Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Krvácení a možné těhotenství

Gynekologie Jana 3.3.2021

Dobrý den,
21. den cyklu jsem použila ellaOne. V minulém cyklu jsem bohužel byla nucená použít Postinor z důvodu prasklého kondomu, MS došla normálně. Tento cyklus jsem v čase očekávané menstruace začla špinit a za další dva dny špinění přeslo v krvácení. Je trochu slabší než jsem zvyklá, ale pořád silné občas s kousky sliznice. Nyní 12. den po styku jsem si udělala těhotenský test a po limitu ukázal opravdu velmi slabý náznak čárky, upřímně ani nevím jestli to může být průkazné. Nevím, jestli by krvácení nemohla být nidace, přestože je poměrně silné a trvá se špiněním dohromady už 6 dní. Mám se obávat těhotenství? Nebo se mírná změna krvácení týká spíš hormonálního výkyvu?

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Špatná Ondrášková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Jano. Velmi Vám děkuji za Váš dotaz. Věřím, že Vás to trápí. Zda byla druhá čárka slabě pozitivní. Zkusila bych ještě jednou provést těhotenský test. V případě opětovného pozitivního výsledku bych kontaktovala gynekologa. V prvním trimestru těhotenství se může vyskytnout i slabé krvácení. Někdy může proběhnout i tzv. falešná menstruace. V případě pozitivity anebo pokračování krvácení bych Vám doporučila kontaktovat gynekologa. Váš dotaz ještě předám i naším odborníkům. Prosím vyčkejte i jejich odpovědi. S pozdravem Dr. Ondrášková

Odpovídá lékař:

doc. MUDr. Luděk Fiala Ph.D., MBA


Dobry den
Problém je ten ze není vhodně a také bezpečně použit opakovane za sebou jednorázovou antikoncepci- jednak nemusí byt 100% účinná a navíc muže udělat problémy s cyklem a ovulaci a to muže byt přesně ten Vás problém. Muže jít i o těhotenství i ho hormonalni dysbalanci Zatím mohou byt všechny testy falešné negativní a pozitivní- tedy ne příliš průkazné - je to tak trochu ztráta času a peněz. Zatím stejně nemůžete nic delat než vyčkat na termín očekávané menstruace a navštívit gynekologa a nechat se vyšetřit a udělat odběr HCG z krve, ten bude přesný a hlavně dřív nežli by bylo na sono vidět pripadne těhotenství.
Určitě to dobře dopadne ale zvažte zda by nebyla v budoucnu vhodnější jiná forma antikoncepce
Držím palce
MUDr Ludek Fiala PhD MBA

Související dotazy

Krvácení v těhotenství
Dobrý den, jsem v 8tt těhotenství. V úterý jsem byla...
Možné těhotenství?
Dobrý den je mi 28 , tři roky jsem měla Mirenu , 3.10...
Krvácení v časném těhotenství
Dobrý den, předem děkuji za odpověď, jsem v 1. Trimestru...
Možné těhotenství?
Dotaz ohledně rěhotenství. Dobrý den, na to , že...
Možné těhotenství
Dobry den rada bych se zeptala o radu. Pred mesicem...
Je možné těhotenství?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. S přítelkyní jsme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krvácení a bolesti při sexu

Dobrý den, je to už déle než rok, co jsem měla poprvé svůj pohlavní styk.. Bylo...

Krvácení a gynekologická infekce

Dobrý den paní doktorko, je mi 33 let mám za sebou 2 porody. 6,4 let…. Chodím...

Krvácení a gynekologická infekce

Dobrý den, léčím se na Gardenellu vaginalis atb Deoxymykoin 2 tablety denně...

Krvácení a Gynprodyl

Dobrý den, Chtěla bych se s Vámi poradit. Užívám již 7 měsíc lék Gynprodyl...

Krvácení a Ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Začala jsem brát antik.Vonille.První měsíc...

Krvácení a hlen ve stolici v těhotenství

Dobrý den, asi před týdnem jsem poprvé na toaletě objevila trochu hlenu (místo...

Krvácení a hnědný výtok mimo menstruaci

Dobrý den, před 2 týdny mi skončila menstruace. Dostala jsem ji o tři dny dříve,...

Krvácení a hnědý výtok mimo menstruace

Dobrý den, beru HA Ayreen asi půl roku, asi 3 měsíce bez pauzy mezi platíčky....

Krvácení a malý plod

Dobrý den, už podruhé jsem na začátku těhotenství lehce krvácela a dost špiním...

Krvácení a možné těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaká možnost, že bych byla těhotná?...

Krvácení a následné špinění po sexu v těhotenství

Dobrý den, včera večer jsem měla s manželem sex, začla jsem krvácet. Dnes mám...

Krvácení a pálení

S přítelem jsem měla sex (nebyl to můj první sex a přítel nebyl můj první v...

KRVÁCENÍ A PÁLENÍ

Dobrý den, je mi 16 let a už podruhé se mi stalo že jsem po sexu začala mírně...

Krvaceni a spineni mimo menstruaci

Dobry den,mam hnedavy vytok s primesem cucku cca2cm to mi trvalo zhruba 2 tydny...

Krvácení a svědění po prstění

Dobrý den, mám dotaz. Mám přítele přes 3 měsíce, sexuálně spolu zatím nežijeme....

Krvácení a špinění mimo cyklus

Dobrý den, prosím o radu. Mám rok po porodu a začala jsem špinit mimo cyklus,...

Krvácení a špinění mimo cyklus

Dobrý den, od 5/09 neberu antokoncepci, až do te´d vše probíhalo v naprostém...

Krvácení a špinění mimo menstruaci

Dobrý den, cca poslední 3 měsíce krvácím a špiním mimo cyklus...poslední MS...

Krvácení a špinění mimo menstruaci, i po styku

Dobrý den, je mi 28 let, zatím jsem nerodila. Můj problém se týká krvácení...

Krvácení a špinění mimo menstruaci.

Dobrý den, už 5 let beru antikoncepci a poslední rok mě trápí krvácení mimo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Změna konzistence spermatu


Piercing v chrupavce

Dobrý den. Asi tak před čtvrt rokem jsem si nechala píchnout chrupavku na uchu....

Demyelinizační ložiska mozku a chlamydie

Dobrý den. Můj neurolog mě poslal na MR mozku kvůli zaléhání levého ucha. Byly...

Svědění zevních pohlavních orgánů


Bolest kolene

Dobrý den, delší dobu mne bolí levé koleno. Nepropnu jej, neudělám dřep, nemohu...

Bodnutí vosou

Dobrý den, včera mě na koupiališti pichla vosa do hohy (presněji kloub pod palcem...

Léčba akné

Dobrý den. Již sedm let mě trápí akné, moje úžasná dermatoložka mi dvakrát připomněla,...

Vyrážka v rozkroku

Dobrý den prosím vás o radu nám v rozkroku tuto vyrážku nemohu už 5 dnů zbavit.nutno...

Fraxiparine a alkohol


Infekce v krku


Nepravidelná menstruace


Sex bez antikoncepce a kondomu, otěhotnění

Dobrý den,mám přítelkyni a chceme zkusit sex ale. Dá se otěhotnět když nebude...

Nízká tělesná teplota u dítěte

Dobrý den, má 7mi letá neteř má normální teplotu 35,2/35,5 apod..prý jí zima...

Atarax


Bulky v oblasti paty při došlapu.

Dobrý den, Před pár dny jsem byl u přítelkyně, a všimli jsme si jedné věci....

Skleroza aorty


Začala mi bělet uzdicka a jemne ztvrdla.

Dobrý den. Nedávno mi začala bělet uzdicka a jemne ztvrdla. Prikladam i foto....

Píchání ve varlatech a bedrech


Krevní tlak

dobrý den chci se zeptat může být krevní tlak zvýšen kvůli nějaké nemoci myslím...

Nafouklé a bolestivé břicho

dobrý den chci se zeptat pořád mě bolí břicho a mám ho nafouklé i když sním...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.