Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jsem po opakovaných gynekologických operacích, srůsty, je možné mít miminko?

Neplodnost a IVF Anna 23.11.2018

Dobrý den, jsem po 4 gynekologických operacích a 1 císařském řezu (akutním) první operace byla klasická, další již laparoskopicky. Vždy se jednalo o cysty na vaječníku (obou) v prvním případě měla cysta průměr přes 10 cm byla plná krve a praskla do dutiny břišní. Mám obrovské srůsty, odebrali mi vejcovody a defacto nemám už levý vaječník. Při předposlední operaci mi přes srůsty prořízli střeva. Nakonec se podařilo IVF a narodil se syn. Bohužel další dítě údajně mít nemohu, ale ráda bych věděla, pokud mám stále menstruaci a dělohu v pořádku, zda by byla možnost mít další dítě? Srůsty bohužel mám a s odstraňováním je to nekonečný příběh.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, nevím, zda jsem přesně pochopila, na co se ptáte. Je tu několik možností. Jestli se ptáte, zda můžete normální cestou otěhotnět, pak pokud Vám odstranily oba vaječníky, otěhotnění není možné (vajíčko se nemá jak dostat do dělohy).
Další možnost je odebrání vajíček a jejich oplodnění in vitro a následně umístění embrya do dělohy. Toto možné je. Ale nemohu posoudit, zda by toto byl vhodný postup vzhledem k opakovaným srůstům a dalším komplikacím, které jste prodělala. Nejlépe by Vám odpověděl Váš gynekolog- je také potřeba vědět, jak se zhojila jizva po císařském řezu na děloze. Pokud je jizva slabá či jsou přítomny jiné komplikace, těhotenství se nedoporučuje (riziko "prasknutí" dělohy).
Po tom, co vše jste prodělala, si osobně myslím, že další těhotenství by bylo velmi rizikové jak pro Vás, tak pro miminko. A také musíte myslet na to, že již jedno dítě máte. Pro Vašeho syna je důležití mít mámu. Všechny tyto skutečnosti je potřeba zvažovat.
Váš dotaz předám k posouzení ještě i specialistovi- gynekologovi - aby připojil i svůj názor na Vaší otázku. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Pani doktorka Vam odpovedela velmi presne a odborne- ja jen dodam ze musite vycházet ze zdravotního stavu ktery mate- je rada zen ktere deti neměli a mit nebudou coz je Uplne jina kategorie problemu nezli nyni řešíte Vy.
Srusty mate patrne proto ze pro jejich tvorbu mate dispozici stejne jako někomu se tvoří keloidní jizvy na kuzi
Nejsem si jist zda neni rozhodnuti mit dalsi dite medicinsky velmi komplikovane
Preji pekny vecer
MUDr Ludek Fiala MBA

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Anno,
pokud nemáte vejcovody, je přirozené otěhotnění vyloučené.
K otázce rizikovosti těhotenství by bylo nutné přesně znát detaily z Vaší lékařské dokumentace.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

Srůsty
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je možné,že po...
Srůsty
Dobrý den,chtěla bych se zeptat..měla jsem 6 operačních...
Bolesti, začátek těhotenství, srůsty po operacích
Dobrý den, jsem těhotná 5.-6. týden, už přes týden...
Srůsty
Dobrý den. zhruba měsíc mám bolesti v pravé části podbřišku,...
Snaha o miminko
Dobrý den pane doktore,uz nejakou dobu se snazime s...
Srůsty
Dobrý den. Již dva měsíce mám bolesti v pravé části...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jsem po CMP, nyní mě trápí bolesti hlavy, brnění končetin, únava

Dobrý den, je mi 25 let, jsem rok po CMP způsobenou antikoncepci a poslední...

Jsem po dobrání antibiotik, mám stále zimnici a bolesti na průduškách

Dobrý den, prosím o radu, měla jsem zánět průdušek-přeléčený KLACIDEM na 7 dní,...

Jsem po embryotransferu

Dobrý den, jsem 11. den po ET jednoho třídenního embrya, IVF ICSI. Test je dnes...

Jsem po extrakci osmičky, z rány mi vytéká páchnoucí tekutina

Dobrý den, jsem 10 den po chirurgicke extrakci osmičky dole byla na ležato...

Jsem po extrakci zubů- osmiček

Dobrý den, Jsme třetí den po extrakci dvou spodních osmiček. Jedna strana tváře...

Jsem po extrakci zubu, bolí mě ucho

Dobrý den jsem 8 den po extrakci 7 a 8 vpravo nahoře, rána se hojí pěkně. Bolí...

Jsem po KET

Dobrý de, chtěla bych se zeptat... Jsem po KET 6 denní embryo,který proběhl...

Jsem po mozkové příhodě, je vhodný kurz potápění?

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Chtěla bych absolvovat potápěčský kurz...

Jsem po obřízce, zúžené ústí močové trubice

Dobrý den, Ve středu jsem podstoupil zákrok úplné obřízky. Dnes jsem si všiml...

Jsem po odstranění kondylomat, udělaly se mi červené pupínky na penisu

Dobrý den, jsem dva měsíce po odstranění dvou drobných kondylomat. Asi před...

Jsem po operaci apendixu

Dobry den,jsem po operaci apendixu. Operace byla klasickym rezem. Ve ctvrtek...

Jsem po operaci dělohy a ...

Jsem po operaci dělohy a vaječníku. Operace se protáhla k vůli srůstu na 3 hod....

Jsem po operaci fundoplikace

Dobry den,Jsem po operaci fundoplikace mam Barretův jícen asi 10 dni po operaci...

Jsem po operaci hemoroidů, nyní jsem vyloučil větší množství krve

Dobrý den, jsem 25 dní po zákroku HAL (hemoroidy 2 stupně) a nyní jsem vyloučil...

Jsem po operaci hemoroidů, po 20 dnech došlo k lehkému krvácení

Dobrý den, jsem 19 dní po zákroku diodovým laserem hemoroidů II. stupně /s...

Jsem po operaci hlavy a slepého střeva, necítím se dobře

Dobrý den, jsem měsíc a půl po operaci hlavy (šant) na odvod mozkomíšního moku...

Jsem po operaci jicnu fundoplikace

Jsem po operaci jicnu fundoplikace 9 tydnu,mužu už pit kafe + kapučino děkuji...

Jsem po operaci kolene

Dobrý den,jsem po operaci kolene ,konkrétně po artroskopii,v propouštěcí zprávě...

Jsem po operaci kycel.kloubu

Hezky den preji,jsem po operaci kycelniho kloubu na pravem kycly.Mam umely poze...

Jsem po operaci menisku, mám křečové žíly

Hezký večer přeji, jsem dnes po operaci prasklého menisku a na druhé noze neoperované...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Aescin a alkohol

Dobrý den,užívám lék Aescin Teva na zlomenou ruku,kterou mám týden po operaci....

Přenos svrabu z morčete na člověka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně přenosu svrabu z morčete na člověka....

Naražený prst na noze


Vertigo

Syn, 18 let, zdravý, před 5 dny náhle v sedě u večeře začalo celkové motání...

Madmonq


Bolest penisu a podbřišku

Chci se zeptat, přítele už skoro dva týdny bolí penis a oblas mezi penisem a...

Náhlá nevolnost která do hodiny odezní

Dobrý den , je mi 20a mám problém .. za poslední 3 měsíce se mi už stalo asi...

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Bušení srdce

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat buší mě srdce ale v krku ,slyším to a je to...

Bolest konečníku a podbřišku

Dobrý den, Chtěla bych poradit. Mam bolesti konečniku a pod bříška. Vyšetření...

Sliznice oka

Dobré ráno, chtěla jsme se zeptat jestli je možné, že se mi odchlípla vrchní...

Pivo a lék Isoprinosine

Dobry den dostal jsem na posileni dle lehce snizeni na imunologii viz priloha...

Únava, bolest hlavy

Dobrý den. Chci se zeptat. Přítel poslední dobou trpí neustálou únavou, je bez...

Podčelistní bolestivé zduření

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jakby jak je spodní čelist tak asi urpostřed...

Vystouplá klíční kost

Dobrý den, nahmatala jsem si v období kolem vánoc ,,zvětšenou" pouze jednu klíční...

Bolest v podbřišku vystřelující do konečníku


Xarelto

Dobrý den,asi tak 3 měsíce užívám na ředění krve xalerto a zajímá mě jaké léky...

Bolest pod hrudním košem

dobrý den,manžel má v poslední době potíže stím,že při nějaké činnosti mu proletí...

Píchání na levé straně hrudníku

Je mi 16. Sem tam do tejdne mě píchá na levé straně hrudi nebo pod levým ramenem,...

Nealko pivo na léky?

dobrý den prosim vás mužu pit nealkoholické pivo na prášky doxybene 200mg děkuju

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.