Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Jiný problém

Marcela 25.4.2018 redakce uLékaře

Dobry den. Mohla bych Vas poprosit a blizsi informace ke krevnim testum. Uz od 09/2016 mam porad potize s dychanim. Zvysenou teplotu, vypadavanim vlasu, plicni granulom a zvetseni miznich uzlin v mediastinu podle CT, po pul roce opakovane CT bez progrese. Caste zanety mocovych cest s krvi a bilkovinou v moci. Neskutecna unava, bolesti zad kloubu, kolen, kotniku, otoky kolem kotniku a rano v obliceji, zvysene ASLO a neklesa od 2016. V priloze zasilam posledni kervni testy. Neberu zadne leky. Naposledy v lednu 2018. Za vasi odpoved dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pro adekvátní zhodnocení výsledků by bylo třeba srovnání s minulými krevními testy, změny jsou jen nespecifické, kromě zvýšené sedimentace a zvýšené hodnoty ASLO. Hodnota ASLO nemusí klesnout celý život, jde o informaci, že jste prodělala streptokokovou infekci. Doporučuji Vám zkonzultovat výsledky s lékařem, který Vám je dělal.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, u Vás se podle výsledků i popisu obtíží nabízí hned více vysvětlení Vašich obtíží. Aby se zjistilo, oč jde, bude třeba, abyste podstoupila rozsáhlejší vyšetření. Nevím, co všechno jste již měla vyšetření, předpokládám, že přiložené výsledky nejsou jediné. Protože nemám podrobnější informace, bude má dopověď obecná a obšírná. Každopádně bude třeba, abyste výsledky a nálezy probrala s lékařem, který Vás na odběry poslal, a který Vás sleduje.
V laboratorních testech je zjištěná infekce Chlamydiemi pneumoniae (způsobuje plicní infekce) a trachomatis (jde pohlavně přenosné onemocnění). Chronická infekce chlamydiemi bývá zdrojem různých obtíží od únavy přes bolesti kloubů. Bude třeba, abyste navštívila infekční ambulanci, kde se na léčbu Chlamydií specializují, kde vám zřejmě doporučí užívání antibiotik. Někdy je léčba dlouhodobá, podle zkušenosti lékaře či pracoviště někdo užívá antibiotika i několik týdnů až měsíců. Z doplňků stravy se osvědčil PM Chlamydil, seženete v lékárně. Vzhledem ke zjištění chlamydie trachomatis doporučuji vyšetření u gynekologa, vyšetřen a přeléčen by měl být rovněž Vás sexuální partner.
Dále byste měla pro bolesti kloubů a otoky navštívit revmatologii. Kromě chlymydií může být na vině revmatologické autoimunitní onemocnění, pro které svědčí zvýšení protilátek SS-B/LA. Ty bývají zvýšené u nemocí jako lupus erytematodes, revmatoidní artritidy a Sjogrenova synromu. Vyšetření považuji za nezbytné. Pokud nebylo provedené, pak jej neodkládejte. Vezměte s sebou výsledky testů. Zřejmě Vás budou čekat další doplňující vyšetření.
V krvi Vám byly rovněž zjištěny mírně zvýšené alfa1 a 2 globuliny, což provázívá infekce. K posouzení výsledků ale chybí například vyšetření albuminu a další testy. Zvýšené ASLO máte málo, svědčí to pro prodělanou infekci streptokoky. U některých lidí se v důsledku prodělané infekce streptokoky mohou rozvinou některé nemoci jako například postižení ledvin, kloubů či srdce. Zda je to Váš případ, posoudí na revmatologii. Ohledně případného onemocnění ledvin byste mohla být vyšetřena praktickým lékařem, který Vás v případě pochybností může odeslat na nefrologii. Stran ledvin byste měla mít provedený ultrazvuk ledvin a močových cest a laboratorní testy.
Kromě výše uvedených vyšetření byste rovněž mohla být vyšetření na imunologii, kde by Vám mohli doporučit případnou léčbu podle zjištěných nálezů.
Zatím Vám doporučuji dost odpočinku, vyváženou stravu bohatou na vitamíny, minerály a bílkoviny. Můžete vyzkoušet kromě PM Chlamydilu i Wobenzym. Pijte hodně tekutin, můžete užívat i probiotika denně. Vhodná by byla homeopatie u nějakého z lékařů, který se na to zaměřuje.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Jiný problém
Dobry den, chtela bych se zeptat,jiz delsi dobu (asi...
Jiný problém
Dobrý den, léčím (natírám) kyselinou mravenčí bradavice...
Jiný problém
Dobrý den asi před měsícem se mi v třislech a na krku...
Jiný problém
Dobrý den , chtěl bych se zeptat pícha mě pod žebrem...
Jiný problém
Zdravím, před pár dny jsem si všiml, že u třisla, bliže...
Jiný problém
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o srozumitelné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiné

Ešte som zabudol napísať ze krvný obraz všetko v poriadnku jedine co bolo mierne...

Jiné

Dobrý den, Dnes jsem byla na predoperacnim vyšetření (krve )a zjistili mi,že...

JIné braní antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat... Kamarádka se nemohla dočkat a začala brát antikoncepci...

Jiné já

Dobrý den. Letos mi bude 23 let a mám problém setkat se z jinou ženou, ale abych...

Jiné léky

Dobrý den, beru antikoncepci Marvelon, můžu se zeptat ovlivňuje Neurol 0,25...

Jiné léky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli muže neurol 0,25 ovlivnit antikoncepci? A...

Jiné než chirurgické odstranění lipomu

Dobrý den pane doktore, mám na zádech relativně velký lipom, možná 5 cm. Nerada...

Jiné problémy

Dobry den, asi pred 14 dny jsem dostala prujem a byla s nim doma tyden pak at...

Jiné účinky antikoncepce

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda antikoncepce Lindynette 20 má jěště jiné...

Jiné záněty pochvy a vulvy

Dobrý den. Poslední dobou mam vagi.problem - zápach. Použila jsem canesbalance,...

Jiný problém

Dobrý den, chci se zeptat mám už dvakrát zánět středního ucha ušní kapky používám...

Jiný problém

Dobrý den.. před cca 3 lety mi zjistili zánět žaludku,dvanácterníku,chronický...

Jiný problém

Dobrý den paní doktorko ještě sem se chtěl zeptat,podle sví paní doktorky u...

Jiný problém

Dobry den.V poslednej dobe pocitujem taky zvláštny zášklb z vnútra .Napadlo...

Jiný problém

Dobrý den, poslední dobou mě trápí necitlivost dolních končetin ráno po probuzení.....

Jiný problém

Dobrý den, měl bych takový malý dotaz. Může měření pažním tlakoměrem způsobit...

Jiný problém

Dobry den, je mi 36, 192 cm, 92 kg, muz. Mam chronicke problemy s bolesti zad....

Jiný problém

Dobrý den Už tak rok mě trápí zelený výtok z konečníku který zapáchá, ale nepálí....

Jiný problém

Potřebuji poradit s tím, jaká má být optimální hodnota glykemie z kapilární...

Jiný problém

Dobrý den, už delší dobu mi dělá starosti tato "kůže" navíc v oblasti konečníku....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den užívám h. antikoncepci Leverette a tento týden beru antibiotika Duomox...

Záchvaty dušnosti

Dobrý den Měl bych menší dotaz již delší dobu mě trápí pocit nedostatku vzduchu...

PFO a ST elevace

Dobrý den, před 2 měsíci mi diagnostikovali PFO hraničně hemodyn. významné....

Krvavé Fleky

Dobrý den, před dvěma lety mi paní doktorka zjistila lupénku, mám jí na loktech...

Nemoc z povolání


Otoky rukou a nohou

Dobrý den , již rok trpím otoky rukou a nohou . Otoky nejsou nijak velké , ale...

Infarkt sleziny


Rozdíl mezi masturbací a onanií

Dobrý den, prosím, jaký je rozdíl mezi sexuálními praktikami masturbace a onanie....

Krvavé "znaménko" na hrudi

Dobrý den, již několik let mám na hrudi toto podivné krví podlité znaménko...

Pálení žáhy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně léku Helicid (omeprazol)....

Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Infekce mocovych cest, bronchidita, zapal pli

Chtela bych poprosit o radu pro moji maminku. Vice nez jeden rok se ji opakuji...

Pravděpodobná nákaza HIV

Dobrý den, měl bych takový neobvyklý složitý dotaz, je to bohužel skoro měsíc...

Bolesti ramene, antirevmatika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii...

Na vnitřní straně stehen pupínky připomínající akné

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl nechráněný sex s jistou slečnou. Hned...

Růst vousů


Tříselná kýla v pravém podbřišku

Dobrý den, již delší dobu ( asi 4 - 5 měsíců ) mě trápí boule v pravém podbřišku....

Bolesti varlat


Nízký tlak a tep

Dobrý den , prosím o radu. Měla jsem 24h holterovskou monitoraci tlaku ( celodenní...

Bolest zad mezi lopatkami v těhotenství

Dobrý den, je mi 28 let a již delší dobu asi 6 týdnů mě trápí bolest zad mezi...

Inzerce
×