Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypertenze

Vnitřní lékařství Iveta 11.5.2019

Dobrý den, ráda bych si objasnila tyto mé stavy, které mě někdy uvádí do strachu. Jsou dny, kdy jsou pohodové, co se týče srdíčka i tlaku, který mám spíše nižší nebo prostě v normě. Pak přijdou dny, kdy mi srdce přeskakuje celé dny, i několik dní po sobě, bohužel to vše vnímám, někdy i několik dní si beru aspoň večer neurol 0,25 někdy půl jindy celý, abych spala. Před 2 lety mi byly na holtru zjištěny extrasystoly oboje. Kes i Sves, neškodné, loni jsem měla echo, holtra na srdce i tlak, zátěžový test. Krom těch ES na holtru nic jiného. Do toho mívám dny, kdy se mi udělá slabo a můj tlak třeba 3 hodiny se pohybuje mezi 139-160/88-100, nedávno mi vyletěl až na 180, to už jsem si volala sanitu, dali mi na rozkousání tabletu, snížil se pak na 145/88, to už jsem byla v nemocnice, (tam udělali EGH, odběry ani esky nebyly v tu chvílii), další den opět vylítl, tak jsem vzala neurol a půl tensiominu sama. a den nato i další dny ukázkový tlak, večer 120/78 třeba...Nerozumím, proč mám třeba 2-4x do měsíce tyto tlakové úlety, nekdy teda jen že je vyšší do 150/98...a po 3 hodinách zas už 120/78...Některé dny mívám třeba 118/90, dia vyšší....trošku mě to stresuje, proto tenkrát i ta sanita, asi z dob, kdy jsem měla i pan. ataku, jsem si to mohla přivodit nevím....Jen nevím, jak reagovat. Jelikož můj tep bývá nižší kolem 57 ráno večer kolem 60 a to i při tom vysokém tlaku, nevidím jako nejlepší volbu si brát concor a hlavně ráno mívám kolem 110/75....jsem drobné postavy necelých 48kg. Chodím pokud to jde ven, někdy i cvičit, myslíte že bych měla více začít cvičit? Třeba běhat, spinning? Práci mám jinak sedavou dlouhé dny..Piju bylinky a mám i od p. doktorky magnosolv teď napsán. Byla jsem i párkrát na psychoterapii a le k ničemu to nevede. Nevím, jestli je třeba znovu nějaké vyšetření nebo ta z podzimu stačí, jak píši není to pravidelně, prostě někdy:-(. Děkuji za odpověď. Hezký den.Iveta

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Vaše veškerá vyšetření jsou dostačující, kdyby kardiolog na podzim cokoliv shledal, nechal by si vás na trvalo v péči. Co se týká tlaku krevního, tak jsou bohužel pacienti, kteří mají tzv. tlak kolísavý. Toto je problém, protože na nízký tlak léčba neexistuje a léčba na vysoký tlak má u takovéhoto pacienta riziko, že v době, kdy bude přirozeně nízký, tento tlak ještě sníží. Pokud není tlak vysoký alespoň několikrát týdně, tak se neléčí. Volbou pak bývá Tensiomin, co si můžete vzít kdykoliv, zabírá rychle a působí krátkodobě, jedná se o tzv. pohotovostní lék na hypertenzi. Proč vám čas od času tlak vyskočí vám nikdo nezodpoví, je to soubor řady důvodů. Podílí se na tom stres, životospráva, u vás již možný probíhající nebo začínající přechod a tím hormonální změny, délka spánku, fyzická aktivita. Pokud samozřejmě máte vůli cvičit, běhat a podobně, tak je to jen a jen pozitivní a můžete začít s pravidelným tréninkem. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Hypertenze
Dobrý den! Na hypertenzi jsem užíval k mé spokojenosti...
Arteriální hypertenze
Hypertenze na levé ruce 160/110...
Hypertenze a echo
Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce...
Arteriální hypertenze
Dobrý den, již cca 15 let mám vysoký krevní tlak. Dříve...
Systolická hypertenze
Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde...
Systolicko-diastolická hypertenze
Dobrý den,na základě vysokého a zároveň kolísavého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypertenze

Dobrý den mám vysoký tlak 190/120 a cukrovku typ II.Na tlak beru léky Dopegyt...

Hypertenze

Dobry den, dostala jsem od obvodniho lekare tlakoveho holtera na 24 h. Kdyz...

Hypertenze

Dobrý den. Před pěti lety jsem měla úspěšně operované aneurysma v mozku. Coiling....

Hypertenze

Dobrý den, zajímá mne užívání léků na vysoký tlak při kojení. Ještě před otěhotněním...

Hypertenze

Dobrý den pane doktore.Užívám následující kombinaci léků: kapidin 10 1-0-1,mikardis...

Hypertenze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léky na vysoký tlak. Přítel se léčí s ledvinami...

Hypertenze

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem a začala jsem užívat lék Concor COR 2,5mg...

Hypertenze

Dobrý den,je mi 25let a již rok se léčím s prim.hypertenzí.Užívám Tritace 2,5...

Hypertenze

Dobrý den, již od 18 lety se léčím s hypertenzí. Posledních cca 5 let beru...

Hypertenze

Dobrý den,prosím jestli můžete poradit.Měla jsem vždy spíše nízký tlak,nedávno...

Hypertenze

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký zvolit léky na vyšší tlak. Jestli Lozap,...

Hypertenze

140 na112 je to moc

Hypertenze ?

Dobrý den, je mi 17 let a ráno jsem si změřil tlak a byl 154/71. Potom jsem...

Hypertenze ??

Dobrý den, Mám posledních několik týdnů problémy s krevním tlakem. Měřím si...

Hypertenze a bušení srdce

Dobrý den,mám vysoký krevní tlak a prášky které na něj beru nejspíš nezabírají...

Hypertenze a další obtíže

Dobrý den chtěl bych se zeptat na své krevní hodnoty za čtrnáct dní jdu na Sono...

Hypertenze a dvojité vidění

Dobrý večer chtěla sem se zeptat.Je mi 36 let a tak 3měsíce mám rozdvojene...

Hypertenze a echo

Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce potíže s hypertenzi?a je...

Hypertenze a hypotenze

Dobrý den,můj problém začal před rokem kdy mi při návštěvě u lékaře byl naměřen...

Hypertenze a kojení

Léčím se s hypertenzí od 34 let.V těhotenství jsem brala Dopegyt 2-2-1.Po porodu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sbíraná moč

Dobrý den, prosím Vás dělala jsem pro nefrologa 24 hodinový sběr moči. A...

Antikoncepce Nelya

DOBRY DEN CHCI SE ZEPTAT UŽIVAM ANTIKO-NELYA UŽ ASI PUL ROKU TEDKA BEZ PAUZY...

Bolest v podbřišku -hrozí mi pohlavní nemoc?

Dobrý den, je mi 13 let a se svým přítelem jsem provozovala orální sex, on je...

Artróza kotníku

Před dvěma dny jsem si vyvrknul pravý kotník.Byl jsem na rentgenu a chirurgické...

Termín početí

Dobrý den pane doktore. Píšu ještě jednou s více informacemi. Je mi 40let.Menstruační...

Mám dlouhodobé problémy s kolenem.


Sinusová tachykardie

Dobrý den , na preventivnim vysetreni z práce mi dle EKG byla zjištěna sinusova...

Termín početí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá určit přibližný termín početí. 18.5.2012...

Fibrom?

Dobry den chtel bych se zeptat v okoli konecniku mi vyrostlo tohle co by to...

Podivný tlak/tlačení ve vnějším koutku oka

Dobrý den, mám problém s pravým okem, konkrétně na vnějšim koutku oka a jeho...

Boule u Achillovy šlachy

Dobrý den, již dva měsíce mě trápí boule vedle achylovky na pravé noze. V...

Dezinfekční vložka v zubu a bolesti

Dobrý den, prosím o radu, mám v zubu dezinfekční vložku a za 14 dní mam jít...

Tisercin

dobry den pan doktor moze sa kombinovat carvedigama (liek na vysoky tlak) ?...

Bolest svalů

Dobrý den. Obracím se na vás s mým dlouho trvajícím problémem - bolest svalů...

Bolest v krku


Pálení žáhy/občasná bolest za hrudní kostí

Trpím nedomykavostí jícního svěrače a s tím spojeným pálením žáhy. Problémy...

ZÁPACH Z KRKU

DOBRÝ DEN STÁVÁ SE MI ČAS OD ČASU ŽE SE MI Z KRKU UVOLŇUJÍ( NAPŘÍKLAD PŘI KAŠLÁNÍ)...

Počůrávání dítěte jen přes den, když je vzhůru

Dobrý den, Mám 2,5letou dceru. Ve 2 letech přestala nosit plínky. Už chodí...

Délka prac. neschopnosti u pásového oparu

Dobrý den,jak dlouho trvá PN při léčbě pás.oparu?Po 14 dnech puchýřky zhojeny,přetrvává...

Pálení a svědění po močení

Vážení doktoři, rozhodla jsem se využít možnosti poradit se takto s odborníkem...

Reklama
Zavřít