Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Meningitida

Jiří . 29.11.2014

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možno se nakazit od člověka, který se nakazil zánětem mozkových blan (nejspíše bakteriálním) na začátku října tohoto roku, léčil se a nyní je již téměř měsíc doma (29.11.) a chodí normálně mezi společnost, ale má neustálé bolesti hlavy, migrény(což je asi po léčení normální) ?

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


U bakteriální meningity zaláčené antibiotiky nákaza možná není. U virové meningitidy po 2 měsících léčby je také nákaza nepravděpodobná. Řada pacientů po odléčení zánětu mozkových blan mívá obtíže i několik měsíců, nejdená se tedy o výjimečný stav.

Související dotazy

Meningitida
Dobrý den, v pondělí přijali sestru do nemocnice s...
Meningitida
Dobrý den. Je mi 21 let. V neděli jsem byl na sluníčku....
Meningitida
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jak dlouho po začátku...
Meningitidu
Dobrý den, prodělal jsem meningitidu už mám 4 roky...
Meningitida
Dobrý den, mojí mamince dnes zjistili že má meningitidu...
Bolest hlavy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak často se vyskytuje...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Menierův syndrom

Co je Menierův syndrom ?

Menierův syndrom

Trpým častým záchchvaty motání hlavy , hučením v uchu. Bylo mi řečeno, že se...

Meningeom

Dobrý den. Manželka ( 79 let ) absolvovale MR mozku s tímto závěrem. Meningeom...

Meningeom

Meningeom na planum sfenoideum, mohu se zeptat kde je a co to pro me znamena...

Meningeom

Dobrý den, po vyšetření hlavy mě zjistily meningeom 6cm veliký. Chtěla, bych...

Meningeom

Dobrý den. Je mi 43 let. Od začátku září trpím únavou, bolestmi levé poloviny...

Meningeom

Dobry den. Jaka reseni ma tento nalez: Nativne hyperdenzni dobre ohraniceny...

Meningeom

Dobrý den, na nedávném vyšetření MR mi byl zjištěn meningeom infratentoriálně...

Meningeom? V paternim kanalu

Dobry den, muj otec (63 let) lezi na neurochirugii s drobnym subarachnoidovym...

Meningiomatoza

Co je to meningiomatoza?

Meningitida

Dobrý den. Je mi 21 let. V neděli jsem byl na sluníčku. Od pondělí mám zatím...

Meningitida

Dobrý den, v pondělí přijali sestru do nemocnice s prudkými bolestmi hlavy,...

Meningitida

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jak dlouho po začátku léčby (ta trvá již týden)...

Meningitida

Dobrý den, mojí mamince dnes zjistili že má meningitidu nejspíše virového...

Meningitida

dobry den pani doktorko, mam problem uz dva tydny,mam horecku pres 38, nauzeu,...

Meningitida

Dobrý den, v červnu letošního roku jsem prodělala zánět mozkových blan virového...

Meningitida

Dobrý den.Obracím se na vás s prosbou o zhodnocení přiloženého dokumentu.Zda...

Meningitida typu C

Dobrý den, prosím Vás o informaci, zda očkovací látka Prevenar 13 chrání také...

Meningitidu

Dobrý den, prodělal jsem meningitidu už mám 4 roky klid ale lékař měl říct matce...

Meningitis

Dobrý den, mám serozní meningitidu lehkého stupně bez lateralizace CNS. Po 4...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hemoroidy?


Tuhnutí lýtek


Tuhá bolestivá stolice, holčička 2,5 roku


Pálení pochvy po sexu


Pupinky a fleky na penisu


Bulka na konci konečníku


Artoza


Třísla


Krvácení při užívání antikoncepce.


Bolest v podkolenní jamce


Oranžové zbarvení jazyka


Kožní absces v podpaží


Bolesti žaludku


Skvrny kůže

Dobry den uz delsi dobu se my po tele tvori tyto skvrny na zadech na hrudi...

MUDr. Jaroslav Pavlata

Ordinace lékaře specialisty - ortopedie

Autoimunitní zánět šž

Dobry den chci se zeptat na hodnoty stitne zlazi ft4 27.8+ tsh0.007 alt 0.57...

Poškození periferních nervů


MUDr. Petr Chmura

Diabetologie

Testy


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×