Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jaterni vysledky + Lipidy

Trávení Hana 27.9.2015

Dobry den,
30.05.2015 jsem si delala jaterni testy ciste pro kontrolu a byly zvysene, je mi dvacet let.

Vysledky k 30.05.2015:
SGOT: 59 U/L (Reference range up to 40)
SGPT: 94 U/L (Reference range up to 40)
Total Bilirubin: 0.2 (Reference range up to 1.2)
HCV-Ab: Negative
HBs-AG: Negative

Od lekarky jsem dostala predepsane tyto tabletky: Silymarin AL 50 s tim, ze jsem brala 1 tabletu 2 x denne po jidle s obcasnym zapomenutim. Trpim obezitou a tak jsem omezila sladke piti, smazene veci, maslo, syry, uzeniny… Alkohol nepozivam vubec, ani vyjimecne, stejne tak veprove maso a jakekoliv vnitrnosti. Kurak tez nejsem.

Vysledky k 26.09.2015:
SGOT: 60 U/L (Reference range up to 40)
SGPT: 30 U/L (Reference range up to 40)
Total Bilirubin: 0.54 Mg/dl (Reference range up to 1.2)
Direct Bilirubin 0.3 Mg/dl (Reference range up to 0.30)
Dale jsem si k dnesnimu dny, 27/09/2015 nechala udelat nasledujici testy:
SGOT: 61.8 U/L (Reference range up to 40)
SGPT: 46 U/L (Reference range up to 40)
Cholesterol: 168 Mg/dl (Reference range up to 200)
T.G: 158 Mg/dl (Reference range 40-160)
HDL: 50.7 Mg/dl (Reference range: Low (high risk): ˂40 / Moderate risk: 40-60 / High (low risk): >60
LDL: 85.7 Mg/dl (Less than 135)

Muj dotaz tedy zni, co dale mam delat. Mam dobrat tabletky Silymarin AL 50 (cca na tri mesice), mam si udelat nejake dalsi testy ci je take nutna navsteva specialisty? Mam obavy z nemoci jater a srdce. S vahou mam celkove problem cca od deseti let, zpomaleny metabolismus a trpela jsem tez na snizenou funkcni stitne zlazy, ovsem testy vysly tento rok nadherne a stitna zlaza funguje jak ma. Take by me zajimalo zda je v poradku pokracovat v antikoncepci (pilulky), lekarka mi rekla, ze to neni problem a ze je potreba s hubnout s cimz mam problem, ale jidlo a tucne jsem omezila. Muzete mi doporucit i nejake doplnky stravy a potraviny, ktere bych mela jist co nejvice a naopak co nejmene?

Dekuji moc za Vasi pomoc.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Vaše potíže jsou jasné, vaše otázky jsou správné, ale velmi široké, prakticky jsou zodpověditelné (při spolupráci) za několik měsíců. Já se pokusím problém zúžit. Tedy: potřebujete životosprávu, ke zlepšení / zlepšování vašeho zdravotního stavu. To jste začala. Má chybičky, ale začala jste a to se cení! Není to o testech, o laboratoři, je to o životosprávě. Testy vám jenom potvrdí, jestli něco děláte nebo ne, nebo je to nedostatečné co děláte ohledně životosprávy. S antikoncepcí nemá vaše lékařka pravdu -VŮBEC. Hormonální antikoncepce je velmi škodlivá věc, VŽDY, ale čas od času, škodí někomu více. Neberte ji. Já vím, že vám pořádně nikdo o životosprávě, tedy jak jíst, vlastně nic neřekne. Hlavně se nejí cukry. Ale cukr není jen cukr a sladkosti. Důležité je vynechat bílou mouku. Bílá mouka je jeden z nejhorších cukrů. Dr.Holečko
holeckoj@seznam.cz

Související dotazy

Jaterní dieta
Dobrý den, mám jaterní dietu z důvodu snížené funkce...
Krevní obraz a jaterní onemocnění
Dobry den,zjisti se z krevniho obrazu spatna jatra...
Jaterní výsledky
Dobrý den, prosím Vás, beru antidepresiva cca. 6 let...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, před několika dny jsem navštívila pohotovost,...
Jaterní dieta
Dobry den, muj lekar mi rekl,ze mam dodrzovat jaterni...
Výsledky, doporučení při jaterní steatóze, hyperlipidémii...
Dobrý den, je mi 54 let a byl jsem na pravidelné kontrole....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jaterní testy při pití alkoholu

Dobrý deň prajem, mám 28 rokov, 180cm a 90kg. Konzumácia alkoholu od svojich...

Jaterní testy při užívání antikoncepce

Dobrý den, při mé poslední návštěvě na gynekologii mi sestřička řekla,že mám...

Jaterní testy u 4,5m dcery

Dobry den, mame 4,5m holcixku, zloutenku mela do 3m, nyni hodnoty bilirubinu...

Jaterni testy u epileptickeho batolete

Dobry den, nase rocni holcicka bere jako prevenci proti epileptickym zachvatum...

Jaterní testy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás dělají se automaticky u všech těhotných...

Jaterní testy, alkohol

Dobrý den. Je mi 40 let, měřím 172cm a vážím 82kg. Při kontrole mi na EKG byl...

Jaterní testy, slepé střevo a trávení

Dobrý den syn 19let chtěl dávat krev,ale zjistili mu při tomto odběru špatné...

Jaterní testy.

Dobrý den,byl jsem si pro předoperační.vyš a paní doktorka mě upozornila na...

Jaterní texty

Dobrý den pane doktore, v rámci předoperačního vyšetření (totální hysterektomie)...

Jaterní výsledky

Dobrý den, prosím Vás, beru antidepresiva cca. 6 let a mám z nich mírně zvýšené...

Játra

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat neboť mému tatínkovi měli lékaři aplikovat...

Játra

Dobrý den, může mít na stav jater vliv žlučníkový kámen,přítomný v žlučníku...

Játra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před rokem a půl povysazení Prednisonu,který...

Játra

Dobrý den, je mi 27 let a jsem zdráva. Kvůli záchvatu nesnesitelné tlakové...

Játra

Dobrý den, prosím o radu, jak poznám problémy jater? Měla jsem v krvi zvýšené...

Játra

Dobrý den,prosim Vas,mam z antidepresiv zvysene jaterni testy.Nemuze z toho...

Játra

Dobrý den, před 14 dny jsem byla u lékaře na krvy,vše bylo Ok,akorát jaterní...

Jatra

Dobry den je mi 26 let a v cervnu letosniho roku jsem se nakazil Hepatitidou...

Jatra

kamoska je po auto nehode mela natrzenou jatru a tet byla na kontrole a rekli...

Játra

Dobrý den, jsem v 15tém týdnu těhotenství a tak od pátého týdne se v noci budím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení lékařské zprávy

Dobrý den, prosím o laické vysvětlení lékařské zprávy: počínající def.spondylóza...

Tetanovka

dobrý den můžete mi napsat jaká jsou reakce na tetanovku prosím a kdy reakce...

Boule na koleni po klečení při dláždění

Dobrý den, asi před čtrnácti dny jsem dláždil doma chodník a klečel asi tři...

Nehojící se podebraný palec

Dobrý den, již 3 měsíce mám problémy se zahnisaným palcem na noze. Hnisání se...

Červené místo na žaludu

Dobrý den, na penisu mám takové červené místo. Chtěl bych se zeptat, zda to...

Červený flek v podpaží.

Dobrý den pane doktore, udělal se mi flek v podpaží, myslím že ho tam mám maximálně...

Bolest nohy

Dobrý den prosim Vas potřebovala bych poradit delší dobu mě trápí bolest právě...

Zapáchající pot u dítěte

Dobrý den, naší sedmileté dceři začal strašně zapáchat pot. Jdeme s ní samozřejmě...

Bolesti a otoky kotníku a nártu

Dobrý den, již několik let trpím opětovnými bolestmi a otoky kotníku a nártu....

Boule na vnitřní straně kolena

Dobrý den, včera mi manželka nahmatala bouli na vnitřní straně kolena a dnes,...

Bolest nohy

Před pěti léty laparoskopická operace pravého kolene/atráza,meniskus/ nyní...

Bolest svalů

Dobrý den, již čtvrtý den me bolí svaly na rukou a nohách, dnes mi trochu i...

Šíje

Prosím ve kterou dobu je vhodné užívat L-Tryptofan.Podle příbalového letáku...

Puchýřky plné vody

Dobrý den,již několik týdnů mě trápí drobné puchýřky na rukou,hlavně na prstech...

Krvácení mimo menstruaci přes antikoncepci

Hezký den přeju, od té doby co beru antikoncepci jsem již několikrát vynechala...

Stav po operaci kyčle

Dobrý den, mám 82letou maminku po TEP kyčelního kloubu po zlomenině krčku....

Bolest nohy

Dobrý deň, Mám dlhodobo (asi 10 mesiacov) problém s chodidlom, pravdepodobne...

Vřídek

Dobrý den, před 2 dny se mi na horní straně pravého pysku zevnitř udělal větší...

Nateklý čípek v krku

Dobrý den, zhruba před 5 dny jsem si všiml, že mi v krku něco vadí. Po tom,...

Bolest nohy

Dobrý den...

Reklama