Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce v krku a trhání zubů

Uši, nos, krk Andrea 25.11.2018

Dobrý den,
kvůli častým streptokokovým infekcím v krku (beta hemolytický sk. C) mi byl nasazen Broncho Vaxom. S obvyklým dávkováním: 10dní brát a 20dní přestávka.
Během přestávky v užívání mi byla nuceně vytržena jedna osmička a další bude následovat. Kvůli extrakci jsem alespoň začala užívat Wobenzym.
Stav nynější přítomnosti streptokoka v krku mi není znám. Kontrolní výtěr bude za cca 2 měsíce.
Je v pořádku začít opět brát Broncho Vaxom když mám v ústech čerstvou ránu po vytržení zubu a budou mi tahat další, přeci jenom je BV bakterie v malých dávkách ? A nemůže se mi do rány dostat streptokoková infekce a způsobit mi neplechu někde jinde v těle ? Může se vůbec streptokok tímto způsobem dostat do krve a dále do těla ? Měla jsem letos již troje antibiotika, ale není v těchto případech jejich preventivní podání na místě ? Nechci nuceně další antibiotika, jen se vyhnout případným komplikacím. Doplnění informací: Nedozvěděla jsem se nic bližšího o možném přechodu streptokokové infekce do těla, na který jsem se ptala. Streptokok údajně způsobuje problémy na srdci. Vzhledem k těmto problémům se srdcem, které máme v rodině mě velmi zajímala tato informace.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
tak to je opravdu nepříjemné.
Na začátek bych ale chtěla upřesnit, že přípravek Broncho- vaxom neobsahuje přímo bakterie, ale jejich lyzáty. Jde tedy o usmrcené a různé opracované bakterie, u kterých opravdu vznik infekce hrozit nemůže.
V případě,že nemáte vážnou poruchu imunity, tak by po vytržení zubu běžně komplikace nastat neměly. Myslím také , že troje antibiotika během letošního roku už bylo celkem hodně. Doporučila bych spíš jako lokální dezinfekci šalvěj,to je opravdu asi nejsilnější činidlo. Můžete kloktat přímo odvar z listů nebo je v lékárnách k dispozici přípravek Florsalmin. Ještě bych přidala probiotika, například Hylak nebo Biopron.
Přeji, aby vše dobře dopadlo.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Při opakovaných streptokokových infekcích je možné zvolit opakované podání depotního penicilinu (tzv. pendeponizace) po 3 týdnech v trvání cca 3 měsíce. Pokud tato terapie není účinná, je ke zvážení odstranění krčních mandlí. Prosím poraďte se na ORL nebo na infekčním oddělení.

Související dotazy

Bonviva a trhání zubů
Dobrý den. Před několika lety jsem užívala cca č roky...
Trhání zubů
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před týdnem jsem...
Mléčná pětka přirostlá ke kosti - trhání
Dobrý večer, dnes jsem byla s dcerou na vytržení mléčné...
Trhání zubů
Dobrý den Mám jit na trhání zubů ale beru lék Bonvivu...
Trhání více zubů u epileptika
Syn, těžké mentální postižení, epileptik, 29 let. Po...
Trhání zubů
Dobrý večer, příteli před 2 dny vytrhli osmičku a včera...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce v chronickém stádiu

Dobrý den. Nechala jsem se před pár lety tetovat a teď bych si pro jistotu chtěla...

Infekce v chronickém stádiu

dobrý den paní doktorko, omlouvám se, že zase otravuju, ale ptala jsem se na...

Infekce v chronickém stavu

Dobrý den,paní doktorko chci se zeptat jestli když jakákoliv infekce přejde...

Infekce v kloubu

Dobry den, jsem po plastice prednich krizovych vazu v koleni, ta probela v rijnu...

Infekce v koleně?

Dobrý den, jsme v zahraničí, můj manžel před příletem upadl na kole a způsobil...

Infekce v krku

Zdravim mam dotaz ohledne nalezu streptokoka beta h.sk.c leči se to nějak doktor...

Infekce v krku


Infekce v krku

Dobrý den, během posledních třech týdnů má dospělá dcera (22) trpí nějakou infekcí...

Infekce v krku


Infekce v krku a potíže s dýcháním

Dobrý den chci se. Zeptat co by mohlo být tohle v roce 2012 jsem opila ztrácela...

Infekce v krku i jinde?

Dobrý den, před časem se mi objevila viroza, následovalo snížení imunity, kvasinková...

Infekce v krku u batolete

Dobrý den, můj syn - 2 roky - cca 10 dní kašle, nejdříve suchý, poslední dobou...

Infekce v oblasti genitálu

no já mám takový problém že se mi tvoří zapáchající povlak na penisu, když si...

Infekce v oblasti pohlavních orgánů

Dobrý den, Už pár týdnů trpím nadměrnou tvorbou mazu v oblasti žaludu, občasným...

Infekce v pochvě

Dobrý den, o víkendu jsme měli s přítelem pohlavní styk a udělali se mu na penisu...

Infekce v pochvě

Dobrý den, mám dotaz. Mám infekci s bakterií gardnerella vaginalis a četla jsem...

Infekce v pochvě

dobry den kdyz mam pohlavni styk s moji pritelkyni nebo do ni strcim prsty tak...

Infekce v prstu

Dobrý den Tak před třemi dny mi natekl prostředníček na ruce, tedy přesněji...

Infekce v tehotenstv

Dobry den, jsem tehotna a v 6 tydnu tehotenstvi jsem byla u doktora s mirnymi...

Infekce v těhotenství

Dobrý den, jsem asi 4 týdny těhotná a moje dcera má již několik dní rýmu a kašel....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kombinace léků

Dobry vecer. Muze se bez ujmy na zdravi uzivat zaroven paralen 500 a gujacuran? V...

Opožděná menstruace

Dobrý den chtěla bCh se zeptat posledni menstruaci sem mela od 2.4 do 9.4 .Čekala...

Bolest levé části hrudníku

Dobrý den. Už jsem se tu jednu ptal. Je mi 41 let. Už čtyři měsíce mě trápí...

Pocit na zvracení, bolest žaludku


Ohrnování předkožky při sexu

Dobrý den. Již delší dobu mne zajímá, jak vlastně funguje penis při sexu, resp....

Barva žaludu penisu

Dobrý den, Je mi 16 let a mám dotaz ohledně barvy mého žaludu. Nevím, jestli...

Stafylokok v moci

Mam bakteriologicky nalez v moci - streptococcus agalactiae (skup. B), Enterococcus...

Podrážděná slinivka břišní


Latentni tetanie, léčba a těhotenství

Dobry den,půl roku se léčím s latentní tetanií,beru rano citalec 10 1tab.,večer...

Pálení pravého stehna


Angina

Dobrý den, Udělaly se mi nějaké bílé pupínky vzadu na krku. Cítím pocit pálení...

Kalná moč u 5-ti leté dcery

Dobrý den, pane doktore, všimla jsem si u mé skoro 5-leté dcery, že tak jednou...

Klepání očního víčka

Dobrý den, od včerejšího dne se mi stává (znám to i z dřívějška), že mi začne...

Panenská blána


Bolest břicha jako psychosomatické onemocnění

Dobry den, moc Vas prosim o radu ohledne bolesti bricha, ktera mne doprovazi...

Hodnota jaterních enzymů

Dobry den, uz jsem Vam psala, kvuli jaternim testum .ted uz vim hodnoty AST...

Dentální hygiena mi poškodila dásně

Jestli mi někdo ještě někdy doporučí dentální hygienu, tak dostane pěstí.... Dobrý...

Šedá skvrna v zorném poli

Dobrý den, Během posledního týdne se mi již 2x stalo, že jsem na pravém oku...

Abscesy v tříslech


Marihuana v moči


Reklama