Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Mohla bych mít sníženou funkci šítné žlázy?

Michaela . 14.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den. V červnu jsem byla na odběrech krve a vše bylo v pořádku. Od září pozoruji, že jsem více unavená, ve škole usínám, hůře se mi učí, a co se týče nohou tak to taky není žádná sláva. I po sebemenším zvýšení tempa chůze, či chození do schodů či do kopce mě začnou bolet nohy(lýtka) a nemluvě o běhu. Tím pádem se rychleji unavím a je to nepříjemné. Také spozorovávám trochu rychlejí ne však závratné zvyšování váhy. Beru také hormonální antikoncepci. Babička se léčí se štítnou žlázou(snížená funkce) teta se léčí také (zvýšená funkce) a teď se začne léčit i má sestra (při odběrech krve měla zvýšenou hladinu hormonu TSh nad 6) sestřenka má také sníženou funci ale zatím se neléčí. Mohlo by se jednat o nějakou poruchu štítné žlázy?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, genetické riziko rozvoje onemocnění štítné žlázy je u Vás jednoznačně přítomné, jestli a kdy se manifestuje s jistotou určit nelze. Únava je velice nespecifický potíž, může souviset se spoustou věcí, štítnou žlázu vyloučit taky nelze. Bolesti v lýtkách při chůzi mohou býtu cévního původu, byť na to jste dle zadaného věkového ohraničení ještě dosti mladá. Pro jistotu bych se na toto téma poradila s praktickým lékařem, aby potíže posoudil. Pokud se Vaše obtíže budou zhoršovat, není na škodu štítnici opět skontrolovat. Myslet na ní bude nutné zejména pokud budete plánovat miminko - tady bych rozhodně kontrolu doporučila ještě než se pustíte do pokusů o početí. Mějte se hezky.

Související dotazy

Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Snížená funke štítné žlázy
Dobrý den, v prosinci jsem byla na odběru krve, který...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den. Moc ráda bych se zde s Vámi poradila. Léčím...
Dotaz na sníženou funkci štítné žlázy
Dobrý den, ráda bych se zeptala na příznaky snížené...
Snížená funkce štítné žlázy
.Dobrý den! Na preventivní prohlídce u praktika mi...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohl to být epileptický záchvat?

Dobrý den, včera se bratrovi stala taková vec, o které bych se s Vámi chtěla...

Mohl to byt epilepticky zachvat?

Dobrý Večer, chtěla jsem se zeptat, Jsem ve 21tt (toto je mé třetí těhotenství.)....

Mohla antikoncepce omezit mensturaci ?

Dobrý den, beru antikoncepci, nikdy jsem neměla žádný problém a menstruace přicházela...

Mohla by mu pomoci marihuana?

Dobry den ,synovec ma hranicni poruchu osobnosti ,prasky mu moc nezabiraji ,mohla...

Mohla by to být roztroušená sklerosa?

Dobrý den. Byl jsem na imunologickém vyšetření ,z důvodu časté únavy ,brnění...

Mohla bych být těhotná?

Když jsem panna a dnes jsem měla takový menší styk - strčil mi ho na kraj a...

Mohla bych být těhotná?

Dobrý den, antikoncepci užívám nyní již 2 měsíce. Po prvním měsíci jsem 1....

Mohla bych být těhotná?

Dobrý den, před měsícem (27.2.) jsem užila postinor, menstruaci jsem dostala...

Mohla bych být těhotná?

Dobry den mam problem dostala jsem slabou menstruaci ktera ke vsemu trvala jen...

Mohla bych být znásilněna ve spánku, aniž bych o tom věděla?

Dobrý den, nyní je mi 14 let. Jako vždy mi hned po menstruaci začne bílý výtok....

Mohla bych se nakazit při zkoušení nějakou sexuální přenosnou nemocí?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem v seconhandu a zkoušela jsem si...

Mohla jsem mít lehkou mrtvičku

Asi před 14dny mi přišlo špatně na zvracení.Když jsem šla zvracet tak mě začala...

Mohla jsem otěhotnět?

Dobrý den, mám takový choulostivější dotaz. Už přes měsíc mi vynechávají měsíčky,...

Mohla jsem otěhotnět?

Dobry den, chci se ujistit..beru pravidelne antikoncepci..2 dny pred menzesem...

Mohla jsem otěhotnět?

Dobrý den chtěla bych se zeptat MS jsem měla 11-20.5 . 25.5 jsem měla OVU a...

Mohla jsem se nakazit boreliózou

Dobrý den,dnes jsem hladila svého pejska, který ležel na gauci. Při drbani na...

Mohli by ste mi poradit ako sa môžem stravovať?ked chodím do fitka?

Dobrý den chcela by som si nasadit dietu, ale neviem aká by mohla byť vhodná...

Mohlo by být toto znaménko nebezpečné?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by se u znaménka na přiložené fotografii...

Mohlo by jeho přejídání UM ledviny poškodit?

Dobrý den, můj syn 5 týdnů, 4.200 kg je krmen um-nutrilon. Je velký jedlík,...

Mohlo by jít o dráždivost nebo hypertonii?

dobrý den, mám dotaz ohledně našeho 7 měsíčního chlapečka. Porod byl spontánní,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na hrudi


Odstranění pihy


Recidivující herpes a Wobenzym

Dd, ve Vasi poradne jsem se docetla, ze pri opakujicim herpesu ze stresu se...

Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?


Bechtěrevova choroba


Hnědý výtok


První menstruace


MUDr. Ladislav Vítek

Ordinace rehabilitační

Nestárnou vaše cévy příliš rychle? Nechte si zjistit jejich věk!


Strach z otěhotnění po nasazení antikoncepce


Zlomenina kosti člunkové a ortéza


Kozni vyrustky


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Tenisový loket


Borelioza


Užívání antikoncepce a otěhotnění


Nepříjemný pocit od žaludku


Natrzena slacha, vazy

Dobry den pani doktorko, jiz mesic me trapi bolest lytek, zacalo to jezdenim...

Bolest třísla a boule na penisů


Stimulace a zvětšní prsů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×