Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Komplikovaný porod

Lenka 19.10.2018

Dobrý den,
pane doktore,chtěla jsem si jen pozjišťovat více info o mé situaci,která mne velice trápí.
Mám za sebou dva těžké porody-teda dle mne těžký porod a ohrožení miminka.Porod v roce 2003 byl na ,,vlas,,stejný jak druhy porod v roce 2013.Měla jsem křížové bolesti 8 hod,než jsem mohla jit na sal,žádné tlum.léky mi nedali..Dcery mi v obou případech nešly vytlačit-dle mudr to nebylo mnou,ale že dcery se v určité fázi neotočily jak měly..Obě dvě se mi sekly v porodních cestách,cely porodní personál kolem mne lítal,já 02 maska,léky do žíly,tlačit jsem měla i mimo stahy,mudr mi skákal ze žebříku na břicho-holky se narodily úplně modré,po 1.15min,kdy je křísily začaly dýchat,mladší dcera měla stlačenou hlavičku-ještě po propuštění z porodnice,zlomenou klíční kost.Absolvovaly jsme kvuli těžkému porodu neuro vys a cvičily vojtovku-dětska mudr nas sledovala vic.Bylo mi řečeno,že další porod,vzhledem k předchozim bude kdyžtak císařem.To mi řekli 2 doktoři i vzhledem k tomu,že dcera měla i 4kg a 52 cm. Dnes jsem těhotná a muj gynekolog mi cisař nechce dovolit,že ve zprávách z nemocnice,vše probíhalo ok.Což nechápu,když dle mne nám šlo o zdraví a možná i život.Mám paniku rodit přirozeně,že se vše bude opakovat a skončí to hůř.Chtěla jsem vědět,jak mám postupovat,abych mohla mít cisař a jak se postupuje,když znovu tato situace nastane a doktor mi skákanim na břicho ditě nevytlačí,Kleste a zvon odmitám.Mám z klas.porodu opravdu strach,večer nemohu spat,kdyby se mi to stalo 1x,řeknu si,že ok už se to nestane,ale 2x stejný porod a mudr.mi tvrdí,že vše bylo ok.Mě se to nezdá,zvažuji i jiného gynekologa,ale zda by mi to pomohlo.
Děkuji za přečteni meho dotazu a za odpoved. Doplnění informací: děkuji za odpověď,lékař mi skákal na břicho,protože dítě u obou porodu se ,,seklo,, v porodních cestách a nešlo ven,né že bych já odmítala kleště,zvon,prostě mi skákal na břicho,ať dítě dostane ven.Děti byly bez známek života 1 a 2Os.,což mne stresuje a mám obavy i u dalšího porodu.Dcery mají lehké dysfunkce,nic hrozného,ale je to porodem.Proto jsem chtěla slyšet další názory,aby nedošlo opět k této situaci.Z císaře mám respekt,ale myslím si,že bude šetrnější pro děti víc.
Děkuji za Vaše odpovědi,já mám z klas.porodu paniku a obejdu si ještě ty doktory,které jsme musely po porodech navštěvovat a kroutili hlavou,že jsem rodila klasicky,třeba mi pomohou.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, protože máte strach z opakovaných komplikací při porodu a intuitivně cítíte, že by jste měla rodit císařský řezem, měl by to Váš gynekolog akceptovat. Na druhé straně je třeba zase respektovat, že přirozený porod je přirozený porod. Také můžete absolvovat přípravu na porod s pomocí psychologa. Protože Váš dotaz spadá do kompetence odborného lékaře, předávám jej ke zodpovězení specialistovi.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý večer, nevím,co na Vaši otázku odpovědět. Vynucovat si císařský řez přece nelze. Chápu, že máte obavy, ale i císařský řez má svá rizika a ne náhodou 80% závažných komplikací matek se udá v souvislosti s císařským řezem. Nevím, proč Vám lékař při porodu "skákal na břicho", zdali to nebylo jen proto, že jste odmítla porod kleštěmi nebo zvonem, které jsou jistě šetrnější a dostanou miminko z porodních cest dřive nežli ono skákání na břicho a tím i děti jsou lepší po porodu, pakliže k ukončení dojde, včas ne až se vyčerpají rezervy miminka a to je pak nutné křísit. Nicméně nerozhoduje o způsobu porodu gynekolog, ale porodník na sále při příjmu, neboť ten za Vás a Vaše dítě odpovídá.. S pozdravem PL.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, znovu a opět říkám, že postup skákání na břiše (jestliže nejde o přidržení dělohy během 1-2 kontrakcí a pak se dítě porodí) není běžným postupem a nemělo by se provádět, jelikož se jen oddaluje použití účinnějších metod vybavení dítěte v kratším čase, tak, aby nedošlo k jeho poškození z důvodu hypoxie=nedostatku kyslíku. Rozhodně vhodnost té či oné metody k ukončení těhotenství musí posoudit lékař nebo porodnice, kde budete rodit a závisí na velikosti plodu, pánve a i dalších okolnostech. S pozdravem PL

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Porod
Dobrý den. V roce 1996 nebo 97 jsem 2x prodělala...
Porod
Dobrý den, Jsem v 35.týdnu těhotenství a lékaři mi...
Petechie po porodu
Dobrý den, měla jsem komplikovaný porod - těhotenská...
Porod
Dobrý den, mám malinký dotaz. Před 10 měsíci jsem...
Porod?
Dobry den nedavno jsem Vam psala-pro info kopiruji...
Porod
Dobry den,jsem v 7 mesici tehotenstvi a byl mi prokazan...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Komplikovaná migréna

Dobrý deň, mám 20 rokov a trpím komplikovanou migrenou. Prvy krát ked sa mi...

Komplikovaná migréna

Dobrý den.Můj dotaz se týká nálezu po komplikované migréně u mého 12 let.syna.Mžitky,bolest...

Komplikovaná operace slepého střeva

Dobrý den, jsem již měsíc po komplikovanější operaci slepého střeva. Rekonvalescence...

Komplikovaná revmatoidní artritida

Dobrý den,můj otec ma 62 let má lupenku a současně trpí revmatoidníu artritidou.Do...

Komplikovaná zlomenina bérce - bolesti

Dobrý den, v srpnu 2014 jsem prodělala komplikovanou tříštivou zlomeninu...

Komplikované hojení po operaci kýl

Dobrý den, prosím o radu. Syn 34 šel na operaci tříselné kýly 21. 5. 2017, laparoskopicky...

Komplikované hojení po prodělané mykoze

Dobrý den. Na vaginální mykózy či záněty vůbec netrpím, i přesto, že jsem diabetička...

Komplikované problémy

Dobrý deň, Moj problem sa zacal niekedy pred 2 rokmi kedy ma tak raz za mesiac...

Komplikovaný nález na páteři

Dobrý den prosím o radu a vysvětlení Lékařské zprávy Mr..Mám chronické bolesti...

Komplikovany porod

dobry den, do ktere minuty se provadi akutni cisar? neni uz riziko to, kdyz...

Komplikovany prenos??

Dobry den, chcem sa spytat, ci je mozne, aby partnerka, ktora ma na puse herpes,...

Komplikovaný problém

Dobrý den, chcela by som sa s vami poradiť. Co môže spôsobovať znížený objem...

Komplikovaný problém

Dobrý den, chcela by som sa s vami poradiť. Co môže spôsobovať znížený objem...

Komplikovaný průběh varicely

Dobry den.Muj 5lety vnuk prisel ze skoly velmi unaveny,bez chuti k jidlu.Vzdy...

Komplikovaný stav 2,5 leté pacientky

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať na zdravotné problémy u mojej 2,5 ročnej vnučky.Bola...

Komplikovaný zánět

Dobrý den, před půl rokem mi začaly gynekologické potíže související s bílým...

Kompozitní výplň

Dobrý den. Chci se zeptat, zda by šlo, když mám zubní kazy, použít kompozitní...

Kompozitní výplně

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o odpověď na můj dotaz. Před několika lety...

Komprese kořene L5

Jsem 3 týdny po operaci bederní páteře. Výhřez ploténky se sekvestrem tlačícím...

Kompresivní fraktura obratle

Dobrý večer pane doktore, můj partner měl ve čtvrtek po obědě úraz a utrpěl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tvrdá bulka pod středem hrudního koše


Alkohol a bolest kolen


Bolest oka

Dobrý den, již asi tak 2-3 měsíce mám divný pocit tlaku na oku. Někdy mám dojem,...

Vysoká sliznice dělohy

Dobrý den, je mi 38 let, mám 2děti a po druhém porodu mám už cca 3 roky problém...

Suché lůžko po vytržení zubu

Dobrý den, již poněkolikáté využívám vaši poradnu a vždy jste mi poskytli dobrou...

Játra


ASK kolene

Zdravím, jsem 5 dnů po ASK pravého kolene, ve zprávě bylo napsáno, že šlo o...

Bolest ramene


Alkohol a játra a slinivka


Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Svědění a pálení konečníku

Dobrý den, je mi 22 let a už přes půl roku mě trápí svědění a pálení konečníku....

Bartoliniho cysta

Dobrý den. Jsem 3 týdny po zákroku, kdy mě zbavovali bartoliniho cysty. Už na...

Steatofibróza jater

Mám steatofibrózu jater. Nyní mi lékař předepsal antidepresivum Asentra50. V...

Co by jste mi tedy doporučili na zvětšení penisu ?


Vysoké CRP


Bolest trojklanného nervu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat nco může znamenat,když mě už 4dny bolí levá...

Citalon

Dobrý den, je mi 16 let a již dva roky užívám Sertivan 50 mg, 1 tabletku. Nyní...

Časté chození na záchod u 7 letého syna

Dobry den, syn 7 let ma problem s castym chozenim na velkou. Chodi cca 7 za...

Zvětšení pravý vaječník?

Mám už tři dny potíže s bolení v podbřášku náznaky byli na slepé střevo zvracení...

Tepová frekvence

Dobrý den, mám tep 98 za minutu, když jsem v klidu a kolem 170 po sportu. Chtěla...

Zavřít reklamu