Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jak velký vliv ma 2 měsíční užívání antikoncepce na nasledne otěhotnění?

Antikoncepce Dana 4.10.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak velký vliv ma 2 měsíční užívání antikoncepce na nasledne otěhotnění. Jelikož je kolem mě hodně páru, kteří mají problém s otehotnenim rozhodla jsem se, ze daruji vajíčka, akorát teď musím cca 2 měsíce brát antikoncepci a pak léky, jak velký vliv to ma na následně otěhotnění. Dekuji DD

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, co se samoného procesu darování vajíček týče, nemusíte antikoncepci vysazovat. Je skvělým pomocníkem při plánování všech termínů. V průběhu hormonální stimulace ale antikoncepci užívat nebudete. Dárcovství vajíček neohrožuje Vaše pozdější těhotenství. Rizika obecně jsou krátkodobá a dlouhodobá. Krátkodobá rizika souvisí bezprostředně se stimulací a s odběrem vajíček. Jsou mimořádně nízká a v úvahu přichází hyperstimulační syndrom a komplikace při odběru. Hyperstimulační syndrom je přemrštěná reakce na zvolenou dávku stimulačních injekcí. Projeví se jako bolesti v podbřišku různé intenzity. Vždy odezní úplně se začátkem následující menstruace po darování,která obvykle přichází do 10-ti dnů. Komplikace odběru vajíček, takzvané punkce, je možné zakrvácení z vaječníků. Jelikož se odběr vajíček provádí pod ultrazvukovou kontrolou, krvácení nepochází z velkých cév, ale z drobných cévek na vaječníku, které na ultrazvuku nejsou vidět. Projeví se jako pobolívání nebo bolesti v podbřišku, pokud se krev v dutině břišní nahromadí a nestačí se vstřebat, pak je nutné krev z dutiny břišní odsát místo krvácení zastavit. Toto se provádí operačně, nejčastěji laparoskopicky, raritně se musí provést malý řez v podbřišku. Je nutné říct, že komplikace po odběru vajíček, které je nutné řešit následnou operací, jsou velmi vzácné – asi jeden případ na 3000 – 3500 odběrů. I přes operační řešení krvácení je zachována vaše plodnost. Dlouhodobá rizika na zdravotní stav ani negativní vliv na pozdější schopnost otěhotnět a donosit zdravé dítě nebyly dosud nikde na světě potvrzeny. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Vliv antikoncepce na otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Od 16ti let beru...
Šance na otěhotnění po vysazení antikoncepce
Dobrý den, chystám se vysadit antikoncepci po 7 letech...
Užívání antikoncepce a otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 37 let, prakticky...
Užívání antikoncepce a otěhotnění
Dobrý den, je možné byt těhotná i přes brání antikoncepce?...
Antikoncepce a otěhotnění
Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý...
Maji antibiotika vliv na antikoncepci?
dobry den chtela jsem se zeptat kdyz uzivam antibiotika...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jak užívat adipex retard

dobry den chtela jsem se jen zeptat jak se uziva adipex retard,a jak dlouho...

Jak užívat jodid

Dobrý den, chci se prosím zeptat : byl mi předepsán jodid 100 - 2xdenně....

Jak užívat konopí proti bolesti

Dobrý den pane doktore. Trpím chronickou bolestí levého stehna. Bolest se objevila...

Jak užívat Utrogestan

Dobrý den, jsem v začátku 8tt. Začala jsem malinko špinit. Můj lékař mi předepsal...

Jak velká alergie na včely a roztoče

Dobrý den, můj syn před měsícem prodělal velkou reakci na bodnutí včelou do...

Jak velká je pravděpodobnost otěhotnění při zakloněné děloze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak velká pravděpodobnost je otěhotnět se zdravotním...

Jak velká je šance, že se z pod nehtů dostane plíseň na někoho dalšího?

dobrý den, pro teoretickou představu bych rád věděl, jak velká je šance, že...

Jak velká má být bederní lordóza?

Nikde jsem to nenašel, ale podle obrázků mi vychází pro mou výšku 184 cm 28...

Jak velké je riziko trombózy či embolie?

Dobrý den, jsem po laparoskopické operaci žlučníku která dopadla prý dobře jak...

Jak velký je rozsah poškození

Dobrý den,manželovi zjistili na MRI prolomeni horní ploténky C7 Schmorlovým...

Jak více růst

Dobrý den, nevěděl jsem, kam tento dotaz zařadit, tak se ptám zde: Rád bych...

Jak více růst

Dobrý den, nevěděl jsem, kam tento dotaz zařadit, tak se ptám zde: Rád bych...

Jak vrátit bělmu bílou barvu

Dobrý den, mám takový možná zvláštní dotaz je mi 57 let a nemám už takové bílé...

Jak vrátit flexibilitu pravého třísla?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak vrátit flexibilitu pravého třísla. Pravidelně...

Jak vydržet aspn 15min.sexu

S manželkou souložím, ale někdy se stává, že se mi penis nestopoří ani při předehře....

Jak vydržet sám se sebou?

Vážený pane doktore, rád bych se na Vás obrátil se svým problémem, který...

Jak vydržet spánkovou deprivaci

Dobrý den, pečuji o svou invalidní matku. Zhruba před dvěma měsíci se její...

Jak vyloučit onemocnění mozku

Dobrý den, je mi 45 let, potíže s pamětí se stupňují. Zapomínám při rozhovorech...

Jak vyložit tento test na syfilis

Prosim jak vylozit tento test na sifilis. Jsem mesic a tyden po styku. Moc...

Jak vypadá krvácení ze spádu při případném těhotenství i přes antikoncepci?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak by vypadalo krvácení ze spádu při užívání...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest prsu


Boulička/uzlinka v ploše dolní čelisti za bradou

Dobrý den, jsem typ s řadou hmatných uzlinek, průběžně vyšetřovaných mým praktickým...

Ekzém - Pagetova choroba

Dobrý den, Je mi 27 let, jsem zdravá, neužívám dlouhodobě žádné léky, mám...

Preventivní odstranění varlat

Dobrý den, mám podobný problém na který odpovídala MUDr. Soňa Boušková, panu...

Předávkování Euthyroxem

Vážená paní doktorko, nemáte nějaké zkušenosti s předávkováním Euthyroxem? Stalo...

Červený flek v podpaží.

Dobrý den pane doktore, udělal se mi flek v podpaží, myslím že ho tam mám maximálně...

Bolest v pravém podbřišku

přeji hezkž večer mám dotaz byl jsem asi před půl rokem v nemocnici s podrážděným...

Bulka u stydkého pysku

Dobrý den pane doktore,mam mensi problem uz pred nejakou dobou semi udelala...

Zadržený zub stálého chrupu

Dobrý den, dcera za měsíc 12 let - léčí se na ortodoncii, čekáme na všechny...

Postinor v den ovulace

Dobrý den, v den mé ovulace nám s partnerem při sexu praskl kondom, nepoužívám...

Bulka na stydkém pysku

Dobrý den, před několika dny jsem si na pravém velkém stydkém pysku vedle...

Je nutná synovektomie?

dobrý den, chci se zeptat, zda je vhodná/nutná synovektomie - není jiná možnost...

Úmrtní lékařská zpráva

Dobry den maminka mi nahle zemrela v unoru a dostala jsem umrtni lekarskou zpravu...

Otázka se týka problému s kolenem

Dobry den. Mam dve otazky. Prvni se tyka problemu s kolenem. Jsem po PZV a obcas...

Přenos ureaplasma urealyticum

Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum při análním styku s ejakulaci...

Zlomenina bérce a kotníku

Dobry den mam zlomeny berec ,,kotnik. plus holeni kost asi trinac šroubu kdy...

Pocit otekleho krku

Dobry den, stava se mi, ze mam pocit otekleho krku jakoby u mandlí obcas i nize...

Opožděná menstruace při stresu


MMS

Dobry den, Můj taťka mi při bolesti v krku dal smíchat dvě látky - tekutiny....

Radiační synovektomie

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak často po sobě se může aplikovat radiační...

Reklama