Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kolisavy krevni tlak

Klára . 6.1.2015

Dobry den, chtela bych se zeptat na muj problem. Je mi 24, normalni alergie, jinak zdrava. Zacalo to omdlivanim od leta. Omdlivani, pocity na omdleni, nevolnosti a unava. Pri sexu me brni ruce, mam buseni srdce a nekdy i omdlim. Na konci roku jsem byla na kardiu + holtr, srdce je v poradku, ale problem bude asi v tlaku. Ted si merim pravidelne tlak a puls a vidim, jak se mi stale meni. Nejvic me znepokojuje, kdyz sedim v klidu a namerim si 120 puls. Tady jsou nektere me mereni - 156/140 puls 23, 120/70 p.85, 147/130 p. 50, 99/53 p.69, 115/70 p91, 123/79 p.120... Ziji uz delsi dobu v zahranici, ceka me jeste spankova laborator a pokud se mi nezlepsi omdlivani, tak bych mela jit asi na nejaky test s tlakem a pulsem. Leky na tlak se mi vubec nechteji brat, lekar uz mi o nich rikal, ale vim, ze jak se s nimi jednou zacne, tak uz se jich nezbavim.. Predem dekuji za jaakekoliv informace.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Kláro, omdlívání může být způsobeno např. poklesem tlaku, poruchou srdečního rytmu (to bylo zřejmě vyloučeno Holterovským monitorováním), ale může mít i příčiny nekardiální - např. neurologické, při potížích s krční páteří apod., většinou je vhodné doplnit i neurologické vyšetření. Používáte k měření tlaku a pulsu kvalitní přístroj?? Hned první měření je prakticky nemožné a považuji ho za technickou chybu (156/140, puls 23.....). Jinak Vámi udávané hodnoty tlaku rozhodně nejsou důvodem k léčbě a u zdravých lidí tlak i během dne lehce kolísá. Puls běžně kolísá cca mezi 60-90 tepy za minutu. Při sklonu k tachykardii (rychlému tepu) se podávají malé dávky léků na zpomalení tepu, které většinou i trochu snižují krevní tlak - předpokládám, že Váš lékař měl na mysli právě tyto léky. Pokud bude po kardiální stránce vše v pořádku, doporučuji neurologické vyšetření.

Související dotazy

Kolísavý tlak
Přeji dobrý den. Je mi 70 let a neberu zatím žádné...
Hormonální léčba vysoká krevní tlak
Dobrý den, hodně se liší informace. HA už jste psala,...
Krevní tlak
Dobry den. Mam 36rokov. Sportujem a to posilovanie...
Krevní tlak
Dobrý den, při preventivní prohlídce mi byl naměřen...
Krevní tlak
Dobrý den, v návaznosti na mé předchozí dotazy zaměřené...
Krevní tlak
dobrý den chci se zeptat může být krevní tlak zvýšen...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kolísaní tepu

Dobrý den. mám problém a potřeboval bych poradit. Když si nahmatám tep tak cítím...

Kolísání tlaku

Mám 79 let, 7 roků se léčím na nedomykavost chlopní 2-3, vysoký tlak a cholesterol....

Kolísání tlaku v těhotenství

Dobrý den, jsem v 28 -29 týdnu těhotenství, čekám dvojčata a poslední týden...

Kolísání tlaku, studené ruce

Dobrý den, je mi poněkud nevolno a ráda bych se zeptala, zda to podle Vašeho...

Kolísání váhy po operaci štítné žlázy

Dobrý den, v červnu 2009 jsem podstoupila totální odstranění štítné žlázy a...

Kolisanie ostrosti jedneho oka

Dobry den, asi 3 tyzdne mi pocas dna kolise ostrost praveho oka.Vzdy rano je...

Kolísavá cukrovka

Dobrý den, je mi 42 let a mám cukrovku 1. typu. Píchám si inzulin Actrapid...

Kolísavá hladina draslíku

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na kolísající hladinu draslíku v krvy. Jednou...

Kolísavá štítná žláza

Dobrý den, ráda bych poprosila o váš názor. Mám leta (cca 10l) sníženou funkci...

Kolísavé TSH a autoimunitní thyreoitida

Dobrý den, prodělala jsem autoimutní thyreoitidu. Počátkem dubna bylo TSH nízké:...

Kolísavý krevní tlak

Dobry den. Chtel bych poprosit o radu. Moje pritelkyne posledni 3 dny trpi...

Kolísavý krevní tlak

Dobrý den,mám problém s kolísavým tlakem.Léčím se s hypertenzí ,beru tři druhy...

Kolísavý krevní tlak

dobrý den, zajímá mě zda je normální kolísavý krevní tlak , kdy při meření mám...

Kolísavý krevní tlak

Dobrý den. Skoro dva roky se lečím na vysoký krevní tlak který byl 167/98 v...

Kolísavý krevní tlak, nebo nepřesný tlakoměr na zápěstí?

Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi byla zjištěná nově zachycená hypertenze...

Kolísavý tinnitus

Dobrý den, v dubnu 2014 mě zničeho nic začalo pískat v levém uchu (14-16khz)...

Kolísavý TK a závratě

Dobrý den, v poslendí době se mi častěji stává, že se mě točí hlava. Je...

Kolísavý tlak

Dobrý den, ráda bych se zeptala, beru Telmisartan milan půlku 80mg na snížení...

Kolisavý tlak

Dobrý večer,je mi 25 let, jsem sportovec a již už jsem Vám tady jednou psal...

Kolísavý tlak

Dobrý den, jsem již měsíc na neschopence, často mívám zvýšený tlak i 150/100,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×