Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hyperthyreosa

Endokrinologie Zuzana . 4.10.2008 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 20 let a od června tohoto roku se léčím pro hyperthyreozu (volný T4 45,9. TSH 0,0073), v součastné době užívám (2-1-1 Carbimazol, 0,5-0-0,5 Lokren a 1-1-1 Magnesium, do očí si kapu oční kapky Refresh). Ze začátku jsem problémy neměla, na hyperthyreozu se přišlo náhodně z krevních testů, po měsíci léčby se hodnoty T4 upravili k normě. V současné době mám problémy z dýcháním, zádýchávám se při sebemenší fyzické námaze (před onemocněním jsem sportovala - jizda na kole, běh, dlouhé proháchzky) - netloustnu a obézní nejsem 167cm/70kg - před onemocněním 87kg. Dnes nedoběhnu ani autobus bez toho aniž bych nedostala záchvat dušnosti. Silně mi otékají kotníky - na dotek jsou bolestivé. Třes rukou. Silná nervozita. Tlak mám nižší 100/50 - 90/50. Tep okolo 120. Studuju VŠ a součastný zdravotní stav mě velice omezuje. Chtěla bych se zeptat jestli neexistuje i jiná léčba než jen léky a operace, něco alternativního. Popřípadě jiné léky. Ráda bych otěhotněla ale současný zdravotní stav mi to nedovoluje. Operaci odmítám - doživotní substituce léky mi nepříjde jako dobrá vyhlídka do budoucnosti. Děkuju za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, slečno Zuzano! Rozhodně si nemyslím, že byste byla odsouzena doživotně trpět tak, jak to popisujete. současně ale nemohu Vaši situaci blíže hodnotit bez toho, abych Vás viděl, pohovořil s Vámi a provedl některé vyšetření. konzultujte internistu a endokrinologa, kterým popište své obtíže a trvejte na změně léčby. V optimálním případě byste se měla cítit jako "před onemocněním".

Související dotazy

Hyperthyreosa a kojení
Dobrý den, zjistili mi HYPERTHYREOSA (THS-0,01, FT4-33,6,...
Hyperthyreosa
Slyšela jsem,že při zvýšené funkci štítné žlázyse nesmí...
Zhodnocení výsledků
Dobrý den, při změně obvodního lékaře mi byla udělána...
Hyperfunkce ŠŽ
Dobrý den paní doktorko, Po porodu v r.2009 mi byla...
Dobrý den,omlouvám se Vám...
Dobrý den,omlouvám se Vám,včera jsem posílala dotaz...
Propycil 50 a kojení
Dobrý den, jsem necelých 6 měsíců po porodu, plně kojím,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypertenze po cestě letadlem

Dobrý večer, ráda bych se zeptala, zda je možné, že se mi po cestě letadlem...

Hypertenze u dětí

Dobrý den, chtěla jsem se optat na hypertenzi u dětí.Mám 5-ti letou dceru,která...

Hypertenze u sedmnáctiletého

Dobrý den, myslíte, že je vhodná kombinace léků Tarka a Lokren na vysoký tlak?...

Hypertenze v těhotenství

Dobrý den,jsem v 28.týdnu tehotenství a mam problém po celou dobu s vysokým...

Hypertenze v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství a léčím se s hypertenzi. Při nahlášení...

Hypertenze, hodnota TSH

Dobrý den, plánuji druhé miminko a na preventivní kontrole u praktické doktorky...

Hypertenze, hypercirkulace

Dobrý den, před 3 týdny jsme si psali, ale raději to vše napíši znovu včetně...

Hypertenze, totální strumektomie, extrasystoly

Dobrý den, je mně 43, jsem obéznější a dlouhodobě se léčím s vyšším KT (145/100)-...

Hyperthiroza

Dobrý den, po porodu zjištěna hyperthiroza, vzhledem ke kojení nasazen Propycil-dávky...

Hyperthymesie

Dobrý den, již déle mě znepokojuje, že jsem si až moc detailně schopná vybavit...

Hyperthyreosa

Slyšela jsem,že při zvýšené funkci štítné žlázyse nesmí jíst koštˇáloviny.Je...

Hyperthyreosa a kojení

Dobrý den, zjistili mi HYPERTHYREOSA (THS-0,01, FT4-33,6, FT3-19,1). Jsem...

Hyperthyreosní stav v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Dnes jsem...

Hyperthyreóza

Dobrý deň, 3 roky som užívala Thyrozol na hyperfunkciu,po 3 rokoch mi konečne...

Hyperthyreoza

Dobrý den, po přestěhování mi při vstupní prohlídce u praktického lékaře byla...

Hyperthyreoza

dobry den,mam snizenou funkci stitne zlazy,beru denne euthyrox 100mg a chtela...

Hyperthyreoza

Dobry den Mam 30 rokov, siel som k obvodnemu lekarovi s tym,ze som mal vysoky...

Hyperthyreoza

Dobrý den, endokrinolog nabízel moje přítelkyně léčbu hypertyreozy radioaktivním...

Hyperthyreoza a těhotenství

Dobrý den,je mi 29 let a ráda bych si pořídila miminko. Byla mi zjištěna hyperthyreoza...

Hyperthyreóza je kontraindikací k operaci žlučníku?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co si myslíte o mém zdravotním stavu. V roce...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha

Dobrý den,mám dotaz..asi 2týdny mě bolí celý hrudní koš,v klidu,při pohybu,prostě...

Norethisteron

Dobrý den, předevčírem jsem dostala lék Norethisteron na silnou a dlouhou menstuaci...

Norethisteron a pohlavní styk

Chcela som sa spýtať ohľadom Norethisteron. Ak mi dnes začala menstruacia a...

Deprese a ztráta motivace

Dobrý den. Potřeboval bych prosím radu ohledně svého psychického stavu. Poslední...

Bolest hlavy a pocit na zvracení

Dobrý den, od včerejšího dne mě neustále bolí hlava, mám pocity na zvracení,...

Bolest zubu pod korunkou

Dobrý den, nechala jsem si na horní jedničky (mrtvé po úraze) a dvojky vyrobit...

Zápach konečníku

Dobrý den, když si přiložím prst na konečník ( normálně to nedělám, ale kvůli...

Loupání kůže

Loupání kůže na rukou Dobrý den, chci se zeptat, proč se mi může, takto...

Systémový lupus erythematodes

Přeji dobrý den, rád bych se zeptal, týden jsem byl v nemocnici na kompletním...

Bolest břicha opakované zadání

Dobrý den, mám už měsíc bolesti břicha na chirurgii vše vyloučili už mě čeká...

Bolest v krku a chrapot

Dobrý den, asi 3-4 týdny mě bolí v krku. Byla jsem na pohotovosti i u dětské...

RS

dobry den, rad bych se zeptal na vztah brneni koncetin a roztrousene sklerozy....

Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!

Nepříjemný zápach z úst může být způsoben dietní chybou, zkaženým zubem, ale...

Artroza

dobrý den při namožení levého klene delší chůze ze schodů mi na rg. zjistili...

Úzkost

Dobrý den, můj problém spočívá v komplexu více problémů. V minulosti jsem se...

Crp info

dobry den,poprosila by som vas o informacie o cpr. priatel mal asi crevnu chripku,hnacka,horucky,odpor...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu

Dobrý den, můžete mi poradit? Před několika týdny se mi objevil takový výrustek...

Genitální herpes

Dobrý večer pane doktore, měla bych dotaz ohledně genitalniho herpesu. Žiji...

CRP

Dobrý den, dcerka(15měsíců) měla hodnotu CRP 43.Tři dny 37-39,5horečky.Lékař...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×