Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kvasinková infekce

Gynekologie Eva 2.11.2019

Dobrý den,
Jaká je pravděpodobnost nakažení partnera při pohlavním styku zřejmě při počátečním stadiu vaginální mykozy ? CCa 2 dny před stykem jsem měla bolesti v podbřišku a vodnatý bez hrudek a bez klasických symptomů této infekce ( žádná bolest při styku pálení či svědění). Nicméně jako prevenci jsem použila mast Jenamazol......Dva dny po styku se dostavily obvyklé příznaky a kandidoza byla potvrzena. Je možné že k rozvinutí infekce došlo až po styku ?
Děkuji

Doplňující dotaz mohu mít ještě doplňující dotaz? Za jak dlouho po styku by se případná infekce u partnera mohla projevit ?

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Špeldová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: SPORTMED

Dobrý den paní Evo.
Vzhledem k popsanému průběhu si myslím že ano, že k rozvoji infekce mohlo dojít až po styku. Bolest v podbřišku a vodnatý výtok nemusí hned svědčit pro kvasinkovou infekci, ale samozřejmě mohla být již poševní mikroflora " v nerovnováze" a následný pohlavní styk vedl k dalšímu oslabení a rozvoji infekce.
Nicméně nejdůležitější teď je, sledovat případné obtíže partnera - pokud na sobě nepozoruje žádné symptomy, potom bych se případnou nákazou zcela přestala zabývat. Pokud má podezření, že u něj kvasinková infekce probíhá, ať nejprve nasadí antimykotickou mast 2x denně podobu minimálně 2 týdnů, v případě nejistoty nechť vyhledá urologa. Sexuální abstinence je nyní určitě nutná.
Přeji pěkný víkend. KŠ

MUDr. Lucie Králíčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den Evo, děkuji za Váš dotaz. Předně nevím, zda vzhledem k věku ještě menstruujete, pokud ano, tak vodnatý výtok s bolestí v podbřišku může být spojen i s ovulací. Nicméně zda se kvasinková infekce rozjížděla už před stykem nebo až po něm ( spíše se přikláním k druhé variantě), Vám stoprocentně říci nemohu. Zda se partner kvasinkovou infekcí nakazil, zjistíte zřejmě během následujících pár dnů. Pokud Váš partner obtíže nemá, neřešila bych to. Ale po dobu Vaší léčby doporučuji sexuální abstinenci.
Přeji hezký večer, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Kvasinková infekce
Dobrý den, u lékaře mi byla diagnostikována kvasinková...
Kvasinková infekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se dá léčit kvasinková...
Kvasinková infekce pochvy
Dobrý den. Mám zhruba 5 let denně výtok který je bílý...
Kvasinková infekce u muže
Může se kvasinková infekce u muže projevit nutkáním...
Kvasinková infekce
Dobrý den, je mi 17 let a poprvé se u mě a mého přítele...
Kvasinková infekce
Dobrý den, souvisí nějak kvasinková infekce s čepy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kvasinkova infekce

Dobrý den,před měsícem jsem měl pohlavní styk(vaginalní a orální) s kamarádkou.Druhý...

Kvasinková infekce

Dobrý den, před pár dny jsem začal mít potíže s předkožkou. Začal mi růžovět/červenat...

Kvasinková infekce

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měla kvasinkovou infekci a teď se mi to vrátilo....

Kvasinková infekce

Dobrý den,2 roky mám neustále výtoky.Kultivace -Candida clabrata.Jsem u gynekologa...

Kvasinková infekce

Dobrý den, mám podezření, že mám kvasinkovou infekci. Problémy začaly u mé přítelkyně,...

Kvasinková infekce

Hezký den,doktor mě na stále se opakující kvasinkovou infekci předepsal ENTIZOL...

Kvasinková infekce

Dobrý den , lze při protikvasinkové dietě použít Nutridrink ??

Kvasinková infekce

Dobrý den, nejspíš mě postihla kvasinková infekce, kterou jsem sice měl dlouho,...

Kvasinková infekce

Dobrý den, již více jak 13let se léčím s problémem candida,kvasinky. Problém...

Kvasinková infekce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně kvasinkové infekce. Pokud mi při vyšetření...

Kvasinková infekce

Dobrý den, už tři měsíce trpím kvasinkovou infekcí, zbavuju se jí jen velice...

Kvasinková infekce

Dobrý den, je mi 17 let a poprvé se u mě a mého přítele objevila kvasinková...

Kvasinková infekce

Dobrý den, chci se vás zeptat. Je to asi měsíc zpět, co zamnou přišel přítel,...

Kvasinková infekce

Dobrý den. Zhruba před týdnem jsem byl na vyšetření u mého praktického lékaře...

Kvasinková infekce

Dobry den potřeboval bych nejlepe od IMUNOLOGA vysvětlit ty krevni testy. Asi...

Kvasinková infekce

Dobrý den, na gynekologii mi ze steru zjistili streptokoka společně s kvasinkami....

Kvasinková infekce

Dobrý den,dají se koupit běžně tablety Cannesten na zavedení,vím pouze o jedné...

Kvasinková infekce

Dobrý den, je mi 14 let a mám problémy s kvasinkovou infekcí, teda to je jediné...

Kvasinková infekce

Dobrý den, dneska se mi ukázal na kalhotkách hnědý výtok a smrdí po kvasinkách...

Kvasinková infekce

Dobrý den, od letní dovolené v chorvatsku se potýkám s těmti potíži viz.foto...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule u úponu Achillovy šlachy

Před 14 dny jsem si zakoupil nové boty. Krátce na to mě začala pobolívat pata,...

Trpím hučením v hlavě, které provází nepříjemné "točení hlavy"

Dobrý den. Prosím o radu. Trpím hučením v hlavě. které provází nepříjemné "točení...

Modřina v oblasti bederní páteře

Dobrý den. Už delší dobu se léčím s bolestí bederní páteře spojenou s blokací...

Lupání v kliční kosti

Dobrý den, v poslední době jsem si všimla, že při vnějším kroužení ruky mi lupe...

ALS

Dobrý den, mám obavy z ALS. Je mi sice teprve 20 let a nikdo to v rodině neměl,...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Warfarin a krvácení z nosu

Po operaci srdce v roce 1997 - výměna mitrální a aortální chlopně beru pořád...

Lexaurin - užívání


Reakce na sertralin?

Dobrý den, Před necelými dvěma měsíci se u mě objevily stavy panické úzkosti.Musela...

Sonografie vysvětlení nálezu

Dobrý den, před dvěma lety jsem si všimla pod čelistí zvětšené uzliny. Ultrazvukové...

Boule na vnější straně kolene

Dobrý den, již od začátku června se mi na vnější straně udělala malá boule,...

Sono nález

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit, zda mi můžete vysvětlit nález. Játra mají...

Znaménka na genitáliích

Dobrý den, na penisu a předkožce pozoruji už delší dobu hnědé fleky, vypadá...

Salmonelóza - jídelníček

Dobrý den, jsou to přesně tři týdny co se u mě projevila salmoneloza (bez...

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?


Piascledine a Detralex


HPV

Dobrý den, mám dotaz ohledně HPV viru. Studuji na lékařské fakultě a ráda bych...

Otoky nohou od lýtek na plosky

dobrý den, možná to nepatří právě pod tuto kolnoku oteklých kotníků, ale vzhledem...

Sex a věci kolem něj už mě neuspokojují jako dřív

Dobrý den, je mi 19 a sexuálně aktivní jsem něco málo přes rok s přítelem (22)...

Loupající se kůže na na prstech ruky

Dobrý den, asi tak před 14 dny se mi na prstech na rukou přesně řečeno na polštářcích...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.