Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Invalidní důchod po operaci srdce

Srdce a cévy Michal 24.1.2019

Dobry den.Chci se zeptat zdali kdyz jsem po operaci srdce pri ktere doslo k vymene aortalni chlopne za kovovou a k nahrade korene aorty/bentalova operace/ mam narok na invalidni duchod.I presto ze mi operace byla provedena byvam unaveny, pri zmene pocasi, ci tlaku se citim hodne spatne a pri rychlem vstavani ci pri ohybani se mi toci hlava.Dale se mi pri rekonvalescenci objevili psychicke problemy s prijmutim toho ze je ve me neco ciziho a neustele mi vadi jak slysim sve srdce 24hodin dene.S tim je spojena i nespavost . Doplnění informací: Pane doktore operace se podle kardiologa povedla.Je sice zvetsena srdecni komora a nevyznamne poskozeny upony na mitralni chlopni.Navic mame v genetice kterou jsme delali,typ agresivnejsi tvoreni cyst v ledvinach a jatrech,ktere mohou pry zpusobovat i tyto srdecni onemocneni.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, pane Michale posouzení nároku na přiznání invalidního důchodu závisí nejen na Vašem aktuální zdravotním stavu (jednoznačně za sebou máte těžkou operaci, po které se navíc necítíte dobře, zde je ale také důležité, jak se operace objektivně povedla - to znamená například ve Vašem případně funkce umělé aortální chlopně při kontrolním echokardiografickém vyšetření), navíc určitý vliv mohou míti i další choroby - může se jednat i například o úzkost či depresi,jak uvádíte a opět je potřeba posoudit její aktuální stav, tíži, nejlépe odborným lékařem - tedy psychiatrem. Druhou podstatnou záležitostí je jakou práci děláte, k jaké se tedy Vaše zdravotní omezení vztahuje. Popisované onemocnění srdce bude míti jistě větší význam a tudíž omezení v práci fyzické těžké, manuální, než například v práci administrativní. Každopádně trvá- li Vaše pracovní neschopnost dlouhou dobu a nedokážete-li si představiti návrat do původní práce, pak je žádost o přiznání invalidního důchodu logickým postupem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den, z kardiologického hlediska je onemocnění vyřešené. Únava či motání hlavy je pravděpodobně způsobené rekonvalescencí, nikoliv srdeční operací. Jak píše pan doktor, je nutné zkoumat celkový stav včetně toho psychického. Můžete si požádat o invalidní důvod, poté s praktickým lékařem doložíte všechny vyšetření a posudkový lékař rozhodne. Z kardiologického hlediska si myslím, že na důchod nemáte nárok. Zkuste se více zaměřit na psychiku, např. nasazení antidepresiv cestou praktického lékaře.

Související dotazy

Kardiostimulátor a invalidní důchod
Dobrý den,již 6 let mám kardiostimulátor - mám nárok...
Invalidní důchod
Dobrý den chci se zeptat jak je to sinvalidním důchodem...
Bolesti po operaci srdce, důchod?
dobrý den manžel je rok po operaci srdce a má stále...
Infarkt a částečný invalidní důchod
Dobrý den chci se zeptat jestli mám nárok na častečny...
Invalidní důchod
DOBRY JDEM JSEM PO OPERACI BEDERNI PATERE,JELIKOZ UZ...
Nárok na invalidní důchod
Dobrý den,dne 15.5.2017 jsem prodelal nonSTEMI spodni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Invalidní důchod

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám nárok na plný invalidní důchod. Jsem...

Invalidní důchod

DOBRY JDEM JSEM PO OPERACI BEDERNI PATERE,JELIKOZ UZ MARODIM OD UNORA JE MOZNE...

Invalidní důchod

dobrý den.již několik let trpím bolestí zad.Až nyní jsem se dostal na rentgen.je...

Invalidní důchod - paranoudní schizofrenie

Dobrý den, ráda bych se zeptala - mám diagnózu paranoidní schizofrenie. Mám...

Invalidní důchod 3.stupeň

Maminka má už 30let částečný inv.důchod,má schizofrenii a deprese.Je jí 55let.V...

Invalidní důchod I.stupně

Dobrý den, prosim vás chtěl bych se zeptat. Jestli mohu jako invalidní důchodce...

Invalidní důchod na psychické problémy

Dobrý den, Chtěl bych se Vás zeptat, jak je to s invalidním důchodem, na...

Invalidní důchod na vrozenou oční vadu

Vazeni, mam vrozenou ocni vadu na levem oku, silnou kratkozrakost ve spojeni...

Invalidni duchod po léčbě rakoviny děložniho čipku

Dobry den.Mám na Vás dotaz ohledně Invalidniho duchodu.Jsem po náročné léčbě...

Invalidní důchod po operaci krční páteře

Dobrý den, jsem po operaci krční páteře a chtěl bych se zeptat zda mám nárok...

Invalidní důchod u studentka

Dobrý den, chci se optat jestli jako studentka mám též nárok na částečný invalidní...

Invalidní důchod, revmatopidní artritida

Dobrý den, prosím o radu. Můj závodní lékař mi doporučil abych zažádala o invalidní...

Invalidní důchod, štítná žláza

Dobrý den již od července se lsčím na štítnou žlázu bohužel lab. výsledky nejsou...

Invalidní důchod.

Dobrý den. Byla jsem na vyšetření EMS na jehly.zjisti mi myogeni lezi v akralnich...

Invalidni duchoe

Dobry den. Chtěla bych se zeptat, zda mam nárok na ID. Nebo alespon částečny....

Invalidný dochodok

Dobrý deň! Pred 7 - mimi r. som bola nakazená boreliózou, na kt. mi prišli až...

Invazivní analgetická léčba

dobrý den, jelikož mně čeká tato léčba,tak bych se chtěla zeptat co si mám...

Invazivní liposukce

Dobry den, jsem 2roky po porodu, nyni planujeme dalsi dite. Bohuzel mam stale...

Invazivní podkžní bulky

Dobrý den jmenuji se Jakub a je mi 21 let pred nejakym casem se mi objevilo...

Inzulin u těhotenské cukrovky

Dobrý den, Jsem v 30.tydnu těhotenství a mám tehotenskou cukrovku. Ráno...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst vousů


Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Svědivá vyrážka

Dobry den, priatelka ma uz asi mesiac po Tele vyrazky Na chrbte a Na bruchu...

Prasklý meniskus

Dobrý den, je mi 15 let a jsem po operaci s prasklým meniskusem. Chtěl bych...

Bolesti v okolí pupku

Dobrý den , mám jednou za čas bodavou bolest , velice ostrou v oblasti pupku...

Časté opary

Dobrý den, před několika lety mi byl nasazen ISOPRINOSINE na častý výsev oparů...

Hořké a dlouhé zvracení

Dobrý den, sám od sebe většinou naštěstí nezvracím, ale když už... třeba to...

Bolestivá vyrážka v oblasti konečníku

Dobrý den, už pár dní mě trápí bolestivá vyrážka v oblasti konečníku, jedná...

Křeče v nohou

Dobrý den, chtěla bych upřesnit dotaz. Již cca od loňského roku mě chytají křeče...

Dekompenzovaná cukrovka

Dobrý den,mám maminku v nemocnici kvuli vysokému cukru (20).Zle jí není ani...

Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Jsem po spálové angíně, za jak dlouho můžu začít opět sportovat?

Bolest pod pupkem


Vyrážka na rameni a krku

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit s vyrážkou, která se mi postupně objevila...

Velikost penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je blbé když mi je 14 let a můj penis...

Vakuový fenomén- vysvetleni diag.laikovi


Komplikace po trhání zubu

Dobrý den, v úterý mi zubní lékařka vytrhla sedmičku vlevo dole, jelikož jsem...

Třezalka tečkovaná

Dobrý den, začala jsem pít čaj s třezalky tečkované (1,5 g - 2x denně ráno...

Sport po angíně

Dobrý den. Minulý týden mi lékařka našla angínu. Šla jsem k ní s jiným problémem...

Kvasinková infekce u muže


Reklama
Zavřít