Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Masturbace v těhotenství

Gynekologie Petra 6.9.2019

Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o názor. Jsem ve 36. týdnu těhotenství a s partnerem nemáme od samého začátku těhotenství sex. Často však masturbuji. Vím, že orgasmus miminku nijak neškodí, nicméně mě zajímá, zda nemohu miminku uškodit "technikou" masturbace. Masturbuji totiž v leže na zádech se skříženýma nohama (stehna pevně stahuji v intervalech), které mám nakloněné ke straně a mezi nimi ještě dlaň (zasahuje až nad stydkou kost). Zároveň dochází ke stahování svalů v podbřišku a také někde uvnitř (pánevní dno?). Snažím se stehny a dlaní netlačit na podbřišek, nicméně pak si zpětně nevybavím jak moc se mi to dařilo. Při ani po masturbaci mě nic nebolí, maximálně přijde pocit namožených svalů. Předpokládám, že je miminko dobře chráněno a při porodu určitě dochází k intenzivnějším stahům, před tím mě ani tato otázka (takto stupidní otázka) nenapadla, nicméně poslední dobou se tam dost vrtí a uvědomuji si, že tam místa už příliš nemá, napadlo mě proto, zda mu nemohu takhle zbytečně nějak škodit, zda mu nemohu deformovat hlavičku, ovlivnit mozek.? Miminko je již delší dobu hlavičkou dolů, a já si nedokážu jeho uložení v děloze představit, mám proto obavy, zda ho nemohu dlaní, stehny nebo svalovými stahy nějak ohrožovat.
Předem děkuji za Vaší odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud těhotenství probíhá normálně, nemáte žádné komplikace a nehrozí předčasný porod, není důvod k obavám. Orgasmus v těhotenství může být dokonce intenzivnější, protože pánevní orgány jsou více prokrveny. Samotné miminko sex ani masturbace neohrožují, neohrožuje ho ani Vaše technika masturbace (ruka na podbřišku, stehna, stahy při orgasmu) a nehrozí žádné poškození mozku či deformace hlavičky. Při porodu jsou stahy skutečně intenzivnější, navíc pak musí děťátko projít poměrně úzkými porodními cestami.
Nemusíte se tedy ničeho bát, miminko není ohroženo.
Pokud byste krvácela, měla bolesti či jiné neobvyklé příznaky, navštivte gynekologa.
Přeji, abyste i s miminkem byli zdrávi a porod proběhl bez komplikací. S pozdravem BS.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den Petro, masturbace ve 36. týdnu Vašemu miminku určitě neuškodí, při porodu jsou stahy dělohy mnohonásobně silnější než při orgazmu. Buďte tedy bez obav. Ani případný tlak na břicho by neměl miminko nijak ohrozit, vezměte na vědomí, že to není žádný tvrdý náraz, že miminko je chráněno břišní stěnou, dělohou, kolem něj je plodová voda, skutečně si nemusíte dělat starosti. Přeji Vám klidný průběh závěru těhotenství a hlavně hladký průběh porodu, s podzravem L. Králíčková

Související dotazy

Masturbace
Co vlastně znamená masturbace. To je pouze, když si...
Masturbace
Dobrý den, chtěla bych poděkovat panu Dr. Davidu Folprechtu...
Žíla na penisu po masturbaci
Dobrý den, mám takový problém. Dnes po zcela normální...
Krvácení po masturbaci
Dobrý den, pravidelně masturbuji a někdy při nebo po...
Masturbace
Dobrý den. Chci se zeptat. Nikdy jsem nemasturboval...
Masturbace
Dobrý den, Vaše poradna mi velmi dobře vysvětlila,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Masturbace po konizaci

Před týdnem jsem byla na konizaci děložního hrdla. Musím být bez sexu 1 měsíc....

Masturbace po operaci

Před pár dny jsem byl na akutní operaci varlat, bohužel si nepamatuji název...

Masturbace po operaci tříselné kýly

Dobrý den, jsem po operaci tříselné kýly klasicky, v nemocnici mi řekli že se...

Masturbace pod vodou

Dobrý den,neškodí když občas masturbuji pod vodou ve vaně drážděním klitorisu...

Masturbace při léčbě

Prosím, mám trochu choulostivý dotaz. Nějakou dobu jsem se léčila s mykózou,...

Masturbace při léčbě chlamydii

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mohou MUŽI při léčbě chlamýdií masturbovat....

Masturbace u dítěte

Dobrý den mužu se zeptat jak mám svého syna vodnaučit masturbovat. Jednou sem...

Masturbace u manžela

masturbace-chtela jsem se zeptat s manzelem mame skvely vztah i v sexu a presto...

Masturbace v spánku

Dobrý den s přítelem máme problém když nespíme vedle sebe v jedné posteli tak...

Masturbace v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 13 týdnu těhotenství a byla jsem před týdnem hospitalizovaná...

Masturbace ve spánku

Dobrý den s přítelem máme problém.Oba jezdíme s kamionem takže jsme pořád spolu...

Masturbace ve spanku

Dobry den, stava se i nekolikrat tydne ze kolem 4 rano masturbuji ze spanku,...

Masturbace ve vaně

Dobrý den,rád bych se zeptal jestli je masturbace v napuštěné vaně bezpečná...

Masturbace x pohl.styk

Dobry den mam dotaz.Kamaradka cetla v radach pro ženy ze nejde poznat masturbace...

Masturbace- orgasmus

Dobrý den, teprve nedávno jsem poznal, co to je masturbace, ačkoli mi je již...

Masturbace-pohlavní styk

Dobry den,chtela bych se zeptat jestli pozna gynekolog jak byla panenska blana...

Masturbace-rudnutí

Dobrý den, Než jsem začal psát o radu s mojím problémem, přečetl jsem si...

Masturbace, je normální?

Dobrý večer, docela se za svůj dotaz stydím. Velice ráda chodím, pokud jsem...

Masturbace, potíže s erekcí

Dobrý den, jsem svobodný a žiji taktéž se svobodným sourozencem, který trpí...

Masturbace, předkožka

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je nebezpečné snažit se ješte trochu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

HA a průjem

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Jaka je spolehlivost antikoncepce pokud už...

Ovualace, pocit nafouknutí a bolesti vaječníků

Dobrý den, chci se zeptat zda je možné ze jsem ovulační bolesti, zmeny začala...

Odpanění

Dobrý den, chci se zeptat zda mě může partner odpanit pri análním styku. Chci...

Sucho v krku a hleny

Dobry den, mam posledni dobou problem se strasnym suchem v ustech a krku a pritom...

Benigní folikulární uzel s výraznými regresivními změnami

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda byste mi objasnil zprávu od mého lékaře....

Co hrozi me a co hrozi memu manzelovi?

Dobry den, po porodu na kontrole po sestinedeli (2017) mi byla udelana cytologie,...

Nizko polozena placenta

Dobry den,dnes jsem 12+ 5 tt. Podle utz mam placentu vzadu nizko,tesne k vnitrni...

Vřídek u konečníku

Dobrý den jsem se chtel zeptat ze mam takovyhle vridek u konecniku a jako nak...

Kouření po trhání mandlí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem týden po trhání mandlí může se už na...

Nevolnost a žluté bělmo

Dobrý den, včera ráno mě probudila velká nevolnost a zvracel jsem, ale jen...

Porucha zraku po covidu

Dobrý den 14 prosince jsem dostali korona meli sme mirne priznaky zadna teplota...

Třes rukou a hlavy


Plochá neoplastická léze charakteru LST ve 40cm

Dobrý den, tatínek podstoupil minulý týden kolonoskopii, kde byl nález ploché...

Krevní odběry

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, co znamenají tyto hodnoty, nebo pojmy, na které...

Játra

Nedávno mi při běžném sonografickém vyšetření břicha zjistili žlučníkové kameny,...

Ejakulát - vadí každodenní sex nebo masturbace penisu ?

Dobrý den vadí každodenní sex nebo masturbace penisu počit potomka myslím si...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Soulož

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je nebo čím to je, že při souloži vše je...

Ukončení menstruace

Dobrý den..Ve středu jsem jako vždy vysadila antikoncepci (beru Vreya)..Bohužel...

Možné těhotenství

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné otéhotnět cca 5. den po...

Reklama