Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jaterní texty

Vnitřní lékařství Aata 11.11.2008

Dobrý den pane doktore, v rámci předoperačního vyšetření (totální hysterektomie) mi byly zjistěny zvýšené jaterní testy: bilirubin 12,8 (ref.meze < 17,0), ALT 0,90 (ref.meze < 0,73), AST 0,60 (ref.meze < 0,66), GGT 2,18 (ref.meze < 0,68), Fosfatasa alkalická 1,49 (ref.meze < 1,63). Prosím o Váš názor, zda je to závažné, zda to může ovlivnit průběh operace nebo pooperační stav a zda to může být i vlivem nervů (jsem pod silným stresem a vše těžce nesu). Je mi 54 let, beru pravidelně Sarapis 1-0-1, Lokren 1/4-0-0 a Lexaurin 1-0-1. Děkuji moc za odpověď

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den Vaše jaterní testy jsou zvýšeny pouze minimálně, což jak píšete může opravdu souviset se stresem či předcházející dietní chybou. Doporučovala bych příliš se tím to nestresovat a jaterní testy zopakovat v klidu v pooperačním období.

Související dotazy

Jaterní dieta
Dobrý den, mám jaterní dietu z důvodu snížené funkce...
Krevní obraz a jaterní onemocnění
Dobry den,zjisti se z krevniho obrazu spatna jatra...
Jaterní dieta
Dobry den, muj lekar mi rekl,ze mam dodrzovat jaterni...
Atorvastatin Actavis a špatné jaterní testy
Dobrý den, prosím vás mohu užívat Atorvastatin Actavis...
Vyšší jaterní testy
Dobrý den potřeboval bych radu vůbec nepiji a byl...
Náhodně zvýšené jaterní testy
Pane doktore, chtěla bych se zeptat.Nedávno mi náhodně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jaterní testy a těhotenství

Dobrý den, od ledna mám zvýšené hodnoty jateních testů, měla jsem mononukleozu...

Jaterní testy po hepatitidě A

Dobrý den, v prosinci jsem prodělal žloutenku a doposud se mi nelepší jaterní...

Jaterní testy při pití alkoholu

Dobrý deň prajem, mám 28 rokov, 180cm a 90kg. Konzumácia alkoholu od svojich...

Jaterní testy při užívání antikoncepce

Dobrý den, při mé poslední návštěvě na gynekologii mi sestřička řekla,že mám...

Jaterní testy u 4,5m dcery

Dobry den, mame 4,5m holcixku, zloutenku mela do 3m, nyni hodnoty bilirubinu...

Jaterni testy u epileptickeho batolete

Dobry den, nase rocni holcicka bere jako prevenci proti epileptickym zachvatum...

Jaterní testy v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás dělají se automaticky u všech těhotných...

Jaterní testy, alkohol

Dobrý den. Je mi 40 let, měřím 172cm a vážím 82kg. Při kontrole mi na EKG byl...

Jaterní testy, slepé střevo a trávení

Dobrý den syn 19let chtěl dávat krev,ale zjistili mu při tomto odběru špatné...

Jaterní testy.

Dobrý den,byl jsem si pro předoperační.vyš a paní doktorka mě upozornila na...

Jaterní výsledky

Dobrý den, prosím Vás, beru antidepresiva cca. 6 let a mám z nich mírně zvýšené...

Jaterni vysledky + Lipidy

Dobry den, 30.05.2015 jsem si delala jaterni testy ciste pro kontrolu a byly...

Játra

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat neboť mému tatínkovi měli lékaři aplikovat...

Játra

Dobrý den, může mít na stav jater vliv žlučníkový kámen,přítomný v žlučníku...

Játra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před rokem a půl povysazení Prednisonu,který...

Játra

Dobrý den, je mi 27 let a jsem zdráva. Kvůli záchvatu nesnesitelné tlakové...

Játra

Dobrý den, prosím o radu, jak poznám problémy jater? Měla jsem v krvi zvýšené...

Játra

Dobrý den,prosim Vas,mam z antidepresiv zvysene jaterni testy.Nemuze z toho...

Játra

Dobrý den, před 14 dny jsem byla u lékaře na krvy,vše bylo Ok,akorát jaterní...

Jatra

Dobry den je mi 26 let a v cervnu letosniho roku jsem se nakazil Hepatitidou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oranžové kapky oleje ve stolici

Dobrý den, před týdnem se mi poprvé objevil jakoby nestrávený olej na stolici....

Bolesti třísel, beder, pod žebry, leukocyty v moči, uzlina v třísle

Dobrý den, byla jsem u lékaře s bolestí třísla, beder a oblastí pod žebry....

Zmenšení penisu po masturbaci

Dobrý den, masturbuji skoro každý den a mám starost, že to ma vliv na zmenšení...

Pálení očí

Dobrý den, je mi 16 let a mám takový problém. Vždy, když se dívám do mobilu...

Zánět mozkových blan

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné se nakazit od někoho ,kdo prodělal...

Zhoršené dýchání v horku

Dobrý den, Už asi rok mě trápí to, ze se zadychavam ve velkém horku a mám...

Bolest v krku

Dobrý den,prosím o radu. Před měsícem jsem šla na pohotovost se silnými bolestmi...

Zlomenina bérce a kotníku

Dobry den mam zlomeny berec ,,kotnik. plus holeni kost asi trinac šroubu kdy...

Zarudlé fleky na nohách

Dobrý den , tři týdny mě trápí velké zarudlé fleky na nohách vypadající jako...

Problémy s polykáním

Dobrý den, prosím o trošku uklidnění nebo.. Pomocí pochopit co se děje. Už...

Pálení očí

Dobrý den, trápí mě pálení očí z důvodu vysychání oční sliznice. Kvůli tomu...

Absolutní nechutenství, úbytek váhy

Dobrý den, v červnu letošního roku mne začalo trápit nadměrné říhání a nechutenství....

Pálení stehna

Dobrý den, už po několikáté se mi oběvilo pálení kůže na stehně... Je to něco...

Zánět mozkových blan

Dobrá den, ráda bych se informovala na zapal mozkových blan.Chápu to dobře,...

ERCP

Dobrý den jsem před 30 lety po operaci žlučníku asi před měsícem mě začalo bolet...

Menstruace dvakrát do měsíce

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na radu ohledně menstruace dvakrát do...

Bolest zad, průjem

Dobrý den, poslední asi 2 měsíce mě s přestávkami bolí v dolní částí zad, hned...

Brnění končetin a zhoršená psychika

Dobrý den, je mi 23 let a již půl roku mě trápí tentýž problém. Brnění končetin....

Zmenšení penisu

Dobrý den můj přítel má nadměrně velký penis takže nemůžeme mít spolu sex ani...

Pálení očí

Dobrý den pane doktore, už asi měsíc mě pálí oči. Hned po probuzení mě začnou...

Reklama