Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kombinace léku

Chronická bolest Alena 20.10.2014

mám těžké vývojové vady páteře, špatná léčba skončila operací. L páteře, odstraněny plotenky L4/5, L5/6, páteř zpevněna šrouby, dráty, těžká skoliaza hrudní i krční patere, artróza SI skloubení. Dusledkem kořenové syndromy z nichž nejhorší. L4/5, neuropatie. Jedná se o stav trvající 15 let.
Po zkoušení různých analgetik (včetně ocxycontinu) jsem skončila u tramadolu. Je to zatim jedine analgetikum, které mi umožňuje bice méně normálně fungovat a nedela mi žádné problémy. Samozřejmě cvičím. Pred několika lety jsem prezila embolii a následně jsem začala trpět úzkostí (potíže s dýcháním, zjevně psychogenní). Neurolog mi predepsal
Cipralex a upozornil na serotoninovy syndrom v kombinaci s Tramalem, s tím že to mám přesto zkusit.
Kombinovala jsem tyto léky několik lek, v důsledku Cipralexu uz jsem nemusela uzivat tramal retatd 200, stačilo 100, 150.
Poslední rok jsem prodělala několik operací na levé casti obličeje (dutina, čelist) - výsledek neuralgie trojklanneho nervu a znova úzkost.
Výměna Cipralexu za Elify (momentálně 75 denně) . Zatím užívám 6 den, nebyl to ze začátku dobrý trip, ale nežádoucí účinky pomalu mizí, vím že neni možné soudit po pár dnech.
A jde mi o serotoninovy syndrom. Zatím jsem tramal nevzala, když ležím v posteli, není to potřeba, ale co dál? Dá se nejak soudit podle předchozích zkušeností s Cipralexem, ze budu moci brát Tramal k Elify?
Nesteroidní antirevmatika pro mě nejsou, mám v anamnéze Helicobacter pylori. Na oxycontin jsem reagovala špatně. velmi děkuji za odpověď

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. Reakce na léky bývá do značné míry individuální, ale riziko vzniku nežádoucího účinku typu serotoninového syndromu bude obdobná jako u Cipralexu. Je třeba to vyzkoušet, jde také o to, jaké dávky tramadolu potřebujete - čím vyšší dávka, tím vyšší riziko daného než. účinku. Jinak je samozřejmě třeba se ohledně léčby bolesti a kombinací léků obracet především na vašeho ošetřujícího lékaře. Jen bych poznamenal, že "anamnéza Helicobacter pylori" neznamená nutně nemožnost užití nesteroidních antirevmatik - jejich nežádoucí účinky lze vhodně tlumit léky chránícími trávicí trakt - byly by to sice další tablety navíc, ale z hlediska bolesti je kombinace léků lepší, než vysoká dávka jednoho léku, zvláště za daných okolností tramadolu. Také pro bolest typu neuropatie jsou vhodné další léky, které nezmiňujete (gabapentin, pregabalin...). Takže se Vašeho lékaře nebo lékařky zeptejte i na toto, pokud jste to ještě neprobírali... Chápu, že je Vaše situace z hlediska léčby svízelná, ale věřím, že bude možné léčbu nastavit tak, aby bolesti byly co nejméně obtěžující.

Související dotazy

Kombinace léků
Dobrý den, prosím o radu ohledně kombinace léků. Onemocněla...
Kombinace léků
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je vhodná...
Kombinace léků
Chtěla bych vědět, zda-li je možná nebo škodlivá kombinace...
Kombinace léků
Dobrý den, chtěla bych vědět, zda nevadí kombinace...
Kombinace léků
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kombinaci léků....
Kombinace léků
Chtěla bych se zeptat,zda kombinace léků které užívám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kombinace leku

Dobry den,chtela jsem se zeptat,beru Warfarin,euthyroh a vasocardin.Potrebovala...

Kombinace léků

Prosím, je možné souběžně užívat Bioaktivní selen+zinek a komplexní péči Donna...

Kombinace léků

Dobrý den, prosím o radu ohledně kombinace léků. Onemocněla jsem anginou - beru...

Kombinace léků

Dobrý den, mám dotaz ohledně vzájemné kombinace léků Helicid 20mg, Budenofalk...

Kombinace léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kombinaci léků. Užívám ráno Medrol a večer...

Kombinace léků

Dobrý den. Rozešel se se mnou přítel a mě to hrozně vzalo, byl jediný koho jsem...

Kombinace léků

Prosím, lze kombinovat (současně užívat)léky na ředění krve (Warfarin) a na...

Kombinace léků

Dobrý den, je mi 69 let a beru dlouhodobě léky na vysoký tlak. Mohu pro lepší...

Kombinace léků

Dobrý den, psal jsem sem již nedávno ohledně bolestí břicha od října, a ztráty...

Kombinace léků

Dobry den beru prothiazen a amisulprin mylan a chtchtela jsem se zeptat jestli...

Kombinace léků

Ospen 1000 + ibalgin 400. Lze? Děkuji

Kombinace léků

Dobrý den, Rád bych, kdybyste mi mohli poradit a posoudit toto. Užívám Celadrin...

Kombinace léků

Dobrý den, ráda bych se zeptala na kombinaci léků. Pro navození cyklu a podporu...

Kombinace léků

Dobrý den, potřebuji poradit, ohledně užívání léku Mycomax. Ten mi předepsala...

Kombinace léků

Dobrý den, Rád bych, kdybyste mi mohli poradit a posoudit toto. Užívám Celadrin...

Kombinace léku

Dobrý den,ráda bych se zeptala jestli můžu kombinovat léky Sinupret a Stoptussin...

Kombinace léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se níže uvedené léky nějak nekříží...

Kombinace léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli léky, které dlouhodobě užívám, jsou...

Kombinace léků

Vnuk má spálovou angínu lékař mu předepsal Ospen 750 krka mohu mu podávat i...

Kombinace léků

Dobrý den, cca 12 dní beru lék Eliquis 5 mg / 1-0-1/.Léky na bolest beru velmi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vodnaté puchýřky rukou i nohou

Dobry den,střídavě na nohou i rukou se mi tvoří drobné puchýřky,které zaschnou,...

Biologická léčba a její vliv na plodnost

Dobrý den, můj partner trpí revmatoidní artritidou, nyní mu byla schválena biologická...

Preejakulát a otěhotnění


Autovakcína

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda užívání autovakcíny může přechodně zhoršit...

Mám pocit jako by sem ty zvratky vdechla

Dobrý den měla bych ještě dotaz bohužel mi přijde že je pořád něco a já se pak...

Zvracení zeleného obsahu


Boreliosa


EEG

Dobrý den mohl bych se zeptat na výsledky EEG? CO to znamená ? Díky

Bolest břicha opakované zadání


Třes po mozkové příhodě

Dobrý den je možno odstranit třes po mozkové příhodě žena 35 let teď máme jet...

Bolesti kotníku

Dobrý den, je mi 31 let a již 14 dní mám mírně oteklý kotník. Z vnější strany...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Xarelto a alkohol


Svědění a zarudnutí penisu

Dobrý den, po delší době (zhruba dva roky) jsem měl sex, hned druhý den večer...

Únava, bolest svalů, obava z COVID -19

Dobrý den, je mi 36 let, kromě alergie na pylya lehkého astmatu netrpím žádným...

Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


ANtibiotika a alkohol


Vynechání antikoncepce

Dobry den, beru prášky stodatte. Zapomněla jsem si vzít v druhém měsíci užívání...

Bolest lýtka

Dobrý den, již asi 3 týdny mi pobolívá pravé lýtko, při zvýšené námaze je to...

Přeskakování srdce

Dobrý den, pociťuji časté přeskakování srdce a to hlavně v noci. probudím...

Reklama