Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kýla

Chirurgie Eva 9.5.2017

Dobrý den, po prvním porodu (akutní sekce) se mi vytvořila bolestivá pupeční kýla (2x2cm)se kterou jsem byla na operaci.Po 4 měsících jsem začala s tancem, potřebuji totiž zhubnout, mám nadváhu. Kýla se mi vrátila. Občas je bolestivá a musím zatlačovat. Chirurg mi navrhl znovu operaci, tentokrát se síťkou. Jenže já nevím co dělat, chtěla bych totiž ještě otěhotnět. Už první těhotenství bylo vytoužené, mám totiž endometriózu. Trvalo 2 roky než se podařilo. A po operaci nesmím 2 roky otěhotnět, což by možná znamenalo, že už druhé dítě nevyjde. Nakonec mi poradil zhubnout a po dalším těhotenství přijít na operaci. Jenže když se namáhám, tak mě kýla bolí, občas mám 14 dnů klid a pak najednou zase vyklene. Jedná se o tuk.
Chtěla bych vás poprosit o Váš názor a radu.
1.Měla bych jít na operaci nebo počkat až po případném porodu?
2.Můžou být v těhotenství problémy s kýlou?
3.Jak je to s těhotenstvím po operaci se síťkou, můžou být komplikace?
4.Opravdu se musí čekat 2 roky s otěhotněním?
Moc děkuji a přeji krásný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na váš dotaz ještě odpoví lékař specialista v oboru chirurgie, dotaz zpracuje konzultační ambulance. Ještě vyčkejte odpovědi. S pozdravem MUDr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Operace kýly je na místě vždy co nejdřív podle vyšetření chirurga
Těhotenství bohužel má na kýlu vliv, ale nemusí pevnost břišní stěny ohrozit. Záleží na mnoha okolnostech, především na namahání břišní stěny.
Nejsem gyneokolog, ale sotva bych jako chirurg doporučil oddalovat těhotenství. Tam se oba odborníci musejí shodnout

Související dotazy

Kýla
Dobrý den , všiml jsem si že to mám nafouklé na levé...
Pupeční kýla
Dobrý den, při sonografickém vyšetření mi byla zjištěna...
Kýla
Dobry den,dnes jsem prijel do chorvatska na Gradac...
Kýla ?
Zdravim , mel jsem v praci incident pri zvedani tezsi...
Kýla
Dobrý den ,jsem caa 3týdny po operaci pupeční kýly...
Kýla
Dobrý den chci se zeptat na pupeční kylu mam ji asi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kýla

Dobrý den, ráda bych se zeptala za svého otce, je mu 78 let, byla mu nyní nalezena...

Kýla

Dobrý den, mám podezření na kýlu, ale nejsem si tím vůbec jistá. Nedávno jsem...

Kýla

Dobrý den, 4.5.2016 jsem podstoupil operaci pravostranné tříselné kýly. Operace...

Kyla

Dobry den manžel byl už Třikrát operovaný s kylou už ma sítku udajně po celem...

Kýla

Dobrý den, při zatnutní břišních svalů mám na pravo v podbřišku větší bouli....

Kýla

Dobrý den, jsem již delší dobu po operaci kýly na obou stranách, poprvé se nepovaedla,...

Kyla

Dobry den,chtela jsem se zeptat jestli existuje neco jako "ambulantni operace"třiselne...

Kýla

Uz od operace mam na pravy strasne takovou podlouhlou bouly az k jizve ze svalu.Na...

Kyla

No když se zvedám ze židle tak se zvedam docela rychle jsem takhle zvykly a...

Kýla

Já již psal několikrát ,ale ani jednou mě nikdo neodpověděl,že by třeba navrhl...

Kýla

Dobrý den, již od mala mám pravé tříslo větší a vypouklejší, než levé(pravděpodobně...

Kýla

Dobrý den, teprve nedávno mi objevili tříselnou kýlu. A čekám na vyšetření. Začalo...

Kyla

Dobry den, je mozne, ze se mi z Hydrokely, behem 3 mesicu stala normalni klasicka...

Kýla

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 42 let a po druhém těhotenství ( před 3 roky)...

Kýla

Dobry den, mam takovej dotaz na to co se deje a co mne eventuelne ceka. Sem...

Kýla

Pane doktore, bylo mi sděleno, že mám umbilikální reponibilní hernie a supraumbilikální...

Kýla

Dobry den,prosim o pomoc,uz jsem absolutne bezradny a v koncich. loni v cervnu...

Kýla

Dobry den,chci se zeptat zda se jedna o kylu.Pocituji uz delsi dobu cca tri...

Kýla

Dobrý den. Mému taťkovi byla diagnostikována kýla. Pan doktor mu řekl, že to...

Kýla

dobrý den, mám asi dva měsíce bolesti břicha. V pravém podbříšku, vystřelující...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Může lubrikační gel zabraňovat oplodnění

DObrý den, prosím Vás o radu jestli je možné že lubrikační gel brání oplodnění....

Bolest v jizvě, nemocný pes

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat:zdali je možné,aby mne bolela jizva po epiziotomii...

Trittico a alkohol

Dobrý den, před 4 lety jsem se léčil z úzkostné deprese. Nejprve jsem se zkoušel...

Nepříjemné píchání v penisu

Dobrý den, mám občas nepříjemné píchání v penisu, žalud je takový víc fialový...

Pocit zvracení po napití

Dobrý den, před půl rokem a se mi teď znovu děje to, že mám nutkání zvracet,...

Neschopnost otevřít ústa

Dobrý den, již týden mě bolí vzadu za osmičkou, která je teprve z půlky prořezaná....

Zlucnikova dieta, slinivka

Dobry den, manzel je po zanetu slinivky a opraci zlucniku rada bych vedela zda...

Chlorella a ječmen

Dobrý den, co si myslíte o chlorelle a ječmeni? Má chlorella vliv na trávení...

Puchýře a pálení při močení

Dobrý den, byla jsem před pár dny v bazénu a poté mě začaly svědit malé i velké...

Herpetická keratitida

Dobrý den, Od dubna mam již 4 keratitidu v levém oku, byl jsem u všech možných...

Následky po spinální anestezii.

Dobrý den.Před rokem jsem rodila císařským řezem.Nechala jsem si píchnout spinální...

Modřiny vznikající bez příčiny

Dobry den,jmenuji se Helena Milerova,mam70 let,mam problem......dělaji se...

Druhý den po operaci cysty bartholinske žlázy - mám výtok který páchne

Dobrý den, prosím jsem druhý den po operaci cysty bartholinske žlázy , operace...

Vstřebání antikoncepční pilulky

Dobrý den, již třetím rokem beru antikoncepci tri-regol 21+7. Beru ji vždy v...

Zápal plic, extrémní dráždivý kašel

Dobrý den, v úterý si tatínka nechali na pneumologii se zápalem plic. Ve stejný...

Mám na žaludu takové malé bílé tečky

Už delší dobu mám na žaludu takové malé bílé tečky.Nesvědí,nepachne,nerudne.Zkoušel...

Krev a bílkovina v moči

cca před měsícem ze dne na den teploty, bolesti celého těla, tmavá moč, zjištěno...

Teploty, CRP...

Dobrý den, syn 7 měsíců má už 5 den vysoké teploty přes 38,5, nemá žádné projevy...

Křupání v kolenou a bolest po běhu

Donry den, Cetla jsem tu hodne Vasich odpovedi na dotaz krupani v koleni,...

Preejakulát a otěhotnění


Reklama
Zavřít