Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Interkostální neuralgie

Záda, páteř Eva 1.3.2017

Od včerejšího dne mám ostrou bolest v pravém podžebří při ohnutí .Silnou ostrou bolest, jako by mě někdo vrážel nůž pod žebra mám i při sedání.Mám nafouklé břicho ,je to trvalý stav, protože mám reflux jícnu a chronický zánět
žaludku.Vzhledem k tomu, že mám trvalou bolest zad,krční páteře mi dnes doktor dal po vyšetření algifen proti bolesti, protože si myslí, že je to od zad.Co si myslíte, že to je?Děkuji Eva

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Slatiňany

Dobrý den,
vzhledem k tomu,že Vaše bolest je charakteru ostré bolesti a dochází k ní při změně polohy hrudníku,tak si myslím,že by se opravdu mohlo jednat o interkostální neuralgie-tedy bolest vzniklá uskřinutím mezižeberního nervu/např. sval. spasmem při špatném pohybu/.
Váš dotaz bude ještě zpracovávat naše konzultační ambulance.
s po zdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzikální medicína, Fyzioterapie, Rehabilitační lékařství‎, Sportovní medicína‎ Pracoviště: Naprapathy Klinika

Příčina bolesti může být z oblasti orgánů dutiny břišní, což by bylo poněkud nebezpečnější než vznik v oblasti pohybového aparátu. Pokud Vám Váš lékař vyloučil břišní příhodu, tak je téměř stoprocentně příčina v oblasti hrudní páteře, spojení s žebry. Někdy se takto projevuje i zánět mezižeberního nervu, to by lae bolest přešlaze záchvatovité, polohou vyvolané v bolest trvalo, absolutně znemožňující jakoukoliv činnost. To naštěstí nebývá častá diagnoza. Mnohem častěji se jedná o podobný stav, kdy je svalová reakce spolu s funkční poruchou žeber a spojení žeber s hrudní páteří provokována změnou bolohy. Léčba, opět po vyšetření lékařem a vyloučení jiné možné příčiny, charakteru změn meziobratlových plotének v oblasti hrudní páteře( což může vyvolávat podobný obraz) včetně rtg vyš...by měla být fyzioterapeutická, spolu s cíleným cvičením, aby fyzioterapeutem dosažené zlepšební mohlo být dlouhodobé. Nevýhoda funkčních poruch v této oblasti je, že příčina bývá přítomna mnohem déle, než vzniknou bolesti( léta před tím) Hrudní páteř je právě díky spojením žebry velmi stabilní, bolestivé projevý bývají proto velmi nepříjemné, a léčba fyzioterapeutická není také často okamžitě úspěšná, přesto zlepšení bývá hned po prvním ošetření fyzioterapeutem, stabilizace zlepšení však výrazně později.

Související dotazy

Interkostální neuralgie
Dobrý den je mi 15 let,jsem ženského pohlaví a strašně...
Interkostální neuralgie
Dobry vecer,je mi 32 let a jiz treti den me pobodava...
Neuralgie
Dobrý den. Již rok mě trápí neuralgie trigeminu. Byla...
Neuralgie trigeminu
Dobrý den, chtěl jsem Vás poprosit o radu. Mám neuralgii...
Neuralgie trigeminu
Dobrý den, byla mi diagnostikována neuralgie trigeminu,...
Neuralgie trigeminu, zvýšené pocení
Dobrý den, nikdy jsem nebyl nemocný a nebral léky....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Interakce omeprazol, Buscopan, Lusienne

Zdravím, beru antikoncepci Lusienne už asi 4 roky a žádný problém, jenže tedkom...

Interakce propanorm hloh, imelo česnek

Dobrý den, prosím o radu beru lék PROPANORM 150 ráno a večer po 1 tabletě....

Interakce ROWATINEXu a antikoncepci

Dobrý den, Můžu se zeptat jestli přípravek ROWATINEX snižuje účinnost antikoncepci...

Interakce s antikoncepcí

Dobrý den chci se zeptat na Biotussil dnes jsem si ho koupila v lékarně a v...

Interakce s kontrastní látkou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné užívat norethisteron (k oddálení...

Interakce vitaminu A a D

Dobrý den, loni v létě mi lékař udělal test a zjistil že mám nedostatek vitamínu...

Interakce zyrtecu z rapoxolem

Dobrý den, Mám předepsanou léčbu rapoxolem 20mg na refluxní obtíže cca na...

Interakcia liekov + vyzivove doplnky

Fenofibrate Betaloc- pri tomto lieku je v letaciku poradit s...

Interference testu

Dobrý den paní doktorko. Mám dotaz ohledně vyšetření krve na IgG a možné interference:...

Interkost. neuralgie

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat. Dnes v práci mě začalo pichat pod pravým...

Interkostální neuralgie

Dobry vecer,je mi 32 let a jiz treti den me pobodava v oblasti hrudniku,doprovazi...

Interkostální neuralgie

Dobrý den je mi 15 let,jsem ženského pohlaví a strašně mě bolí pod levou lopatkou.....

Intermenstruační krvácení

Dobrý den. Mám na Vás dotaz. Včera jsem z ničeho nic začala krvácet, přitom...

Intermenstruační krvácení

Dobrý den, jsem 2 měsíce po císařském řezu, týden po skončení šestinedělí se...

Intermitentní bolest v rameni

Dobrý den, je mi 40 a už cca rok se mi vrací bolesti pravého ramene. Začalo...

Intermitentní bolesti břicha

Dobrý den, již potřetí za poslední 2 měsíce mně trápí silná bolest břicha....

Intermitentní břišní obtíže

Dobrý den, občas (nejde říct v jakých intervalech, někdy je to po půl roce,...

Intermitentní dysurické potíže

Dobry den. Trapi ma priesvitny vytok z mocovej rury a obcasne bolesti hradze,...

Intermitentní stafylokoková infekce

Dobrý den dcera 4roky má zlatého stafilokoka v krku i v nose(nemá žádné jiné...

Intermitentní únava a zadýchávání

Dobrý den. Už přibližně rok mě trápí jeden problém. Stejně s ním začali i...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Zvětšená uzlina/žíla v třísle

Zdravím, zhruba před 10 - 14 dny jsem si začal všímat zvětšené uzliny/žíly v...

Začervenání pod očima

Dobrý den, Už delší dobu mě trápí zarudlá kůže pod očima. Na levé straně...

Červené tečky na těle


Bolest a ztuhlost kolenního kloubu


Skříplý nerv ??

Dobry den, rada bych se zeptala, zdali existuje nejaka zobrazovaci metoda,...

Může otěhotnět?


Chronicka bolest pritahovace stehna

Dobrý den, mám 20 let a hraju fotbal na poloprofesionální úrovni, což znamená...

Svědění kolem konečníku bývá nejčastěji kožní plíseň

Dobrý den, před dvěma dny mě začala svedit oblast kolem konečníku, mazala jsem...

Neštovice

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik dnů po propuknutí pupínků u neštovic je tato...

Zalehlé ucho po koupání

Dobrý den, po koupání se vnoučky v bazénu mi asi zůstala v uších nějaká voda....

Hyperaktivní močový měchýř


Svalové záškuby

Dobrý den, je mi 35 let,poslední dobou na sobě pozorují nepravidelně záškuby...

Bolest hlavy,břicha,únava,studené ruce,třes rukou,nevolnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již delší dobu mě trápí bolest hlavy, břicha,...

Menstruace dvakrát do měsíce




Teplota při otoku a bolesti tváře.

Na konci letošních horkých dnů (konec dubna-začátek května) mi otekla pravá...

Citlivá bulka na dásni

Dobrý den, nedávno se mi udělala bulka na dásni, ne však u zubu ale uplně nad...

Petechie


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Reklama