Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Již 2 roky neberu antikoncepci

Gynekologie Lucie 22.9.2018

Dobrý den, již 2 roky neberu antikoncepci Jeanine, hned od vysazení mám pravidelnou menstuaci, které ale předchází nepřijemné stavy - bolesti břicha, zvýšená teplota, výkyvy nálad a poslední rok mi ve velké míře padají vlasy. Při ptreventivní prohlídce mi lékař sdělil, že by pro mě bylo lepší antikoncepci opět nasadit. Nicméně cca za rok plánujeme miminko a já se domnívala, že je potřeba ant. vysadit a nechat tělo před těhotenstvím "vyčistit a odpočinout". Můj lékař ovšem tvrdí opak, nejen že odezní nepříjemné stavy, ale otěhotnění půjde lépe když teď budu antikoncepci brát a pak až to bude aktuální ji vysadím. Je to vlastně úplně opačný názor než jsem myslela, můžete mi prosím poradit a věc ujasnit? Předem moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, popisujete příznaky premenstruální tenze, které jsou poměrně typické, a u řady žen se objevují skutečně pravidelně, před počátkém každé menstruace. S věkem se bude jejích tíže mírnít. Znovu nasazením antikoncepce, která opět zablokuje ovulaci, se tyto potíže vytratí. Na druhou stranu, pokud plánujete dítě, cyklus máte nyní pravidelný, pak by jsem antikoncepci já určitě nenasazovala. Setkávám se s řadou žen, které po antikoncepci mají problém otěhotnět, nemenstruují (a hlavně neovulují), nebo mají cyklus velice nepravidelný, pak je časování a pravděpodobnost otěhotnění samozřejmě problematické. Ano, jsou i takové, které ihned po dlouhém užívání antikoncepce otěhotnění, připisuje se to ovulační bouři po dlouhé blokaci ovulace antikoncepcí, ale zdali i Vy budete mít toto štěstí to nelze předvídát. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobry vecer pan doktor ma pravdu
nekdy dochází k tzv rebound fenoménu diky kterému po vysazeni antikoncepce nekdy zena rychle otěhotní. Tzv očištění těla je spise laická představa protoze s hormony je to slozitejsi. Jinak to co popisujete po vysazeni antikoncepce je stav ktery zeny bezne zažívaly drive kdyz antikoncepce nebyla k dispozici a zažívají i nyni kdyz ji neužíváji. Je to častý projev.
Preji uspesne zvladnuti situace a pozdeji i klidne tehotenstvi
S pozdravem
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Už neberu antikoncepci
dobrý den chci se v dubnu mi začaly měsíčky 5.4 do...
Antikoncepce
Dobry den, chtela bych se zeptat prosím beru antikoncepci...
Rok v zahraničí a antikoncepce
Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce. Antikoncepci...
Antikoncepce
Dobrý den přeji, nikdy v životě jsem nebrala Antikoncepci,...
Antikoncepce
Dobry den chtela bych se zeptat jestli je mozne otehotnet...
Chrání pilulky i v týdnu kdy je neberu?
Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci.. po 21 dnech...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jizvy po škrábání se

Dobrý den, mám problém spočívající v tom, že v dřívější době jsem si neustále...

Jizvy po tetován

Dobry den, po tetovani se mi udelali po bile barve takove hrudky na kuzi a tatter...

Jizvy v třísle

Asi pred mesicem se mi v trislech udelaly takove jizvy. Zajima me.jestli to...

Jizvy, hojení

Dobrý den, dne 4.4. jsem byla na operaci - laparoskopie pravého vaječníku -...

Jizvy, znaménko

Dobrý den, ráda bych si odstranila znamínko, které je uprostřed mezi klíčními...

Jizvyčky na obličeji

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat jak a kde se dají odstranit drobné vvady na obličeji.Jsou...

Již 10h nemůžeme s manželkou dýchat.

Již 10h nemůžeme s manželkou dýchat. Nyní je 600 ráno a nikdy v tuto dobu nevstávám...

Již 13. den bez menstruace

Dobrý den, mám již 13. den zpoždění menstruace, dělala jsem si těhotenské testy...

Již 14 dní průjem...

Dobrý den.Mám již víc jak 10 dní průjem. Asi 3x denně ale ne vždy po jídle,...

Již 2 měsíce zvracím, mám průjem

Dobrý den, již dva měsíce zvracím nebo je mi na zvracení, zvracím jen štávy...

Již 2 roky trpím dost velkými bolestmi zad

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následný problém. Již 2 roky trpím dost...

Již 3 dny mě bolí tříslo, bolest je nyní v podbříšku

Dobrý večer už 3 dny mě bolí trislo u doktorky mě nic nezjistili prý by to mohl...

Již 3 měsíce mě trápí pálení a bolest v oblasti stydkých pysků

Dobrý den, již 3 měsíce mě trápí pálení a bolest v oblasti stydkých pysků. Vyzkoušela...

Již 3 měsíce mě trápí svědění a pálení v pochvě

Dobrý den, už 3 měsíce mě trápí svědění a pálení v pochvě, problém řeším s p....

Již 3 roky za sebou jsem vždy v listopadu pozitivní na Helicobactera

Dobrý den, pracuji jako zdravotní sestra u praktického lékaře a již 3 roky...

Již 3 týdny mám nevolnosti.

Dobrý den. Již 3 týdny mám nevolnosti. Pocit na zvracení, ale nezvracim. Parkrat...

Již 3roky bolest břicha v levé straně

dobrý den již 3 rok mě pobolívá břicho na levé straně,bolest je tak na dlan...

Již 3týdný mě šumí nepřet...

Již 3týdný mě šumí nepřetržitě v hlavě.Na ušním je vše v pořádku,chvilkami mě...

Již 4 roky mám urologické potíže

Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, už nevím co mám dělat. Je mi 26 let,...

Již 4 roky mě trápí šílená bolest žaludku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již 4 roky mě trápí šílená bolest žaludku,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce spot

Dobrý den Chtěl bych se zeptat Mám na penisu Fordyce's spot A potřebuju...

Stafylokok

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat:Zjistil se u mě na noze zlatý stefylokok.Musím...

Červené místo na žaludu


Bolest pod žebry, pak v zádech

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Dnes v noci mě probudila bolest pod žebry...

Indometacin 100

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat, přeslechla jsem paní doktorku.Kdy mám...

Obstřik levého zápěstí

Dobrý den,v květnu letošního roku jsem byla na obstřiku levého zápěstí,vnitřní...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Zarudlá pokožka a loupání kůže na genitáliích

Dobrý den, už 2 roky trpím zarudlou pokožkou na genitáliích, která nepříjemně...

Bulka pod čelistí

Dobrý den, už jsem s mým problémem psal v minulosti, ale nedá mi to nenapsat...

Stafylokok

Dobrý den, máme čtyřtýdenní miminko. Před týdnem jsme mu objevili 2 veliké zarudlé...

Bolest hlavy vlevo vzadu

Dobrý den, již tak týden a půl mne bolí vlevo vzadu hlava. Bolest je to někdy...

Bolest nohou

Dobry den, mam na vas dotaz. Jiz tri roky mam sedave zamestnani. Do te doby...

Píchání pod lopatkou

Dobry den,jiz delsi dubu me boli pod levou lopatkou neustale bez prestani. Pichani...

Masturbace bez sperma

Dobry den, je mi 15 let (zanedlouho 16 let)... kdyz masturbuji tak mi nestrika...

Modřiny,únava, problém s přibíráním

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Již delší dobu mám problémy s přibíráním...mám...

Ztráta ochlupení na nohách

Dobrý den, mám problém s ochlupení na nohách za poslední 2 roky jsem přišel...

Stafylokok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat u nás v práci byl zjištěn stafylokok na stole...

Fordyce's spot


Dráždění na průduškách

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - již asi 3 týdny mívám takový dráždivý pocit...

Bulka na vulve a v pochve

Dobry den,pred cca tremi dny jsem si nahmatala relativne tvrdou bulku v oblasti...

Reklama