Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Listerióza

Infekce Hana 23.5.2017

Dobrý den,

obracím se na vaši poradnu s dotazem ohledně listeriozy. Krevním testem mi bylo zjištěno, že jsem tuto nemoc prodělala – pozitivní protilátky v krvi. V infekční ambulanci jsem na přeléčení dostala Amoksiklav 1g 1-0-1 po dobu 14 dní. Po deseti dnech užívání jsem dostala alergickou reakci a bylo mi řečeno, že ho dál nemám brát. Prý užité množství stačí. Žádala jsem doktora, aby mi udělal opětovný krevní test, zda už je nemoc opravdu pryč. Byla jsem ale odmítnuta s konstatováním, že už pro mě nemůže nic udělat – test není potřeba, ani další léčení by nepodnikal.

Což o to, test si mohu nechat udělat jako samoplátce, to není problém. Ale co když bude stále pozitivní? To se opravdu už dále listerióza nijak neléčí? Ptám se proto, že zřejmě právě tato nemoc stojí za potratem, který jsem prodělala ve 21. tt (všechny ostatní testy byly negativní - genetika, imunologie, hematologie ...). Nyní se chceme pokoušet o těhotenství znovu. Ráda bych se tudíž této nemoci zbavila úplně a do jiného stavu šla s ʺčistým štítemʺ.

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Hana

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jak uvádíte, krevním testem u Vás bylo zjištěno, že jste tuto nemoc prodělala, ne že i akutné trpíte, protilátky třídy IgG budou v krvi pozitivní nejspíše celoživotně, myslím si, že léčba ATB po dobu 10 dní byla dostatečná a další léčení není potřeba, velice zjevně jste v době léčby netrpěla akutní infekcí a spíše než klinický stav pacienta se léčila laboratorní hodnota, pokud chcete investovat do sérologického testu protilátek proti listérii, poté nález by měl být: IgM negativní, IgG pozitivní, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Listerioza v těhotenství
Dobrý den, hodně se řeší listerioza v těhotenství,...
Listerioza v těhotenství
Listerioza v těhotenství Dobrý den, jsem ve 14 tt...
Listerioza
Dobrý den, manželka je ve 12 tt a včera jsme na návštěvě...
Listerióza
Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat. Mám těh....
Listerióza
Dobrý den, chtěla bych si u lékaře udělat testy na...
Listrióza
Dobrý den, Vím, že listerióza je vzácné onemocnění,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Listerioza

Dobry den, jsem ve 39tt,dnes jsem si koupila nanik z cerstvehi zmrazeneho ovoce...

Listerioza

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.v říjnu jsem přišla o dítě díky listerioze.Prozatím...

Listerióza

Dobrý den, prosím Vás, chtěla bych se zeptat. Mám těh. cukrovku a někdy mám...

Listerioza

DObrý den, jsem těhotná, 26tt, v minulém týdnu jsem jedla hermelínový salát...

Listerióza

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu, před třemi dny jsem snědla nepropečený...

Listerióza

Dobrý den, bohužel jsem těhotná žena plašan - potřebuji ujištění nebo lépe...

Listerioza

Dobry den, som v 34 tt a dnes som zjedla zrejme pokazeny slahackovy kolac...

Listerioza

Dobrý den,včera jsem se ptala zdali jsem mohla přenést listeriozu i na svou...

Listerioza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně vyšetření na listeriózu. Jsem těhotná...

Listerioza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné přenos listeriozi ze špatně umytého...

Listerióza - možnost nákazy

Dobrý den, vím, že to bude znít možná přehnaně, ale co si myslíte o konzumaci...

Listerioza - nákaza oděrkou

Dobrý den, jsem těhotná (14 tt), mám na rukách silný ekzém včetně krvavých prasklin....

Listerióza a těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné, že jsem se nakazila listerii?...

Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství


Listerióza a toxoplazmóza v těhotenství

Dobrý den, včera jsem snědla maso (vepřové), které nebylo zcela dopečeno (bylo...

Listerióza příznaky u těhotných

Dobrý den, paní doktorko, mám dotaz ohledně listeriózy. Jsem ve 28tt a tato...

Listerioza u kojence

dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je listerioza nebezpečná u pětiměsíčního...

Listerioza v 32tt

Dobrý den pane doktore, jsem ve 32tt a včera večer se mi udělalo najednou...

Listerioza v masových konzervách

Dobrý den paní doktorko, omlouvám se, vím, že podobných dotazů máte asi mnoho....

Listerióza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 20tt a včera jsem si při přípravě jídla nevědomky olízla prsty...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opožděná menstruace po sexu

Zdravím mám takový problém s přítelem jsme měli nechráněny sex 1den před začátkem...

Napěněná moč, pálení při dočůrání v pochvě.

Dobrý den p. doktorko, prosila bych radu,po čůrání jsem si všimla že mám napěněnou...

Neustálé nutkání močit, hnědý výtok

Dobrý den, je mi 21 let a již 5 týdnů mne trápí neustálé nutkání na močení (mám...

Chronický kašel

Pane doktore, trpim dlouhodobě vlhkým kašlem s vykašláváním hlenů, hlavně po...

Otok rukou

Dobrý den, poslední dobou pozoruji, že mi otékají ruce. Vždy mám pocit tlaku...

Krvácení z konečníku

Dobrý den jsem 3tt. A krvácím s konečníku je to normální a čím to může být děkuji...

Točení hlavy vleže


Budím se každý den v 5 hodin ráno

Dobrý den paní doktorko, můj problém se týká nepřerušovaného spánku. I dříve...

Menstruace dvakrát do měsíce


Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den, před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď,...

Již dva měsíce mě bolí nohy od kolen dolů.

Zdravím. Již dva měsíce mě bolí nohy od kolen dolů. Bolest se projeví v klidu,...

Pichlavá bolest v lýtku

Vážený pane doktore, je mi 24 let, neberu HA, nekouřím a asi před týdnem mě...

Přetrvávající rýma a ucpaný nos

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,už nějakou dobu mám rýmu ale nejde mi vysmrkat,asi...

Bolest kyčle

Dobry den, pane doktore. Mam jiz nekolik let bolesti kolem leveho kycelniho...

Průjem


Vnitrni tres celeho tela

Dobry den, mam obrovsky problem s vnitrnim tresem celeho tela. Nejsilnejsi tres...

Motání hlavy vleže

Dobrý den, již několik měsíců se mi intenzívně motá hlava, závratě mám především...

Otoky končetin

Dobrý den.Mám siné otoky nohou i rukou pálení cítím po celé těle . Mám operované...

Ucpaný noc, zalehlé uši, tlak v obličeji

Dobrý den již tři neděle mne trápí následující problém. Pocit ucpaného nosu,...

Otok a slabost ruky

Dobry den, nekdy na konci listopadu mi lehce otekla ruka. Po dni nenarocne...

Reklama
Zavřít