Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kašel po COVIDU a vyšší počet bílých krvinek.

Hematologie Radek 22.12.2020

Dobrý den, v průběhu září jsem zřejmě prodělal covid. Nebyla horečka (teplota max 37.1), ani bolesti hlavy, ani ztráta čichu, ale nechutenství a úporný kašel. Pomohl klidový režim a coldrex hot drink, během cca 14 dnů jsem se cítil téměř zdráv. Zůstalo ale občasné pokaslavani, a cítim zahleneni (obcasne zapiskani na plicích) . Proto jsem min týden navštívil lékaře, kde udělali odběr krve a vyšly mi vyšší leukocyty 17 a při druhém odběru 18. Letos jsem prodělal asi 4mesicni stresové stavy, z důvodu ztráty blízké osoby a značných finančních ztrát. Nyní čtvrtý měsíc bez stresu a můžu říct, že tak dobře jsem se dlouho necítil. Možná vůbec nikdy. Trénuju opět pětkrát týdne silový i kardio trénink (s rozumem). Teď jsem ale vyděšen kvůli leukémii. Nemám žádné příznaky žádné noční pocení, krvacive projevy, dokonce ranka po vpichu při odběru se zatáhne velmi rychle (to uznali i sestřičky na odběru, a to mám Willebrandovu chorobu), ani nechutenství, ani bledost, natekani kotníku. A hlavně žádna únava, jsem doslova nabitej energii. O nějakem zadýchaní nepřiměřenem po fyz zátěži nemůže být vůbec řeč. Děsí mě proto představa, že bych měl takto vážnou chorobu. Nemůže být spíše nějaký zánět na pruduskach nebo plicích? Když přetrvává občasný kašel. Já se lékaře ptal, zda nemůže být dojezd covidu a nebo také dojezd stresoveho období. Covid ano, stres prý ne. Přitom tady lékaři uvádějí, že stres i větší fyzická aktivita může leukocyty zvednout. Tak já nevím. Každopádně I kdyby to bylo vážný, tak budu bojovat. Děkuji za Váš případný názor a přeji krásné Vánoce a do nového roku jen to dobré

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobré ráno,
děkujeme za Váš dotaz.
Chápu Vaše obavy , ale spíš půjde o reakci po náma...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zvýšený počet bílých krvinek
Dobrý den, je mi 21 let a už cca půl roku mám zvýšenou...
Nízký počet bílých krvinek
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Moje dcera (5let)...
Vysoký počet bílých krvinek
Moje dvouletá dcera má světlou pleť. Proto byla již...
Snížení bílých krvinek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. dnes jsem si volala...
Nizky pocet bilych krvinek
Dobry den, mam roztrousenou sklerozu a prechazim na...
Zvýšený počet bílých krvinek
Dobrý den chtěl bych se zeptat. Byl jsem dnes na odběru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kašel chronický

Dobry den. Pisi ohledne sveho syna Tomaska, kteremu je 5 let a casto trpi na...

Kašel mám pořád

Dobrý den mám prosbu, po stresové situaci/tragické úmrtí manžela/ asi po půl...

Kašel miminka: bez příčiny?

Dobrý den, velmi pěkně prosím o radu: mám 4měsíčního syna, který prakticky od...

Kašel nejasné etiologie

Dobrý den, je mi 14 let, nejsem nemocný, ale někdy zakašlu, Nevím čím to je...

Kašel nepřechází ani po antibiotikách

Dobrý den,dne 5.12.2021 jsem navštívila pohotovost měla jsem šílený kašel a...

Kašel neznámého původu

Dobrý den, od ledna 2016 mám doma zakrslého králíka. Od dubna mám trpím rýmou...

Kašel od Vánoc

Dcera 6 let. Od Vánoc kašle. Chodila do skolky. V novém roce se kašel zhoršil....

Kašel po ACEi

Dobrý den, před nedávnem jsem s Vašimi lékaři řešila dlouhodobý kašel, kterým...

Kašel po covid-19

Dobrý den. Dcera (8 let) měla 14.11. pozitivní PCR test na covid. První zhruba...

Kašel po COVIDu

Dobrý den,jsem par dní po karanténě, byla jsem pozitivní na Covid dne 20.10,příznaky...

Kašel po čištění komína

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz. Je mi 24 let. Léčím se (jen při sezónních...

Kašel po hexe?

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkovací látky hexavakcíny. U syna proběhla...

Kašel po jídle

dobrý den.Chci se zeptat na problém,který trápí mého syna.Je mu 31let,jinak...

Kašel po námaze

Dobrý Den trápí mě bolest na hrudi, někdy svědění hrudníku, hlenovitý kašel...

Kašel po narkoze

Dobry den, jsem po laparo operaci zlucniku. Paty den po operaci jsem dostala...

Kašel po proběhlém zánětu průdušek

dobry den ..mel jsem zanet prudusek a uz ,tak tyden kaslu a kdyz se nadechnu...

Kašel po prodělání Covid-19

Dobrý den, již delší dobu (cca 8 měsíců) pokašlávám, někdy více, někdy méně. Vše...

Kašel po ránu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za svého manžela(26let). Má už asi 3roky problém...

Kašel po ránu u kuřáka a vyšetření plic

Dobrý den, můj manžel je od 19 let kuřák. Dnes je mu 44 let. V minulosti kouřil...

Kašel po zánětu průdušek

Dobrý den. Manžel (30 let) chytil v polovině března od syna tzv. "zelenou" rýmu....