Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce

Infekce Barbora 4.1.2019

Dobrý den,
minulý rok v dubnu jsem prodělala angínu, měla jsem velmi silné bolesti těla, vysokou horečku, dvoje antibiotika, po vyléčení jsem byla na kontrolní krvi a výtěru, kde bylo vše negativní. Od té doby jsem začala mít křeče do svalů, bolesti kloubů, při pohybu křupání a cítila jsem silnou únavu. Byla jsem na vyšetření na neurologii, MR a vše v pořádku. V listopadu jsem odletěla do zahraničí na půl roku. Před tím, než jsem odletěla jsem byla na vyšetření na imunologii, kde mi zjistili aslo kolem 350 po prodělaném streptokovi. Byli mi doporučené vitamíny, beru colostrum. A bavili jsme se případně o vyndání mandlí. Týden před odletem jsem byla na očkování proti žloutence a břišnímu tyfu. Ted se nacházím už dva měsíce v zahraničí, před dvěma dny jsem se začala cítit opět dost špatně, zašla jsem dnes k doktorovi, který mi určil diagnozu angína a dal antibiotika. Mám v plánu tu být ještě do konce dubna, tak se chci jenom zeptat, zda bych to měla řešit případně ihned, bojím se abych něco nezanedbala a neměla pak zbytečné problémy. Od dubna spíš tak nějak přežívám než abych se cítila fit.
Díky za odpověd.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, často vlivem nepřesné interpretace výsledků dochází k mylným závěrům. Zvýšené ASLO samo o sobě nevypovídá o tom, zda probíhá infekce, je často jen informací o již proběhlé streptokokové infekci. Odstranění mandlí by bylo vhodné řešit až v případě, že by v nich byly ložiska zánětů. Kolostrum je výživa pro mláďata. U dospělého člověka při jeho užívání jde spíše o efekt placeba. Na podporu imunity Vám pomůže více dostatečný přísun vitamínu C a skupiny B, tinktury nebo bylinné čaje, akupunktura, homeopatie otužování dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, rovnováha mezi pohybem a odpočinkem a hlavně tzv. veselá mysl, tedy být v pohodě, mít v harmonii psychiku a emoce. Odstranění mandlí bych doporučovala řešit až na posledním místě. Je třeba brát v potaz také to, že po jejich odstranění musí imunitní reakce převzít jiné tkáně a ty jsou pak více zatížené.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....
Infekce
Dobrý den,asi mam v těle nějakou infekci na kterou...
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobrý deň. Momentálne žijem mimo Slovenska a mal som nechránený, klasický styk...

Infekce

dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce. V obchode me pani prodavacka...

Infekce

Dobrý den, od pátku mi není dobře,stále mám zimnici, teplota roste, dnes je...

Infekce

Dobrý den chtěla bych se zeptat.Začala jsem nosit gelové nehty.Ale přišli příznaky...

Infekce

Dobrý den, kvůli preventivnímu vyšetření (opakované záněty močových cest) jsem...

Infekce

Dobrý den,je rozdíl mezi nachlazením a zánětem ledvin?je možné že od zánětu...

Infekce

Dobrý den,nedávno mě začalo hrozně pálit a bolet při močení,pak i krev v moči,poté...

Infekce

Ta bolest pod žebry je jakoby tupá nahmatem bolí ale bolí i při sedění a i chůzi.nevím...

Infekce

Jakou "chuť" má vlastně vagina? Při masturbaci jsem se "ochutnala"...

Infekce

dekuji za rychlou odpoved. Jeste me zajima jedna vec. Kdyz vyperu pradlo na...

Infekce

Dobrý den, minulý týden v sobotu, jsem pociťoval že na mě něco leze, bolela...

Infekce

Dobrý den, měla bych dotaz, po orálním styku se partnerovi objevilo hned druhý...

Infekce

Dobry den, mel bych trochu rozsahly problem ktery potrebuji prosim akutne resit....

Infekce

Dobrý den, mam problém. Měla jsem nejakou kvasinkovou infekci a moje gynekoložka...

Infekce - kvasinky

Zdravím, už jsem bezradný. Lékař mi potvrdil kvasinkovou infekci, již přes měsíc...

Infekce - přenos krví

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda jsou některé z infekcí nebezpečných...

Infekce - Yersinie

Dobrý den.mam bolesti kloubů(lokty,zápěstí,kolena,kotníky,kyčel)Byly mi zjištěné...

Infekce ?

Dobry den, Pred rokem jsem zjistil ze mam zarudle usti mocove trubice jen ve...

Infekce ?

dobrý den,chtěla jsem se zeptat,před 3měsíci mi začlo být špatně-začalo to křečmi...

Infekce a ATB

Dobrý den, můj otec (61 let), který prodělal před několika lety těžký infarkt...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krev ve stolici,průjem

Dobrý den , je mi 13let a dnes jsem měla průjmovitou stolici s příměsí krve,na...

Čepy na mandlích

Dobrý den. Před rokem a půl jsem prodělala mononukleózu s poměrně rychlou...

Po hysterektomii

Dobrý den, prodělala jsem 8.7.2009 hysterektomii laparoskopicky. Nyní když jsem...

Bolest po prvním pohlavním styku

Dobrý den, s přítelem jsme spolu už dlouho a asi před měsícem jsme po prvé zkoušeli...

Ribomunyl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli Ribomunyl může mít nějaký vliv na účinnost...

Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


Nutridrink při podvýživě, hradí se

Je mi 23 let. Měřím 194 cm a vážím 62 kg. Chtěl bych se zeptat, doporučuje se...

Bolest konečníku

Dobrý den..Už asi 2 dny me občas během dne zapálí žáha a když jdu k záchod tak...

Odstranění obou vejcovodů a těhotenství

Dobrý den, mám kamarádku, která před 3 lety podstoupila odstranění vejcovodů,...

Pohyb zubů po sundání drátku po rovnátkách

Dobrý den, od 12 do 15 let (nyní mi je 26) jsem nosila fixní rovnátka kvůli...

Psychika,stres a dýchání

Dobrý den, obracím se na vás se svým problémem (a předem se omlouvám, že to...

Pocit nedomočení, nutkání na močení

Dobrý den, Chci se zeptat, co může být příčinou mých potíží. Asi třetí týden...

Úzkosti

Dobrý den, občas mě přepadne úzkost a nejspíš občas mě trápí agorafobie...U...

Zvýšené dimery

Dobrý den, cca před 2měsíci mě štípla včela do nohy, po 4dnech jsem na doporučení...

Sucho v krku a hleny

Dobry den, mam posledni dobou problem se strasnym suchem v ustech a krku a pritom...

Zalehlé ucho, pískání v uchu, teplota

Dobrý den, již jsem Vám pokládal otázku, tak bych chtěl napsat další skutečnosti....

Aspergerův syndrom, ADHD a genetika

Dobrý den, je mi 35 let, mám tři děti. Nejstarší 12 let, chlapec, problémový,...

Plastika LCA

Dobrý den, dne 28.1 mi byla provedena plastika předního křížového vazu LCA....

Nevolnosti

Dobrý den, je mi 18 let a mívám časté nevolnosti, které provází třesavka, bušení...

Účinek antikoncepce v 7-denní pauze

Dobrý den, ráda bych se zeptala na účinek antikoncepce v 7-denní pauze. Obvykle...