Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Magnoslov

Mozek a nervy Gabriela 19.7.2017

Dobrý deň,
moje meno je Gabriela a dnes odlietam na tri týždne dlhú dovolenú, preto sa obraciam na vás a nie na svojho lekára.
Chcela by som sa s Vami poradiť, či mám ďalej užívať magnézium na ktoré som dostala predpis.
Ide o to že pred dvoma dňami mi bola potvrdená tetania - EMG test. Na test som sa dostala kvoli kolapsovému stavu v minulom týždni. Odpovedajúce príznaky už riešim viac než rok. A moja otázka znie, či mám magnézium užívať aj keď po jeho užití chodím neustále na malú potrebu. Kladné účinky - nemotanie hlavy - vnímam až po druhom zobratí Magnesolvu v priebehu dňa, ale následne ma začne bolieť žalúdok a chce sa mi spať a návštevnosť toalety sa ešte zvýši. Mám potom pocity dehydratácie a že voda ktorá mnou prejde vobec nie je telom využitá.
Svojho neurológa budem vidieť hneď po návrate. Len sa obávam, že Magnesolvom si moc nepomáham a v skutočnosti ide o problém s ladvinami.

Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

S pozdravom,
Gabriela. Doplnění informací: DHEA-sulfát 3.45 | |*| | 2.40-14.50 umol/l [A]
Leukocyty 5.7 | |*| | 4.0-10.0 10^9/l
Erytrocyty 4.2 | |*| | 3.8-5.2 10^12/l
Hemoglobin 140 | |*| | 120-160 g/l
Hematokrit 0.396 | |*| | 0.350-0.470 %
Stř. objem ery 93.8 | |*| | 82.0-98.0 fl
Stř. konc.Hb Ery 33.2 | |*| | 28.0-34.0 pg
Hemoglobin Ery 354 | |*| | 320-360 g/l
Šíře distribuce ery 15.7 | | |+ | 10.0-15.2 %
Trombocyty 231 | |*| | 150-400 10^9/l
Destičkový hematokrit 0.180 | |*| | 0.120-0.350 %
Stř. objem trombocytů 7.6 | |*| | 5.0-11.0 fl
Šíře distribuce trombocytů 17.5 | |*| | 12.0-18.0 %
Hemoglobin A1c 34.0 | |*| | 20.0-42.0 mmol/mol
Cholesterol 4.20 | |*| | 2.90-5.00 mmol/l [A]
HDL cholesterol 1.43 | |*| | 1.20-2.70 mmol/l [A]
LDL cholesterol 2.73 | |*| | 1.20-3.00 mmol/l [A]
Triacylglyceroly 0.63 | |*| | 0.45-1.70 mmol/l [A]
AIP <0.11 | |*| | 0.00-0.11 -
Natrium 146 | |*| | 137-146 mmol/l [A]
Kalium 5.6 | | | +| 3.8-5.0 mmol/l [A]
Chloridy 107 | |*| | 97-108 mmol/l
Vápník ionizovaný 1.31 | |*| | 1.12-1.32 mmol/l [A]
Vápník celkový 2.53 | |*| | 2.15-2.55 mmol/l [A]
Fosfor 1.42 | |*| | 0.81-1.45 mmol/l [A]
Hořčík 0.900 | |*| | 0.660-1.070 mmol/l [A]
Železo 8.4 | |*| | 6.6-26.0 umol/l [A]
Celková bílkovina 75.3 | |*| | 64.0-83.0 g/l [A]
Albumin 49 | |*| | 35-52 g/l
Urea 6.00 | |*| | 2.60-6.40 mmol/l [A]
Kreatinin 78.00 | |*| | 45.00-84.00 umol/l [A]
MDRD 1.27 | |*| | 1.10-2.40 ml/s/1.73m2
CKD-EPI 1.83 | |*| | 1.10-2.40 ml/s/1.73m2
Bilirubin celkový 7.9 | |*| | 2.5-21.0 umol/l [A]
ALT 0.20 | |*| | 0.17-0.58 ukat/l [A]
AST 0.31 | |*| | 0.17-0.60 ukat/l [A]
ALP 0.79 | |*| | 0.58-1.75 ukat/l [A]
GGT 0.16 | |*| | 0.10-0.70 ukat/l [A]
Glukóza 5.3 | |*| | 3.9-5.6 mmol/l [A]
CRP 4.5 | |*| | 0.0-5.0 mg/l [A]
TSH 1.570 | |*| | 0.270-4.200 mIU/l [A]
Free T4 14.6 | |*| | 12.0-22.0 pmol/l [A]
C-peptid 0.58 | |*| | 0.30-1.47 nmol/l [A]
IGF-1 Bude provedeno
IGF BP3 Bude provedeno
Prolaktin 62.30 | | |+ | 4.79-23.30 ng/ml
LH 10.1 | |*| | 2.4-12.6 IU/l [A]
FSH 7.6 | |*| | 3.5-12.5 IU/l [A]
Kortizol-S odběr ráno 452 | |*| | 263-724 nmol/l [A]
Testosteron Bude provedeno
FAI (Testosteron/SHBG) Bude provedeno
Estradiol 0.123 | |*| | 0.045-0.854 nmol/l
17-hydroxyprogesteron Bude provedeno [A]
DHEA nekonjugovaný Bude provedeno
Androstendion Bude provedeno
Progesteron 0.448 | |*| | 0.181-2.840 nmol/l [A]
SHBG Bude provedeno
Dihydrotestosteron Bude provedeno
Osteokalcin 31.0 | |*| | 11.0-43.0 ug/l [A]
Parathormon 32.7 | |*| | 15.0-65.0 ng/l [A]
25-hydroxyvitamin D 55.0 | -| | | 75.0-200.0 nmol/l [A]
beta-crosslaps 0.937 | | |+ | 0.010-0.573 ng/ml
ACTH 27.8 | |*| | 7.2-63.3 ng/l
Protil. proti tyreoglobulin 6.78 | |*| | 0.01-120.00 IU/ml [A]
Protil. proti TPO 42.07 | | |+ | 0.01-40.00 IU/ml [A]


Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

Dobrý den, vzhledem k tomu, že lék užíváte pouze 2 dny, určitě by jsem doporučila v jeho užívání nadále pokračovat tak, jak indikoval ošetřující neurolog až do příští kontroly. Co se nemoci ledvin týče, věřím, že v rámci vyšetření kolapsového stavu minulý týden byly v rámci krevních testů parametry ledvinných funkci odebrány a nejspíše byly v normě, Váš dotaz ještě přesněji zodpoví specialista v naší konzultační ambulanci, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie-EMG

Dobrý den, hladinu Magnezium sice mate normální, ale přesto u Tetanie léčba Mg bývá účinná. Doporučuji snížit množství, Magnosolv se nechá rozdělit. Jinak doporučuji preparát Magnerot, který průjmy nedělá Přeji hezkou dovolenou

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Magnezicka rezonance

Dobry den, mam 16.mesicniho syna od 12.mesice ma epilepsii typu absenci u toho...

Magnezium

dobrý den,potřebuji se zeptat,jestli můžu brát 6x denně tabletu magnesia0,5....

Magnezium

Dobrý den, moc Vás prosím o dopověd, dnes končím 36tt a beru magnesium 2-2-2....

Magnezium a Lecitin

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je možné kombinovat dlouhodobě magnezium...

Magnezium a merilin

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zdali mohu uživat zaroven Merilin a Magnezium...

Magnezium a vápník

Dobry den, prosim vas, ktory druh magnezia a vapnika uzivat pri liecbe neurogennej...

Magnezium b6 relax a přirodni hormony

Dobrý den,chtěla bych se prosim zeptat,jake magnezium mam použivat.Mam křeče...

Magnezium stearát

Dobrý den,existuje antikoncepce bez pomocné látky magnezium stearate? Pokud...

Magnézium v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 30. týdnu a užívám 3x2 tablety magnesii lactici denně. Zajímá...

Magnézko v těhu

Dobrý den, za jak dlouho od vysazení tablet se hořčík vyloučí z těla? Jsem...

Magnosolv

dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli nemuze nejak skodit pravidelna davka...

Magnosolv

Dobrý den, jsem ve 24. týdnu a celkem často mi tvrdne bříško. Spíše podbřišek....

Magnosolv

Dobrý den, jsem ve 24. týdnu a celkem často mi tvrdne bříško. Spíše podbřišek....

Magnosolv

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně hořčíku MagnosolV. Před 4 týdny...

Magnosolv a antikoncepce

Dobrý den, byla mi diagnostikována Tetanie. Paní doktorka mi předepsala ať...

Magnosolv a warfarin

Dobrý den - mohu současně užívat Magnosolv a Warfarin? Nemohu se dopátrat správné...

Magrilan

Dobrý deň p.Doktorka Chcem Vás poprosiť o radu.Boli mi zmenené lieky a to...

Magrilan

Dobrý den, beru téměr rok a půl Magrilan . Dostala jsem ho na problémy s krční...

Mainkaté červené tečky na kůži

Dobry den, na teld se mi zacly obevovat milinkate cervene tecky. Co to muze...

Maisonneuveova zlomenina

Dobrý den, měl jsem Maisonneuveova zlomeninu kdy mi byly vloženy šrouby do...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Concor vs. Nebilet

Dravim Vas, pred asi 2r som zacal brat concor 5 polku tbl. na zaklade 24h holtera....

Bolest bederní páteře a nohy

Dobrý den,několik týdnů mě trápí bolest bederní páteře a levé nohy. Rehabilitace...

Systémové onemocnění?

Dobrý den, je mi 32 let. Po prorodu syna začaly mé potíže. Neskutečná únava,...

Růst zoubků a noční kojení

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně růstu zoubků. Mám 5,5 měsíční dceru. Přes...

Když si dám jakékoli jídlo, tak vždy v ústech mám kyselo

Dobrý den, chci se zeptat je normální když si dám jaké koliv jídlo tak vždy...

Oči

Dobry den. Uz jsem psala ale tady mam lepší fotografii. Mam v bělmu malou bílo...

Tvrdá bulka pod žaludem

Dobrý den, prosím vás pod žaludem se mi udělala tvrdá bulka viz. foto. Mohl...

Bolest lýtek

Je mi 17 let, vyška 174 a uz par dní mam bolesti lytek při chuzi. chtela bych...

Bubnování pod žebrem

Dobrý den, vcera v noci mi začalo jakoby "bubnovat" pod levým žebrem. A byl...

Dlouhodobá bolest krční a bedeřní páteře

Zdravím, dlouhodobá bolest krční a bederni patere a stále unavena.Lekar nic...

Uzlina, útvar na krku

Dobrý den, Už delší dobu (rok) si hmatám pod bradou přímo na hrtanu bůlku....

Duodenogastrický reflux

Dobrý den. Ráda bych znala Váš názor na věc. Před cca 5-6 týdny jsem začala...

Poranění znaménka, tvorba znamínka

Dobrý den Chtěl bych Vás poprosit o zodpovězení pár dotazů který mezi sebou...

Svědění ,prasklinky a boulička u konečníku

Dobrý den,od porodu syna mám problémy s hemeroidy..(také trpím od dětství zácpou.)Ale...

Zvětšené varle

Dobry den, mam jedno varle neobvykle velke pri nahmatani skoro nic necitim jakoby...

Žlučníkové kameny

Dobry den.Uz asi mesic me obtezuje zanet zlucniku ktery se projevuje zlucnikovymi...

Krev ve stolici

Dobry den je my 45 let asi 3 týdny mám bolesti břicha dokonce jsem objevil krev...

Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3

Dobry den, prosim o radu. Jiz 2 mesice me trapi zvysena teplota max 37,3, mam...

Ischias, vyhřezlá ploténka

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila ohledně mého výsledku z CT, závěr zprávy:...

Bolesti bederní páteře

Dobrý den je mi 26 let před měsícem po náročném dni v práci (PPL) jsem dostal...

Zavřít reklamu