Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hyperthyreosní stav v těhotenství

P. . 17.2.2014 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Dnes jsem byla na I. vyšetření na Endokrinologii. Jsem ve 12. týdnu těhotenství a z krve mi vyšlo:TSH 0,052; FT4 - 23,44; antiTPO 23. Dle Sona je št. žl. mírně nehomog a hypoechog. s názn. drobněuzlovou přestavbou, 1 droboučká cysta v PL a druhá v LL. Paní doktorka mě docela vystrašila, že kdyby se to začovalo zhoršovat vedlo by to až k potratu. Můžete mi prosím říci Váš názor, jak je to vážné? Předepsala mi Propycil 1/2 tabl. 1x Po, St, Pá. Zároveň beru Cyclo3fort kvůli drobnému krvácení v těh., které jsem měla již 2x. A ještě 4 dny budu dobírat Utrogstan. Nemůže předepsaný lék (Propycil) ostatní léky nějak ovlivnit nebo uškodit plodu? Na příbalovém létáku je uvedeneno, že se má v těhotenství brát minimálně, aby nedošlo k potratu.. Předem mockrát děkuji za Váš odborný názor! P.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nadprodukce hormonů štítnice je zatím pouze mírná, tudíž byste neměla potřebovat nijak vysoké dávky tyreostatik a tím pádem by neměly uškodit. Utrogestan i Cyclo3fort můžete klidně brát také. Dávku Propycilu Vám dala paní doktorka opravdu nizounkou (25mg 3x týdně), za relativně bezpečné se považují ještě dávky 200 mg na den, resp. u Thyrozolu, na který byste měla být brzy převedena, 20 mg na den. Co se týče prognózy tohoto stavu, důležité je např to, jestli máte pozitivní tzv TRAK protilátky. Pokud ne, může se jednat také o stav přechodný, který se brzy upraví. I kdyby se stav zhoršoval a dávky tyreostatik neúnosné, jsou i jiné možnosti řešení stavu, takže se nestresujte, to Vám může uškodit víc, než samotný problém se štítnicí. Držím palce.

Související dotazy

Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Stav po artroskopii
Dobrý den, jsem 10 měsíců od artroskopické operace...
Stav po septoplastice
Dobrý den, mam vybocenou prepazku a nemohl jsem vubec...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypertenze v těhotenství

Dobrý den,jsem v 28.týdnu tehotenství a mam problém po celou dobu s vysokým...

Hypertenze v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství a léčím se s hypertenzi. Při nahlášení...

Hypertenze, hodnota TSH

Dobrý den, plánuji druhé miminko a na preventivní kontrole u praktické doktorky...

Hypertenze, hypercirkulace

Dobrý den, před 3 týdny jsme si psali, ale raději to vše napíši znovu včetně...

Hypertenze, totální strumektomie, extrasystoly

Dobrý den, je mně 43, jsem obéznější a dlouhodobě se léčím s vyšším KT (145/100)-...

Hyperthiroza

Dobrý den, po porodu zjištěna hyperthiroza, vzhledem ke kojení nasazen Propycil-dávky...

Hyperthymesie

Dobrý den, již déle mě znepokojuje, že jsem si až moc detailně schopná vybavit...

Hyperthyreosa

Dobrý den, je mi 20 let a od června tohoto roku se léčím pro hyperthyreozu (volný...

Hyperthyreosa

Slyšela jsem,že při zvýšené funkci štítné žlázyse nesmí jíst koštˇáloviny.Je...

Hyperthyreosa a kojení

Dobrý den, zjistili mi HYPERTHYREOSA (THS-0,01, FT4-33,6, FT3-19,1). Jsem...

Hyperthyreóza

Dobrý deň, 3 roky som užívala Thyrozol na hyperfunkciu,po 3 rokoch mi konečne...

Hyperthyreoza

Dobrý den, po přestěhování mi při vstupní prohlídce u praktického lékaře byla...

Hyperthyreoza

dobry den,mam snizenou funkci stitne zlazy,beru denne euthyrox 100mg a chtela...

Hyperthyreoza

Dobry den Mam 30 rokov, siel som k obvodnemu lekarovi s tym,ze som mal vysoky...

Hyperthyreoza

Dobrý den, endokrinolog nabízel moje přítelkyně léčbu hypertyreozy radioaktivním...

Hyperthyreoza a těhotenství

Dobrý den,je mi 29 let a ráda bych si pořídila miminko. Byla mi zjištěna hyperthyreoza...

Hyperthyreóza je kontraindikací k operaci žlučníku?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co si myslíte o mém zdravotním stavu. V roce...

Hyperthyreóza, těhotenství

Dobrý den chtěla bych se zeptat.Moje sestra je těhotná a zjistili jí zvýšenou...

Hyperthyrosa

Dobrý večer, už se přes rok léčím s hyperfunkcí štítné žlázy, téměř stejnou...

Hypertinetické aneurysmatické vyklenutí mezisíňového septa

Dobrý den, byla jsem na ultrazvuku srdce a byla mi zjištěná vrozená vada - hypertinetické...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadýchání se plynu ze sporáku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je zdraví škodlivé, když jsem se nadýchala...

Zánětlivé hnisavé ložisko

Dobrý den, prosím Vás o radu. Před třemi lety mi byla vtržená 3ka na hoře, potom...

Nateklý loket

Dobrý den. O víkendu jsem se ráno probudil a měl jsem nateklé předloktí. Předtím...

Užívání antikoncepce po prodělané akutní pankreatitidě

Dobrý den, před dvěma lety jsem prodělala akutní pankreatitidu, kterou vyvolal...

Alopetia areata

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat,co přesně znamená Alopetia areata. Protože...

Počůrávání a pokakávání

Dobrý den, prosím vás chtěla bych se zeptat na pokakávání a počůrávání mého...

Jak vařit zdravě a chutně při jaterní dietě

Museli jste někdy držet dietu šetrnou k játrům? Pak jste pravděpodobně okusili...

MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Antialergika bez předpisu – zorientujte se!

Alergie sama o sobě je nepříjemná, ovšem návštěva lékárny a výběr léků bývá...

Alkohol současně s ATB

Dobrý den, mohu požít alkohol, když mi byl předepsán Azitromycin na 6 dní po...

Vyrážka na hrudi a břiše

Dobrý den už před několika týdny se mi většinou po sprše objeví na hrudi a břiše...

Druhé těhotenství

Dobrý den. Při prvním těhotenství s dcerou, které je nyní dva a půl roku, mi...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Cervene tečky

Dobrý den , udělali se mi na noze červené tečky jako by modřinky(krev pod kůží)...

Svědění a lehká bolest v pupíku

Několik dní mě hodně svědí a lehce bolí pupík. Uvnitř pupíku jsem nahmatal nepatrnou...

Sešroubovaná noha a aktivity

Dobrý den, kov mi bude včetně šroubů vytažen až za rok. Rehabilitací jsem si...

Prevence bakteriální endokarditidy

Dobrý den, u zubaře mi byla zjištěno nebolestivé zvětšení uzlinky u kořene zubu....

Vyrážka penisu

Dobry den, dnes jsem na zaludu a pod predkozkou objevil bile pupinky, ktere...

Růžovku zdolají antibiotika i laser

Růžovka. Slovo, které může připomínat houbu nebo třeba český televizní seriál...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×