Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Masáž osob s kardiostimulátorem

Jana . 7.9.2014

Dobrý den, prosím o radu, mám babičku 86 let, která má voperovaný kardiostimulátor. Dnes přišla s tím, že ji bolí rameno abych ji namasírovala (mám na to kurz). Může se to? Není tam kontraindikace? Trochu se toho bojím. Děkuji za odpověď. S pozdravem Jana

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Jano, pokud se při masáži vyhnete kontaktu s oblastí, kde je hmatná resistence způsobená kardiostimulátorem, nemělo by dojít k jeho poškození či poruše jeho funkce. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Lymfatická masáž
Dobrý den, prosím o radu, zda je vhodné používat přístrojovou...
Masáž bradavek
Při studiu skript si hraji s předměty, a tedy hraji...
Pohlavní nemoci a erotická masáž
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na riziko nákazy některou...
Masáž protiproudem
Dobrý den, je mi 39 let a chtěla bych se zeptat, zda...
Masáž
Dobrý den, jsem 2 roky po operaci nádoru tl. střeva...
Erotická masáž
Dobrý den, chci si zajít na erotickou masáž, podotýkám...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Martin Dobry den pane do...

Martin Dobry den pane doktore,prosim vas o radu uz asi pul roku co jse mi vitvoril...

Martula

Dobrý den, Začala jsem brát s kamarádkou antikoncepci Mercilon. Podle lékařky...

Marvelon

Dobrý den,chtěla bych se zeptat je to asi rok co jsem používala antikoncepci...

Marvelon a algifen

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci marvelon, ted jsem měla týdenní pauzu...

Marvelon vs. antibiotika

Dobrý den paní doktorko, už jsem vážně tak zoufalá, že nevím na koho se obrátit....

Marvelon/Augmentin

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak působí antikoncepce Marvelon při braní...

Marvenčení a necitlivost horní části stehna

JIŽ DELŠÍ DOBU MÁM MRAVENČENÍ AŽ NECITLIVOST V HORNÍ ZEVNÍ ČÁSTI STEHNA ,LÉKAŘ...

Masáž

Dobrý den, jsem 2 roky po operaci nádoru tl. střeva a 3/4 roku po operaci...

Masáž

Dobrý den, jsem 2 roky po operaci tl.stř. a 1 rok po operaci meta na játrech....

Masáž bradavek

Při studiu skript si hraji s předměty, a tedy hraji si buď s gumou, tužkou,...

Masáž prostaty

Dobrý den, našel jsem pomůcky na masáž prostaty na www.suzys.cz, jedná se o...

Masáž prostaty

Dobrý den, mám dotaz: delší dobu se léčím s chronickým zánětem prostaty. Můj...

Masáž prostaty

Dobrý den, je mi 55 let a chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor na masáž prostaty.Je-li...

Masáž prostaty

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Pomohly by prosím masáže prostaty na už "rok...

Masáž prostaty?

jen se chci zeptat,jestli je možné u lékaře podstoupit masáž prostaty,již jsem...

Masáž protiproudem

Dobrý den, je mi 39 let a chtěla bych se zeptat, zda si můžu ublížit, když si...

Masaž rukou

bol som u prostitutky na priváte. Nedošlok styku, ani orálnemu, iba ma uspokojila...

Masáž srdce

dobry den, kamarad na me zkousel kdyz jsem byl trosku přiopilý, masáž srdce,...

Masáž v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může ruční lymfatická masáž uškodit...

Masážní olej při sexu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na masážní olej: KNEIPP Masážní olej mandlový...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou


Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?


Bušení srdce


Dotaz


Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!


Únava


Alzheimerova demence


MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat


Alergie – červené oko, které nebolí


Skřípnutý mezižeberní nerv


Váha plodu


EKG výsledek


Molusky


CNS - centrální nervový systém


Větry


Brnění konečků prstů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×