Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Jde najít vhodná antikoncepce jinak než metodou pokus-omyl?

SYD . 1.6.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, zajímá mě, zda se dělají nějaké krevní testy na zjištění hladin hormonů a zda by se podle toho dala určit vhodná hormonální antikoncepce. Mám totiž ten problém, že už odmala trpím na silně bolestivou menstruaci doprovázenou nevolnostmi, někdy i zvracením. Je vždy pravidelná. Gynekolog mi prvně napsal Lindinette, kterou jsem vydržela užívat dva měsíce a pak jsem s ní skončila, když mi doktor řekl, že by po tom 1 měsíci už měla účinkovat, takže to lepší už nebude. Když jsem ji brala, měla jsem konstantní bolesti v podbřišku, břiše a bolela mě hlava. Za nějakou dobu jsem šla k doktorovi opět, že chci nějakou jinou. Napsal mi Bonadeu. Napřed byla dobrá, ale tak po dvou týdnech mě začalo trochu pobolívat břicho, jako by se mi už normálně blížila menstruace. Když jsem ji potom po třech týdnech přerušila pro pseudomenstruaci, měla jsem snad ještě větší bolesti a nevolnost než bez antikoncepce, ale to mohla být jenom náhoda. Lepší to každopádně nebylo. Zkoušela jsem ještě jeden měsíc a žádná změna. Tak jsem ji zkoušela nevysadit, ale to mě zase tak po dvou třech týdnech začínalo čím dál víc bolet břicho a čím dál víc až do doby, kdy bych měla menstruovat. Na rozdíl od průběhu menstruace bez pilulek to ale za pár dní nepřešlo, naopak se mi ty mírný až střední bolesti břicha a pravýho podbřisku protáhly tak o 3 týdny, potom možná pár dní lepší a potom zase konstantně mírný až střední bolesti po dobu tak 3 týdnů ze 4. Skoro jako bych jeden týden menstruace v měsíci jenom roztáhla na 2 nebo týdny mírnějších obtíží. Tak jsem s ní skončila, a protože si moje sestra pochvaluje Belaru, chtěla jsem zkusit tu. Tu jsem vydržela užívat přesně jenom to jedno platíčko, protože jsem z ní dostala střední až silný bolesti břicha, píchání v pravým podbřišku a silnou nevolnost. Začala jsem ji užívat jak se má s počátkem menstruace a měla jsem slabé krvácení skoro po celou dobu, navíc s výrazným množstvím hustých hlenů, které jinak nemívám. I když ke konci měsíce skoro ustalo, bolesti jsem měla pořád stejné a nevolnost taky a dost velkou, jak bych celý ten měsíc menstruovala. Přímo jsem i cítila, že když jsem vstala a uplynul tudíž už skoro den od poslední pilulky, bylo mi líp. Jakmile jsem si ji vzala, pár hodin na to se mi udělalo víc nevolno a bolesti se zhoršily. Ta byla prostě uplně příšerná. Jak při Lindinete, tak při Belaře, tak při Bonadee jsem měla navíc i pnutí až bolesti v prsou jako při nebo před menstruací. Někde jsem viděla, že nějaká sexuologická poradna dělá v rámci nějakého celkového párového sexuologického poradenství snad za 3 tisíce nějaké testy na hladiny hormonů. Dělají se ale nějaké levnější testy, například že by se zjistilo, kolik estrogenu mám třeba po menstruaci, a tak by se mohla nasadit vhodná hormonální antikoncepce, se kterou bych měla konstantně "nemenstruační stav", a ne naopak konstantně před/menstruační se všemi nepříjemnými doprovodnými jevy, tak jako s těmi zatím vyzkoušenými pilulkami?

Odpovídá:

MUDr. Zuzana Vejběrová


Dobrý den, dynamika hormonů je u každého jiná, jsou diagnostikovatelné výrazné odchylky. Na antikoncepci reagují ženy různě, někomu sedí vše, nekomu nesedí nic. Domluvila bych s gynekologem, vše lze řešit, chce to čas.

Související dotazy

Vhodná antikoncepční metoda
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Po klasické...
Omyl při užívání antikoncepce
Dobrý den.Užívám Logest čtyři roky. Dnes jsem zjistila,...
Omylem jsem začala brát špatně antikoncepci
Dobrý den, omylem jsem začala brát špatně antikoncepci,...
Nehormonální antikoncepce
Dobrý den, můj lékař mi zakázal hormonální antikoncepci....
Antikoncepce
jsem po zánětu žil a hledám vhodnou antikoncepci moje...
Vhodná antikoncepce
Dobrý den. Je mi 38 let a cca 6 let již neberu žádnou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jazyk posetý bílíma pálivýma tečkama

Dobrý den,už delší dobu mám dá se říct,jazyk celý bílí-nažloutlý,ale asi před...

Jazyk vejpůl

Zdravím. Mám spíše takový dotaz než problém. Myslím že mnozí z vás jste viděli...

Jazyk-pupínek

Dobrý den Dnes jsem zjistil že mám nějaký pupínek na jazyku. Nevím o co jde...

Jazyk, červené tečky a bolest v krku

Dobrý den, již asi 3 týdny mám na jazyku v zadní části červené tečky. Bolí mě...

Jazyk..

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam nažloutlý jazyk co by to mohlo být .. Děkuji...

Jazyk...

Dobry den p.doktore chtela bych se zeptat,, jsem ve 23tt a zjistila jsem ze...

Jazykové papily

Dobrý den, už asi týden mám červené pupínky na jazyku (různé velikosti viz....

Jde dohrmoady Adipex s Letroxem?

Přeji dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu brát Adipex-retard,když mám poruchu...

Jde jen o pupecni kylu?

Dobry den,je mi 19 a jsem 7 mesicu po porodu.Pred mesicem jsem silne kaslala...

Jde nahmátnou čípek jen při tehotenství ?

Dobrý den mam ještě dotaz jelikož jsem to nedostala tak mi kamaradka řekla...

Jde o alergii?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky mé dcery. Na genetice jí byly zjištěny...

Jde o alergii?

Dobrý den, přítelkyni se včera večer udělaly červené fleky po celém těle kromě...

Jde o deformaci znaménka?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde o nějakou deformaci znamenka? Mám...

Jde o deprese z kvasinek?

Dobrý den,prosím o radu neboť se u mě projevily docela značné depresivní stavy.z...

Jde o embolii?

Dobrý den, žádám Vás o zodpovězení mého dotazu co nejdříve. Asi 3 dny mě dloube...

Jde o epilepsii?

Dobrý den,v prosinci 5lety syn spadl z postele,ležel napříč na mě,spal a jak...

Jde o genitální opar?

Dobrý den, druhý den po sexu se mi udělali puchýře okolo penisu. Teď je to...

Jde o kondylomata ?

Mam kol poševniho vchodu takovu kúži byla sem u gynekoložky ta řekla že sou...

Jde o kondylomi ?

Kolem posevniho vchodu jde o kondylomi nebo hymen ? Bylo mi řečeno že hymen...

Jde o kvasinkovou infekci nebo i o něco jiného?

Dobrý den. Od malička trpím na atopický exém, způsobují ho hlavně plísně a kvasinky....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rekonvalescence po zápalu plic


Bolestivá stydká kost

Dobrý den, jsem sportující člověk a začalo mě bolet v podbřišku v oblasti...

Život bez obou varlat


Obava z těhotenství


Polovina dospělých kuřáků má akné

Kromě nepěkně tmavé barvy a množství vrásek však cigaretový dým škodí naší pleti...

Genitální bradavičky

Dobrý den, chtela bych Vás poprosit o radu. Asi před měsícem jsem si našla na...

Bolest na levé straně žeber


Zvýšená teplota, bolest kloubů a svalů

Dobrý den, již 6. den trpím bolestí kloubů a svalů. Večer mívám zvýšené teploty...

Na co je Prednison


Recepty vhodné pro prevenci rakoviny tlustého střeva

Zajímá Vás, jak vařit sobě nebo svým blízkým pro prevenci rakoviny tlustého...

Distorze kotníku

Dobrý den, pane doktore. Před 10 dny jsem si vyvrkla kotník, byla mi diagnistikována...

Náhrada HA

Dobrý den. Je mi 26 let, HA užívám 10let na doporučení kožní lékařky kvůli těžké...

Očkování hexavakcína a prevenar schema 2+1

Dobrý den, dcera 16.měsíců ze zdravotních důvodů měla odloženo očkování hexavakcínou...

Dyshidróza, drobné puchýřky na ruce


Bolesti ucha v oblasti boltce


MUDr. Marek Kalenda

Ortopedická ambulance

Acifein v tehotenstvi


Bodnutí hmyzem



Štítná žláza je orgánem, o kterém nemusíme vůbec vědět, dokud pracuje tak, jak...

Panenská blána


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×