Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kondylomata - recidiva?

Pohlavní nemoci Jan 28.5.2018

Dobrý den. Psal jsem už včera, že jsem spal s dívkou, která prodělala odstranění kondylomata asi před třemi roky. Mel s ni nechráněný styk právě včera a dnes jsem zjistil, že je má zřejmě projevy řeči divy viz fotka. Vůbec nevím co mám dělat. Mam strach, že je taky dostanu a že jejich projevy budu mít i v ústech, neboť jsem sahal i tam a pak následně líbal. Můžete mi prosím poradit postup, co dál? Nebo je jiste, že se mi také projeví?
Děkuji ta odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, nejlepší by bylo navštívit lékaře, aby Vaši přítelkyni prohlédl a nález zhodnotil (nejsem gynekolog, abych nález adekvátně posoudila, ale nezdá se mi, že by nález byl typický pro kondylomata; ale jak píši, specialista nejsem, proto bych doporučila vyšetření příslušným specialistou).
HPV jsou přenosné pohlavním stykem (kondom nechrání před HPV, ale snižuje virovou nálož) i přímým kontaktem. Popisuje se, že u mnoha osob virus z organismu spontánně vymizí bez znatelných následků do cca 2 let od nákazy. Pokud k tomu nedojde (a virus tedy v organismu přetrvává), projeví se nákaza onemocněním (např. genitální bradavice a další). Onemocnění se tedy může projevit i za mnoho let od prvotní nákazy HPV (vyvíjí se plíživě, v řádu měsíců až let). Můžete tedy patřit mezi osoby, které se s viry vypořádají a onemocnění následně nevznikne.
K tomu, co máte nyní dělat. Nejdříve je potřeba posoudit nález u přítelkyně, zda se opravdu jedná o kondylomata. Pokud by to kondylomata byla, pak je potřeba vyšetřit Vás a měl byste být pravidelně vyšetřen u lékaře (zvláště, pokud by se projevy podobné kondylomatům vyskytly).
Váš dotaz předám tedy ještě i specialistovi, aby nález posoudil. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Silvie Rafčíková MBA

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Centrum estetické medicíny

Dobrý den, papulky na fotce opravdu vypadají jako condylomata, ale správnou diagnózu určí vyšetřující gynekolog, nákaze u virotických onemocnění jako jsou condylomata po nechráněném pohlavním styku nelze předejít, opravdu musíte počkat a jak správně píše paní doktorka praktická , někdy i velmi dlouho. Condylomata v dutině ústní jsou raritní :))
s pozdravem

Související dotazy

Kondylomata
Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv...
Kondylomata
Dobrý den mam diagnostikovana Kondylomata v oblasti...
Kondylomata
Kondylomata jsou pouze estetický problém nebo je v...
Kondylomata?
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda to nejsou na hrazi...
Kondylomata
Dobrý den Chtel jsem se zeptat cim odstranim kondylomata...
Kondylomata?
Dobrý den, chtěla bych se prosím svami poradit. Tohle...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kondylomata

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí hpv bradavičky uvnitř pochvy. Projevují...

Kondylomata

Dobrý den, gynekolog mi našel jeden malý výrůstek, s největší pravděpodobností...

Kondylomata

Dobrý den, měl sem pár bradavic na předkožce které mi lékař poradil vypálit....

Kondylomata

Dobrý den moje přítelkyni zjistil gynekolog -genitální bradavice- doporučil...

Kondylomata

Dobrý den, poslední 3 týdny mě svědí, pálí a štipká (sem tam, jako bych se píchla)...

KONDYLOMATA - DOPLNĚNÍ K DOTAZU

Ještě bych ráda doplnila, že příteli se kondyloma objevilo cca 2 měsíce před...

Kondylomata - nakaza a liecba?

Dobry den pani doktorka, rad by som sa spytal na to, ako sa (okrem pohlavneho...

Kondylomata - opakovaná infekce

Dobrý den, již cca půl roku se léčím s kondylomaty, kterých se mi bohužel stále...

Kondylomata - opakovaný přenos

Dobrý den, již cca půl roku se léčím s kondylomaty, kterých se mi bohužel...

Kondylomata - opakovaný přenos 2

Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat za předchozí odpověď. Nicméně...

Kondylomata - seškrábnutí

Dobrý den, moje gynekoložka mi diagnostikovala kondylomata a dala doporučení...

KONDYLOMATA - VYLÉČENÍ - ODBĚR KRVE?

Dobrý den, o kondylomatech jsem toho načetla už hodně, ale stále mám otázky! Se...

Kondylomata - zpusob nakazy

Dobry den, dnes mi doktor rekl ze mam kondylomata. Ja i muj partner jsme s nikym...

Kondylomata ?

Dobrý den, již 4 roky mám tyhle pupínky okolo žaludu. Poznáte podle fotografie...

Kondylomata ??

Dobry den,mam dotaz zda-li se jedna o kondylomata. Mam to uz asi 2-3 mesice...

Kondylomata ??

Dobrý den,nedávno jsem pokládala dotaz ohledně mazových žlázek,kterých mám hojně...

Kondylomata (?)

Přeji dobrý den. Několik dní zpátky jsem si všiml drobného výrustku (na dotek...

Kondylomata a HPV

Dobrý den, mohu na gynekologii požádat o nějaké vyšetření, které zjistí jestli...

Kondylomata a mazlení

Dobrý večer, mám kondylomata. Chci se zeptat, zda můžu svou partnerku, která...

Kondylomata a menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - pokud mám u vchodu do pochvy kondylomata,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule u varlat

Dobrý den, poblíž varlat se mi v rozkroku udělala taková boule (viz foto). Při...

Vykašlávání černého hlenu


Požité plesnivé potraviny


Sípání, pískání při dýchání


Vysoký tlak

Dobrý den...v mládí jsem vždy trpěla na nízký tlak. S přibývajícím věkem mi...

Tečky na nohou

Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně teček na nohou, kdy mám místa kolem chloupků...

Křeč či bolest pod jazykem

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT ČÍM JE ZPŮSOBENÁ KŘEČ ČI BOLEST POD JAZYKEM,JAKO...

Omeprazol a Coldrex

Dobrý den, dlouhodobě užívám Omeprazol (mám již zhojené žaludeční vředy). Mohu...

Boule na prstu

Dobrý den, nedávno jsem zpozoroval, že se mi na prstu u pravé ruky udělala...

Červené klouby na rukou

Dobrý den, prosím o radu,mám na rukou červéné klouby.Na pravé ruce více a to...

Občasný tlak a píchnutí pod korunkou

Dobrý den pane doktore, už po druhé mne trápí zub, na kterém mám korunku, cítím...

Únik plynů

Dobrý den, už přes pět let se trápím plynatostí. Na gastroenterologii mi našli...

Je možná bolest břicha od páteře?


Bolest břicha


Velké bříško

Dobrý den,ráda bych se zeptala na docela velké bříško u mé dcerky,které budou...

Průjem

Dobrý den p.doktore,chci se zeptat mám stále žlutou stolici,nemám žlučník.Udělali...

Bulka v podbřišku

Dobrý den pane doktore, prosím Vám našla jsem si bulku vpravo v podbřišku,...

Natržený přední zkřížený vaz a zvažování operace

Dobrý den, při fotbale mi byl způsoben úraz, kdy jsem měl prasklý meniskus...

Bolest žaludu


Bolest v trojúhelníku pod hrudním košem

Dobrý den, Chtěla bych se Vás zeptat, trápí mě bolest v trojúhelníku pod hrudním...

Reklama
Zavřít