Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kvasinková infekce úst

Uši, nos, krk Jaroslav . 2.8.2013

Dobrý den paní doktorko, po trojkombinaci ATB, se mi na jazyku objevily malé "pukličky" v zadní části a i v této oblasti mám bílý povlak. V tu dobu nastoupili bolesti hlavy, afty, ale to vše po delší době ustoupilo. Dutina ústní zcela v pořádku až na zmíněný jazyk. Tento problém mám již rok a lékaři stále zmiňují, že je to normální, ale tento problém mám od podání ATB. Zkoušel jsem posilující léky na imunitu, živé kultury atd., ani při jedné léčbě se stav nezměnil. Chtěl bych se zeptat na Váš názor, případnou radu, jaké vyšetření by jste osobně doporučila (krev, stěry, atd) Děkuji a přeji pěkný den J

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě až nyní přesunut od kolegů. Bohužel, z Vašeho dotazu není zjevná řada detailů, které by umožnily přesnější zhodnocení (proč a jaká jste bral antibiotika, zda Vám byla doporučena při kontrolách u lékařů nějaká léčba nebo provedena nějaká vyšetření, zda se jinak s něčím celkově léčíte, jak přesně vypadají změny na sliznici jazyka aj...). Berte tedy prosím odpověď jako orientační. Změny sliznice úst jsou poměrně běžným vedlejším účinkem antibiotik, který by ale měl nedlouho po jejich dobrání vymizet. Jiná je situace, pokud dojde narušením přirozeného osídlení úst ke snížení odolnosti sliznic a objeví se druhotná infekce - např. kvasinková, které by popis Vašich potíží mohl odpovídat. Ta sice v lehčí formě může vymizet sama, ale nemusí a pak je na místě cílená léčba antimykotiky. Vhodné je samozřejmě předtím provést mikrobiologické vyšetření - stěr s postiženého místa (krevní testy nejspíše nic zvláštního neukážou...). Na postupu byste se měl domluvit s Vaším praktickým lékařem.

Související dotazy

Kvasinková infekce
Dobrý den, u lékaře mi byla diagnostikována kvasinková...
Kvasinková infekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se dá léčit kvasinková...
Kvasinková infekce pochvy
Dobrý den. Mám zhruba 5 let denně výtok který je bílý...
Kvasinková infekce
Dobrý den, již od mých 16 let se u mě objevují opakovaně...
Kvasinková infekce
Dobrý den, souvisí nějak kvasinková infekce s čepy...
Kvasinková infekce
Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kvasinková infekce pochvy, puchýře v pochvě

Dobry den, 4 dny me trapilo svedeni v pochve, zcervenani v techto mistech,paleni...

Kvasinková infekce před porodem

Dobrý den,každým dnem mám rodit a dostala jsem kvasinkovou infekci,tak jsem...

Kvasinková infekce rtů

Dobry vecer .Jiz jednou jsem se na vas obracela s prosbou o radu tykajici se...

Kvasinková infekce u konečníku

Dobrý den. Chtěl jsem Vás poprosit o radu. Nějakou dobu se potýkám se silným...

Kvasinková infekce u muže

Dobrý den, můj dotaz se týká možné kvasinkové infekce. V posledních dnech pociťuji...

Kvasinková infekce u muže

Dobrý den, všiml jsem si že nedávno se mi na žaludu objevila červená skvrna....

Kvasinková infekce u muže

Dobrý den. Já s přítelem už jsme 2x prodělali kvasinkovou infekci. Teď jí má...

Kvasinková infekce u muže

Může se kvasinková infekce u muže projevit nutkáním na močení a pocitem nedomočení?...

Kvasinková infekce u muže

Dobrý den, už delší dobu mám flek na penisu, nebolí, nesvědí, ale nevím co s...

Kvasinková infekce u muže


Kvasinková infekce v krku

Dobrý den, před cca měsícem a půl mi byla zjištěna mykóza v krku. Tedy kvasinky....

Kvasinková infekce v pochvě

Dobrý den.Nejsem si jistá zda tento dotaz patří do této kategorie, ale do kategorie...

Kvasinková infekce v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 20. týdnu těhotenství. Minulý týden jsem brala antibiotika...

Kvasinková infekce v těle

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu s mým zdravotním problémem. Jako mnoho...

Kvasinková infekce v ústech

Dobrý den, před dvěma týdny jsem na doporučení plicního lékaře začala dvakrát...

Kvasinková infekce, kandidy

Dobry den. Rad bych se zeptal jeli kvasinkova infekce vzdy viditelna pri...

Kvasinková infekce, Macmiror globule

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho je možné, aby účinkovaly (tedy vytékaly)...

Kvasinková infekce, močová infekce, průjem

Dobrý den. Před měsícem jsme spolu s partnerem spali poprvé, zaznamenali jsme...

Kvasinková infekce, potíže s trávením, vynechání menstruace, bolest kloubů

Dobrý den, Již pár měsíců jsem mimo ČR a již v té době u mě můj gynekolog několikrát...

Kvasinková infekce, zánět močového měchýře

Dobrý večer. Mám důležitý dotaz..Asi před měsícem jsem začala pociťovat zvláštní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na páteři


Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2


Bolesti chodidel


Zahlenění a potíže s polykáním


Klacid a paralen

dobrý den, mohu společně s klacidem 500 užívám paralen, bolí mě hlava.

BOLEST NOHOU A RUKOU


Jak zjemnit stolici ?


Krvácení z nosu v létě


Chronický zánět slepého střeva


Bolest pod kolenem


MUDr. Iva Růžičková

Ordinace PL pro dospělé

Potvrzeno: očím ubližuje nejen vysoký, ale i nízký krevní tlak


Bolest žaludku+bolest pod žebry na levé straně


Rozedma plic


3 denní a 10 denní antibiotika


Velikost uzlin na krku

Dobry den, je sono krcnich uzlin v poradku? Byla jsem ns vysetreni v Motole,...

Rekonvalescence


Probiotika blahodárně působí při průjmu i ekzému


Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!


Jak probíhá spánek, v kolik chodit spát


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×