázy
Dobrý den, jsem v 5. týdnu těhotenství a byla jsem...
Hubnutí a onemocnění štítné žlázy
Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli je normální hubnout...
Nemoc štítné žlázy
Dobrý den, je při takových to hodnotách štítné žlázy...
Jsou prosím následující hodnoty k operaci štítné žlázy
Dobrý den, jsou prosím následující hodnoty (03/17)...
Odstranění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hormony a nadměrné ochlupení

Dobry den. Chtela bych se zeptat. Mam takovy trapny problem. Mam vice ochlupeni...

Hormony a strava

Dobrý den , chtěl bych se zeptat, jak ovlivňuje sexualita/masturbace akné a...

Hormony ano či ne?

Dobrý den, nejprve vás velmi zdravím a předem děkuji za odpověď. Jsem zdravotní...

Hormony na horní hranici: prolaktin a kortizol,

Hezký den paní doktorko, poradíte mi co vyjadřuje :hormony na horní hranici:...

Hormony nebo jsem těhotná ???

Dobrý den dnes mi to nedalo tak jsem se poprosila a o propustku do Prahy a udělala...

Hormony nebo jsem těhotná ???

Dobrý den.Mám problém ale nevím jak dál ho řešit . Před cca 3 měsíci jsem vynechala...

Hormony po operaci

Dobrý den...léčím se s hyperfunkcí štítné žlázy a je plánována i operace. Následně...

Hormony po rad.hysterektomii

Dobrý den pane doktore, 1.10.2014 jsem prodělala ve 41 letech rad.hysterektomii...

Hormóny SZ a IVF

Dobrý den, cca o 3 týzdne by som krátkym protokolom mala zacat stimulovat pred...

Hormony šť. žl.

Dobrý den, v 15. týdnu těhotenství mi byly vyšetřeny hormony štítné žlázy...

Hormony štítné žlázy

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně štítné žlázy, která mi byla odoperována...

Hormony štítné žlázy

Dobrý den, v ČR se při hypothyreose většinou používá náhrada hormonu T4. V USA...

Hormony štítné žlázy

Dobrý den, jsem v 5. týdnu těhotenství a byla jsem na kontrole štítné žlázy,...

Hormony štítné žlázy

Dobrý den, děkuji za odpověď a navazuji (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/snizena-funkce-stitne-zlazy-39888)....

Hormony štítné žlázy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ,beru euthyrox 4xkrát týdně 75 a 3 krát 50,odběr...

Hormony štítné žlázy

Dobrý den.Je mi 41 let a již rok beru Euthyrox 50 na hypofunkci štítné žlázy.Zjistili...

Hormony štítné žlázy

Dobry den, Obracim se na Vas s dotazem. V minulem roce jsem prodelala pul...

Hormony štítné žlázy a hlad

Dobrý den, už asi 3-4 měsíce beru léky na štítnou žlázu (mám sníženou funkci...

Hormony štítné žlázy a potrat

Dobrý den, prodělala jsem samovolný potrat v 5tt. Hodnoty TSH 0,59mU/l (0,3-4),...

Hormony štítné žlázy a protilátky

Dobrý den, před rokem jsem měla vysoké hodnoty TSH okolo 22, hormony v normě....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení, štípání, svědění žaludu a předkožky

Dobrý den, už asi týden mám problémy s bolestí žaludu a předkožky. Problémy...

Od mala bolesti páteře,posunutý obratel

Pane doktore poraďte,mám z vyšetření tyto výsledky+snímky.Nikdo mi není schopen...

Menstruace i přes užívání antikoncepce

Dobrý den, již přes půl roku užívám antikoncepci Luisea a teď jsem po týdnu...

Uzlina, útvar na krku

Dobrý den, Už delší dobu (rok) si hmatám pod bradou přímo na hrtanu bůlku....

Vyšší lačná hladina cukru

Je mi 52 let a mám zvýšený cukr - 6,2. Glykemickou křivku = odbourávání cukru...

Bolest špičky jazyka

Dobrý den, před pár dny mě vždy večer začne bolet špička jazyka. Nevíte čím...

Občasná dušnost

Dobry den pane doktore, Predem Vam dekuji za Vas cas a odpoved. Muj problem...

Menstruace i pres antikoncepci.

Dobry večer, chtela bych se dotazat, byla sem na dovolene a tam sem dostala...

Nádor konečníku

dobrý den. V srpnu 2016 jsem byl operován, tumor rekta.Před operací jsem prodělal...

Bolest hrudník vlevo, při doteku, zduření

Dobrý den, již nějakou dobu jsem měl problém s občasnými bolestmi na levé straně...

Zužování předkožky

Dobrý den, mám velmi citlivý problém, zužuje se mi předkoška na penisu....

Menstruace dva týdny předem

Dobrý den,dostala jsem menstruaci o dva týdny dříve.Co to může znamenat?

Výrustky na pochvě

Dobrý den. Je mi 18 let a mam pres rok pritele. Teď nedavno sem si vsimla divnych...

Menstruace druhým týdnem

Dobrý den, menstruaci mám už dva týdny, začala tak jak měla ale byla slabá...

Stent v ledvině + časté záněty ledvin

Dobrý den, paní doktorko. Prosím o Váš názor na moji diagnozu. Je mi 45 let...

Pupínky kůže varlat a penisu

Je mi 16 a na penisu už mám určitě rok několik nevýrazných pupínků v barvě kůže,...

Zápach z úst

Okolí mě opětovne upozorňuje na zapach u úst kyselost.odesla sem ze dvou práci...

Menstruace driv

DOBRY DEN...DNES V PATEK JSEM DOSTALA MENSTR .MELA JSEM JI DOSTAT AZ V UTERY.Jsem...

Posunutý Obratel

Dobrý Den , chtěla jsem se zeptat zda se může obratel posunout jen tak z ničeho...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů

Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty krvného obrazu pri poslednej...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×