Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jsem migrenik

Mozek a nervy Marcela 17.6.2019

Dobrý den, jsem migrenik,cca 6 let docházím na neurologii 1x ročně,byla jsem na MR vyšetření mozku,kvůli zhoršeným bolestem hlavy. Častěji mi také cuká v oku.Každý rok chodím na EEG,tam prý nic závažného není,jen nějaké asymetrie.Chtěla bych požádat o názor na přiloženou zprávu,konkrétně jakási ložiska,zda např.by bylo vhodné další vyšetření,nebo ne. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jak říká samotný závěr magnetické rezonance, nelze z tohoto jednoho zobrazení poznat, o co přesně se jedná. Ani jak se stav bude vyvíjet v čase. Určitě je nutno tento nález na MR korelovat s Vašimi subjektivními potížemi, s klinickým neurologickým nálezem. Pokud neurolog pojme podezření na RS, poté je určitě vhodné doplit lumbální punkci k potvrzení, či vyloučení nemoci. S ohledem na možný vaskulární, cévní původ doplnit UZ marginálních krčních tepen a taky intrakraniálních tepen (UZ či CT s kontrastem). Váš dotaz předám ještě ke zhodnocení neurologovi, vyčkejte jeho odpovědi. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, nelze hodnotit nález na MR bez vyyšetření pacienta, nicméně osobně bych při takovém MR nálezu provedla kontrolní MR mozku s odstupem ( cca 1 roku ), nebo možná lépe bez časového prodlení lumbální punkci k vyloučení sclerosis multiplex. Pokud bude RS vyloučena, pak by vzhledem k nálezu na MR bylo vhodné kardiologické došetření, sonografické vyšetření magistrálních tepen mozkových a hematologické vyšetření k vyloučení zvýšené srážlivosti krve. Pokud všechna tato vyšetření budou negativní, není třeba se nálezem na MR dále znepokojovat, pokud se nebude měnit neurologický nález. S pozdravem Magdaléna Hlavačková

Související dotazy

Topiramát a HAK
Dobrý den, jsem migrenik a můj neurolog mi po neúspěšné...
Migrena v tehotenstvi
Dobry den, jsem migrenik, ktery na ataky pouziva bud...
Očkování proti meningokokům u dětí
Dobrý den. 1) Sedmiletý syn se chystá na přelomu...
Potíže během sedání si při menstruačním období.
Dobrý den, můj dotaz spočívá v tom, že pokaždé když...
Deprese a panická hrůza z rodičů
Dobrý den, právě ležím v Motole na dětské psychiatrii....
Streptokok beta hemolytický C
Dobrý večer, paní doktorko! Již od října se léčím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jsem ještě panna ?

Dobrý den, jeden kluk mi masturboval a stašně to bolelo .... doma jsem pak zjistila...

Jsem ještě panna?

Dobrý den, je mi to trochu blbé ,ale musím se zeptat. Nejspíš mi to nebudete...

Jsem ještě panna?

Ahoj. Jednou jsem se prstila a na prstech jsem měla malinko krev. a asi za měsíc...

Jsem ještě panna?

Ahoj. Jednou jsem se prstila a na prstech jsem měla malinko krev. a asi za měsíc...

Jsem již chráněná?

Dobrý den, začátkem tohoto týdne jsem začala užívat svoji první antikoncepci...

Jsem kluk a je mi 18 let a cítím se být víc holkou

Chtěl by jsem si zatím udělat jen prsa ale nějak jinak než operaci pořadí mi...

Jsem kojící matka 4 měsíč...

Jsem kojící matka 4 měsíčního dítěte a po porodu se mi objevil ekzém na obličeji...

Jsem laboratorně opravdu v pořádku?

Dobrý den, Můžete mi prosím pomoci interpretovat výsledky krevních testů,...

Jsem měla orgasmus - může to nějak ublížit dítěti?

Dobrý den, snažíme se s partnerem o miminko, jsem hodně vnímavá a poznám, když...

Jsem měsíc po přeléčení lékem OCREVUS

Dobrý den jsem zhruba měsíc po přeléčení lékem OCREVUS a mám stále větší problémy...

Jsem moc hubená

Dobrý den, nevěděla jsem přesně kam zařadit můj problém. Jsem strašně hubená...

Jsem na dně

dobry den chtěla jsem se zeptat mněla jse ted s manžeem velke porblemy všechnu...

Jsem na dne

Dobrý den! Před měsícem jsem si bohužel nechala ostříhat vlasy a teď toho lituju...

Jsem nachlazená a 11+6tt, v příštím týdnu mám jít na odběr choriových klků

Dobrý den, jsem v 11+6tt v příštím týdnu mám jít na odber choriovych klku. Už...

JSEM NAKAŽENÁ?

Dobrý den, před rokem jsem jednou jedinkrát v životě měla sex (vaginální...

Jsem nebo nejsem těhotná??

Dobrý den.moje poslední menstruace byla kolem 24.listopadu.do dneska jsem to...

Jsem nemocný

Druhým dnem mám horečky 39-40°C, původně šlo jen o horečky, 2. den se přidala...

Jsem neplodná??

Dobrý den mám na vás dotaz ohledně problému který mě znepokojuje.S přítelem...

Jsem neustále nemocná, lze najít účinnou pomoc?

Dotaz: je mi 41 let.Od dětství mám lupénku, časté infekty horních cest dýchacích,...

Jsem neustále unavená

Dobrý den, jsem neustále unavená, ale jako fakt unavená, nejsem schopná ničeho.....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené pupínky na žaludu

Dobrý den, prosím o radu. Na penisu, konkrétně na žaludu se mi udělaly červené...

Prsní dvorce

Dobrý den, mám dotaz ohledně barvy prsních dvorců. Vždycky jsem měla pocit,...

Sražená krev pod nehty u palců na nohách

Dobrý den, minulý rok se mi pod nehtem na obou palcích na nohách vytvořila...

Roztroušená skleróza - léčba

V roce 2011 ve věku 52 let jsem měl první problémy.Brněla mě ruka a celkově...

Vyšší tlak vestoje


Hnědý výtok

Dobrý den, už třetí den mám hnědý až černý výtok, který lehce zapáchá. Menstruaci...

Noční děsy u dospělého

Dobrý den, mám zvláštní problém. Jako malou mě trápili noční děsy/můry a menší...

EB virus - chronický stav

Dobrý den, již pátým rokem mám v krvi protilátky proti EBV (EBNA EBV IGG...

Možnost otěhotnění 2 dny před menstruací

Dobrý den. S partnerem jsem měla pohlavní styk 2 dny před očekávanou menstruací...

Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den,hned po pohlavním styku jsem měla trochu krve na kalhotkách a nevím...

Panenská blána-jak poznat protržení, příznaky těhotenství.


Otok stydkého pysku

Dobry den, obracim se na Vas s dotazem. Mela jsem zanet mocoveho mechyre, lecen...

Nepravidelná menstruace po pohlavním styku

Dobrý den, je mi 17 let a HA neberu. 19.4. jsem dostala ms a 24.4., jsem měla...

Odstranění polypu

Dobrý den. Gynekolog mě poslal do nemocnice na zákrok k odstranění polypu. Přesně...

Bolest kolene

Dobrý den, Už třetím rokem mě bolí koleno vepředu jakoby těsně nad čéškou...

Kožní obtíže intimních partií

Dobrý den, mám, možná banální dotaz. Kolem kořene penisu, tříslech a místy...

Prasklinky,mokvani v oblasti konecniku

Dobry den, uz nevim kam se obratit,byla jsem u nekolika ,,odborniku,, kozni,chirurgie,...

Dlouhotrvající zahlenění

Dobrý den, už více jak 2 roky mě trápí ustavičné zahlenění, které mě nutí...

Trávicí obtíže po odstranění žlučníku

Dobrý den, jsem 2 měsíce po laparoskopické operaci žlučníku, který byl chronický...

Hnědý výtok


Reklama
Zavřít