Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jaterní testy

Vnitřní lékařství Radek 12.4.2014

Dobré ráno. Děkuji za Vaši odpověď. Ještě poslední otázka, dle doktorky než vůbec vznikne nějaká cirhoza nebo fibrosa musí být prý dlouhodobě zvýšené AST a ALT. Je to pravda?Děkuji.Radek

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Radku, ke vzniku cirhózy není nutné mít zvýšené jaterní testy, je třeba vyvolávající faktor cirhózy, např. chronická žloutenka, alkoholismus či mnohá další onemocnění.

Související dotazy

Atorvastatin Actavis a špatné jaterní testy
Dobrý den, prosím vás mohu užívat Atorvastatin Actavis...
Vyšší jaterní testy
Dobrý den potřeboval bych radu vůbec nepiji a byl...
Zvýšené jaterní testy u batolete
Dobrý den, chtěla bych se informovat.. Syn(2,5r)...
CMV a zvýšené jaterní testy
Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor....
Jaterní testy
Dobrý den,mám dle posledního vyšetření u praktického...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jaterní testy

Dobrý den,celý život jsem chodil darovat krev(je mi 44let).Občas jsem měl lehce...

Jaterni testy

Dobrý den, mám zvyšené jaterní testy. AST 2,43 ukat/l , ALT 1,40 ukat/l , ALP...

Jaterní testy

Dobry den, byl jsem nedavno na odberech krve a moci a pani doktorka mi rekla...

Jaterní testy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda jsou nějakým způsobem ovlivnit výsledky...

Jaterní testy

Dobrý den, pane doktore moc vám děkuji za odpověď. Mohl by jste mi doporučit...

Jaterni testy

Dobrý den,byl sem na na odber krve a zjistili mne ze mam zvysene jaterni testy...

Jaterní testy

Dobrý den, od dubna jsem se aktivně věnoval posilovaní, 3x-4x týdně posilovna,...

Jaterní testy

Prosím o zhodnocení výsledků jaterních testů:TBIL=12.9,DBIL=2.4,ALT=0.37,AST=0.36,GMT=0.56,DLD=3.14...

Jaterní testy

Dobrý den chtěla jsem se zetat zda absence jedné ledviny může zhoršit jaterní...

Jaterní testy

Dobrý den, po nemoci, kdy jsem brala antibiotika mi lékařka dělala krevní testy...

Jaterní testy

Dobrý den, jak je to s naměřenými hodnotami v krevním testu? Ve výsledku mám...

Jaterní testy

Dobrý dne, chci se poptat jak může souviset kultivace Microsporum Canis na kůži...

Jaterní testy

Dobrý den, při odběru na jaterní testy jsem měla zvýšené ALT 0,91(AST 0,45),...

Jaterní testy

Dobrý den, tři týdny(leden az polovina února) jsem bral stanozolol každý den...

Jaterní testy

Dobrý den, dělali mi předoperační vyšetření, jdu na plastiku vazu. A zjistili...

Jaterní testy

Dobrý den,je mi 32 let a už 8 let beru antidepresiva.Za 8 let jsem jich brala...

Jaterní testy

Dobrý Den můj lekář mi zjistil zvýšené jaterní testy. Chci se zeptat jaká jídla...

Jaterní testy

Dobrý den, byly mi zjištěny zvýšené jaterní testy při bezne alergologicke kontrole,...

Jaterní testy

Mám dotaz, jaké příznaky mimo jaterních testů bývají u onemocnění jater, často...

Jaterní testy

Dobrý den, ráda bych se informovala na zvýšené ALT 1.06 a GGT 2.17, může být...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění 4 a 5 prstu a dlaně levé ruky y

Jíž 9 měsíců mám větší problémy s krční páteří ,častá blokace ,bolesti ramenou...

Streptokoková infekce

Dobrý den, Minulý měsíc jsem dostala angínu. Paní doktorka mi předepsala Ospen...

Mandle - trhat či ne?

dobrý den mam dotaz ohledne dcery 3r. Nedavno ji zjistili astma a chronický...

Znaménko na zádech


Antibiotika a alkohol


MR kvůli potížím s koordinací

Dobrý den. mám dotaz můj skoro osmiletý syn byl na MR, kvůli potížím s koordinací....

Mirtazapin a nástup účinku

Dobrý den před 5měsíci jsem vysadila antidepresiva a na úzkosti jsem užívala...

Třes rukou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující dotaz: mojí babičku trápí...

Hnisavé pupínky na stehnech

Dobrý den. Objevují se mi na nohou konkrétně stehna malé pupinky připomínající...

Augmentin

Dobrý den, dostala jsem antibiotika Augmentin 1 g a beru Ha Jeanine. Chtěla...

Pupinky na nohou

Mam na nohou pupinky.Nesvedi nic ale je to nechutne. Bojim se ze to bude nejaka...

Topiramat Actavis + antikoncepce Lindynette

Dobrý den, již delší dobu se léčím s bolestmi hlavy konkrétně jde o migrenu...

Bulka na hýždi

Dobrý den, na pravé pulce se mi udělala menší boulička, domníval jsem se že...

Svědění kůže

Dobry den, chtel bych se vas zeptat na moji citlivost kuze pri unave, na...

Dnes sme s partnerom spozorovali zápach mojej pošvy po rybacine

Dobrý deň. Dnes sme s partnerom spozorovali zápach mojej pošvy po rybacine (bola...

Přestání kouření s wellbutrinem

Dobrý den je mi 21 let a léčím se s schizofrenií a beru risperdal 2mg-0-2mg...

Kožní výrůstek u řitního otvoru - hemangiom nebo jiný nádor

Dobrý den. Mam kožní problém v oblasti cca 5cm od konečníku.Zacalo to jako...

Odstranění tukových bulek

Dobrý den, před deseti lety jsem byl na vyříznutí dvou tukových bulek na hlavě...

Bolest zubu

Dobrý den. Před 10dny mi lékař trhal osmičku vpravo dole .zákrok proběhl podlokální...

Tachykardie


Reklama
Zavřít