Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Lze zjisti alergii na potraviny jinak než positivnim IgE

Alergie Kamila 10.3.2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jde alergie na potraviny či jiné alergeny zjistit jinak než přes IgE. Můj problém je asi poněkud komplexnější takže bych to rozvedla. Asi ve 4 letech mi diagnostikovali defekt buněčné imunity, než se na to přišlo byla jsme neustale na antibioticich, a následně mi pichali i gamaglobulin a vytrhli mi nosni mandle. I po přeléčení autovakcinou jsem mela časté nachlazení, neustále ucpané dutiny, anginy, záněty středního ucha. Ve třetí třídě se k tomu pridali tenzni bolesti hlavy s migrenoznimi ataky, které přetrvávají do teď. V 9 třídě se paj přidal reflux mezi žaludkem a žlučníkem. A celkove potíže s pravidelnou stolici neustále lehčí průjem z většiny věci co jsou jen lehce aromaticke je mi špatně od žaludku. Kolem 20-ti let se pridalo astma. A posledni dva roky me trapila neustala ryma a svědění oči. Na plicním, orl i u oční my říkali ze to je alergie (po všech moznych vysetrenich) ale IgE mám negativni a to i specificke IgE a proto mi alergolozka rekla ze neni mozne abych byla na neco alergicka. No stejne mi to nedalo a nechala jsem si udelat i kozni test a tam se alergie projevila na kocky, roztoce a plisne. Nedavno jsem cetla clanek o alergiich ve kterem se pisem ze alergie způsobuje neustele nachlazeni a zanety hornich cest dýchacích a taky migreny a spostu jinych veci kterými trpim a ktere jsem si do ted s nicim nespojovala. A tak me zajima jestli lze nejak presne zjistit na co vse jsem alergicka (abych se tomu mohla vyhnout) i presto ze mam IgE negativni a melo by byt pozitivni. V krvi se mi projevilo pouze IgG4 a to na arasidy, bilek, mleko, psenicnou, zitnou a jecmennou mouku, banan, mrkev a rajce. Alergolozka mi rekla ze IgG neni ukazatelem alergie pouze přecitlivělosti na dane potreviny. Moc děkuji za odpověď ale uz jsem zkusila za ty roky vse a nikdy mi zadna lecba poradne nezabrala, krome autovakciny

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, vyšetření specifických IgE nemusí být u alergiků vždy pozitivní, můžete být ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Alergie na potraviny
Dobrý den, můj přístup není asi dobrý, ale já ráda...
Non IgE alergie na mleko
Dobry den, doktorka mi zjistila, ze mam intoleranci...
Ige
Dobrý den, se synem docházím k alergologovi od jeho...
Hodnota IgE
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká je normální hladina...
Alergie na potraviny
Alergie - Dobrý den, mám problém, čím dál častěji natékám...
Alergie na potraviny
Dobrý den, před měsícem jsem byla na vyšetření žaludku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lze užívat 1 tabletu Sandomigranu a 1 tabletu Prosulpinu?

Přeji hezký den, mám prosím pěkně dotaz, lze užívat 1 tabletu Sandomigranu a...

Lze užívat Zodac a Agnucaton společně?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na lék Agnucaston, který jsem dostala na nepravidelnou...

Lze v ČR předepisovat Pentomer retard 400mg?

Dobrý den, chci se zeptat, zda může obvodní lékař napsat léky, Pentomer retard...

Lze ve stěrech u gynekologa zaměnit kvasinky a laktobacily?

Dobrý den, rády bychom se zeptaly, zdali v laborce zjistí při stěrech laktobacilózu?...

Lze vyléčit generalizovanou úzkostnou poruchu?

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je Generalizová úzkostná porucha léčitelná,...

Lze vyléčit ztukovatělá játra při obezitě?

Dobrý den, měl bych 2 dotazy ohledně stavu jater. První pokud jsou játra ztukovatělá...

Lze vyřešit zdravotní problémy užíváním šťáv ze zeleniny a ovoce ?

Dobrý den, nedávno jsem četla knihu o zeleninových a ovocných šťávách a jejich...

Lze z EEG zjistit, zda má člověk deprese?

Dobrý den, četla jsem, že se dá pomocí EEG zjistit zda pacient trpí depresí,...

Lze z jídelníčku zcela vyřadit pečivo ?

Dobrý den. Zajímalo by mě jestli lze zcela vyřadit pečivo z jídelníčku. Má dcera,...

Lze Zibor brát současně s Detrelex tabletami


Lze zjistit HCG při laboratorním vyšetření moči?

Dobrý den, šla jsem k lékaři se zánětem moč.měchýře. Oznámila jsem mu, že se...

Lze zjistit pohlavní nemoc z výtěru v krku?

Děkuji za vaši odpověď. Chci upřesnit - ptala jsem se, zda by ve výsledku výtěru...

Lze zjistit pri darcovstvi krve rakovinu jater?

Dobry den mam dotaz, kdyz je clovek darcem krve, lzez krve poznat onemocneni...

Lze zjistit streptokok v moči?

Dobrý den, lze zjistit streptokok z moči? Prodělala jsem angínu, ale bolesti...

Lze zjistit těhotenství před očekávanou MS

Dobrý den, beru pravidelně HA. Tento měsíc jsem jí, ale vynechala. Poslední...

Lze zvětšit penis ?

Dobrý den.. Chtěl bych se zeptat jestli existují spolehlivé metody jak zvětšit...

M

Dobrý den, Po masturbaci začnu krvácet z penisu nevím jestli je to normální,...

M

Dobrý den, Problémy začali před týdnem, myslela jsem že jde o anginu, zvýšené...

M-antigen v krvi

Dobrý den, když jsem byla darovat krev, zjistili, že mám M-antigen a že nemohu...

M. Bechtěrev

Dobrý den pane doktore mám bechterev pátého stupně beru palgotal a po hodině...